Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:24
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Ako budovať pohybové základy (+workshop)

Prečo k zdravému životu potrebujeme pohyb? Čo sú to pohybové základy a ako vyzerá výživný pohyb? Aký je rozdiel medzi pohybovým generalistom a špecialistom? Aké nastavenie kostry, kĺbov a fascií potrebujete mať, aby ste sa stali dobrým moverom (pohyberom) a nie všeobecne rozšíreným krémešom (Homer Simpson)? Na to si odpovedáme v tomto článku, na konci ktoré sa stretneme (možno) aj osobne

img
ruzanikycyril
Pridané: 05.02.2018, 19:07
Reagovať
Pridané: 05.02.2018, 19:07
Reagovať
Co je a není prospěšné.
Ahoj, článek je skvělý, četla jsem ho se zaujetím i občasným pousmáním a získala nové informace. Děkuji. Ruža
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Michal Majko
Pridané: 10.11.2017, 12:30
Reagovať
Pridané: 10.11.2017, 12:30
Reagovať
akadémie pohybu v ČR
Celoživotná motivácia :) Nemáte dáke spriaznené akadémie pohybu na štýl Skill Lab aj v ČR? Ideálne Brno a okolie. Prípadne niekoho s podobnými hodnotami a aktivitami?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 10.11.2017, 13:07
Reagovať
Pridané: 10.11.2017, 13:07
Reagovať
Re: akadémie pohybu v ČR
V mnohom smere sme unikatni a nas pristup sa tazko kopiruje. V kazdom pripade odporucam aspon zatial vyplnit tuto sekciu. Ak budeme mat prilezitost otvarat novy Skill LAB v inom meste, vyberieme to aj podla prirodzeneho zaujmu: https://skills.sk/telocvicne/nove-telocvicne.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Michal Majko
Pridané: 10.11.2017, 13:41
Reagovať
Pridané: 10.11.2017, 13:41
Reagovať
Re: Re: akadémie pohybu v ČR
kopírovanie som samozrejme nemyslel. Skor nájsť poblíž centrum kde sa dá rozvíjať všeobecná pohybovosť podobne ako u Vás. Určite to vyplním, díky zatiaľ.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
tim15
Pridané: 03.10.2017, 21:22
Reagovať
Pridané: 03.10.2017, 21:22
Reagovať
zranenie
Dobry den, mam 19 rokov sportujem sa da povedat skoro cely zivot najprv na zakladnej skole tenis potom som s nim skoncil a plne sa venoval cvicenie s vlastnou vahou a takemuto komplexnemu treingu celeho tela,s casti som uz experimentoval od malicka(kliky,trening brucha podla vasho uz viac aki 6 rocneho videa :) ) skoro presne v mesiaci mojich 18 naordenin som bol silovo schopny zvladnut udrzat full front l. zo 3 sekundy s tuck planche som nemal problemy a z hladiska vytrvalosti som zvladol okolo 30 zhybov v kuse tak isto aj dipy ale v tom mesiace som zacal pocitovat bolesti v lavom lakti nihe trening ymuseli skoncit a pol roka aj v pravom lakti skrz vsetko bola diagnosa jasna artroza laktoveho klbu tak sa tym snazim bojovat uz vysse roka a bolesti su stale i ked uz da sa povedat ze vymysli s beznych veci. preto by som sa chcel spytat na vas nazor ci je mozne este dostat moje lakte do takej kondicie zeby som bol opat schopny plnohodnotne silovo trenovat. vdaka prajem pekny zvysok dna :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.10.2017, 11:12
Reagovať
Pridané: 04.10.2017, 11:12
Reagovať
Re: zranenie
Ahoj, nie som expert na riesnia problemov okolo atrozy klbov. Je mozne, ze tenis alebo ine usilne sportovanie a tlacenie na "pilu" sa podpisalo pod toho ochorenie. Nepoznam anatomicke detaily tvojho tela, neviem posudit aky druh mas svalov, ake dlhe slachy a dalsie detaily, ktore by nam mohli co-to napovedat. V kazdom pripade pohyb je potrebny, len je otazne, ci budes schopny trenovat tak ako si bol zvyknuty. Preto radsej odporucame postupnost a primeranost, ako dietne cvicenie kde sa niekam treba stale ponahlat... z vyzivoveho hladiska urcite urobis velmi dobre, ak zacnes konzumovat potraviny aj suplementy bohate na kolagen, napriklad silne vyvary z kosti, masa, vnutornosti, alebo hovadzie proteinove pripravky (Protein Premium Energy) alebo samotny kolagen v prasku. Sam budes musiet pohladat cesty, ako svoj stav zlepsit, urcite moze byt napomocne aj studovanie zahranicnych zdrojov, studii ci inych poznatkov, kde sa s problemom ciastocne alebo uplne dokazali objektivne / metratelne vysporiadat...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dendiiik
Pridané: 25.09.2017, 23:11
Reagovať
Pridané: 25.09.2017, 23:11
Reagovať
Vis
Ahoj Vlado!
Mal by som otázku ohľadom visu. Mám 22, nejakú dobu trénujem s vlastným telom, som v pomerne dobrej forme, zvládam niektoré pokročilejšie cviky ako zhyb na jednej ruke, muscle-upy, vlajku, frontlever…silovo som teda na tom pomerne dobre, s kondíciou je to už horšie, vzhľadom na to, že športy ktorým sa venujem (som sa venoval) ju až tak nevyžadovali. Popri cvičení s vlastnou váhou sa venujem aj lezeniu, lenže môj vis, respektíve výdrž vo vise je na tom v porovnaní so všetkým ostatným na veľmi nízkej úrovni nech sa snažím akokoľvek. Na hrazdne nedokážem visieť s obomi rukami ani 90 sekúnd. Po minúte mi ruky úplne navrú a nie sú schopné prakticky ničoho. Akonáhle zoskočím z hrazdy (lezeckej steny) pociťujem dosť veľkú bolesť predlaktí. Niekedy pri vačšej záťaži je to bolesť pri ktorej sa mi do očí priam tlačia slzy. Poznám veľa ľudí, ktorí necvičia, nevenujú sa žiadnemu športu, nespravia ani jeden zhyb na hrazde, sú ťažší ako ja, no vydržia visieť dlhšie. Posledným klincom do rakvy bol pre mňa moment, keď som videl ako moja vlastná matka, ktorej ťahá pomaly na 50tku, vydržala visieť na hrazde dlhšie ako ja (  ), pri čom som si uvedomil, že niečo nie je určite v poriadku a niekde ten problém bude. Grip trénujem pravidelne či už pri lezení alebo visení (cvičení) na hrazdách no len s naozaj minimálnym pokrokom. Môj cieľ je dostať sa cez 5 minút vo visení a som ochotný dať do toho všetko, no začínam sa obávať či je moje telo vôbec niečoho takého schopné.
Vieš mi poradiť kde hľadať odpoveď na to, v čom môže byť zakorenený problém môjho visenia aj napriek tomu, že ho pravidelne trénujem no bez takmer žiadnych úspechov?

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.09.2017, 08:25
Reagovať
Pridané: 26.09.2017, 08:25
Reagovať
Re: Vis
Ahoj, v prvom kroku by som musel vidiet anatomiu tvojho predlaktia a tiez typologiu svalov (A. kratke svaly, dlhe slachy, B. kratke slachy, dlhe svaly). Pripadne posli foto paze aj predlaktia zvlast do emailu a potom v komunikacii budeme opat pokracovat tu. Z toho co pises usudzujem ze mas skor typ A, cize kratke svaly a dlhe slachy. To je velmi vyhodne vo velmi dynamickych vybusnych pohybovych cinnostiach a nevyhodne v tych, kde sa vyzaduje silova vytrvalost. A tam, kde sa vyzaduje este aj strukturalna opora (fascialna), ako napr. v gymnastike alebo v zapaseni, tam by si sa mohol aj lahko zranit a naopak musel by si mat iny treningovy protokol. Taky ktory by bol menej intenzivny, zato viac objemovy v nizkej pomalej zatazi. Ale to za predpokladu, ze si A pripad.

Po dalsie predlaktie je slachovy system. Slachy / fascie sa zlepsuju v 210 dnovom cykle, svaly v 90 dnovom. To sa zmenit neda, tu prirodu neoklames. Cim mas dlhsie slachy, tym pomalsi progres zazijes, co ale neznamena ze ak tvoja cesta musi byt dlhsia, ze je nedosiahnutelna. Potrebujes len schladit a ine nastavenie mysle. To ze ti velmi napuchne predlaktie moze byt sposobene aj silnym fascialnym obalom predlaktia. Napriklad v motocrosse to bikery nezriedka robia aj tak, ze si chirurgicky nechavaju tieto fascialne obaly narezavat, aby im nestuhli predklaktia (svaly potom maju kade "pretiect") a oni nestratili jemnu motoriku v prstoch pre ovladanie motorky. Ale to neodporucam do beznej moverskej praxe.

Dalsia vec je preco si myslis ze potrebujes visiet 5 minut na oboch paziach? Myslim si, ze ak dosiahnes standard 60-90s na jednej pazi, bude to dostatocne a viac by som sa do toho nepushoval. Nehovorim, ze nemas rutinne a denne visiet, to urcite ano, aspon 5 minut denne je ideal (skladaneho casu). Ale ako asi uznas, cas mas iba jeden a musis sa rozvijat aj v inych pohybovych smeroch a s tym 210 dnovym cyklom aj tak nic neurobis. Takze pristup v zmysle vytrvalosti a netlacenia sa do extremov bude pre teba najvhodnejsi. Aj tak prejde 5 rokov a ty bud budes mat o 200% silnejsie predlaktia, alebo nebudes. Alebo ich budes mat mozno silnejšie o 200% za rok, ale so zdravotnymi tazkostami (pretrenovanie, zranenia sliach), co v dohodobom horizonte nepredstavuje pre mna hodnotu. Urcite ani pre teba nie.

Pripajam pre teba aj moju malu inspiraciu, vis na jedne pazi (1:58 sekund). Pokusam sa prehupnut cez 2 minuty, ale netlacim na to:

https://www.youtube.com/watch?v=Dk1K3Gv4FTM
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dendiiik
Pridané: 26.09.2017, 10:39
Reagovať
Pridané: 26.09.2017, 10:39
Reagovať
Re: Re: Vis
Ahoj, fotky paže som odoslal na mail. Takže čo sa týka výdrže gripu, to už nemá nič spoločné s toleranciou laktátu? Môj pôvodný tip bol, že to môže mať na svedomí moja dosť slabá kondícia.
Dôvod prečo chcem do toho tlačiť je, že mi to zabraňuje rozvíjať sa v tom čo je pre mňa dôležité. Ide konkrétne o krátke prekážkové závody (100-200 metrov dlhé, prekážka za prekážkou) a lezenie. Čo sa týka prvého spomínaného, tak každý môj pretek vyzerá tak, že pri tréningu zvládam jednotlivé prekážky s obrovskou ľahkosťou no keď ich mám pospájať tak na štvrtej prekážke padnem s jednoduchého rúčkovania pretože ruky prestanú úplne reagovať. Rovnako pri lezení zvládam veľmi náročné úseky, no akonáhle mám preliezť 20m vysokú jemne previsnutú stenu ktorú lezú jemne pokročilí začiatočníci po pár mesiacoch tréningu, tak pre mňa je to veľmi veľmi náročný boj a keď ho dobojujem tak ďalších 20 minút nie som schopný udržať v ruke fľašku s vodou.
Ďakujem za vysvetlenie a za video! Niekde tam by som sa chcel dopracovať.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.09.2017, 23:22
Reagovať
Pridané: 26.09.2017, 23:22
Reagovať
Re: Re: Re: Vis
Fotky som videl, nie si ani vyhraneny A ani B typ, si niekde medzi tym, cize v tomto problem nevidim. Na vydrz vo vise nema vplyv metabolicka kondicia. Je to lokalna zalezitost a este som nestretol cloveka, ktory by na konci 2 minut visenia bol udychany. Cize v tvojom pripade je to len slaba slacha, ktoru musis jednoducho trenovat pravidelne, ale s malou intenzitou (aby stihala zregenerovat) ale zato vo vacsich davkach = napriklad denne odvisnes spolu 10 minut, ale na jeden krat nie dlhsie ako 30-40s, neskor s odstupom casu budes sekundaz predlzovat. Ked sa ukazes u nas na treningu, tak ti ukazem rozne variacie visov, ktore budes striedat v treningu, aby si mal ochop vsestranny...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dendiiik
Pridané: 28.09.2017, 01:07
Reagovať
Pridané: 28.09.2017, 01:07
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Vis
Aká veľká je spojitosť medzi silou gripu a výdržou gripu? Ide o dva rozličné mechanizmy predlaktia alebo sú nejak úzko medzi sebou prepojené?

Ďakujem a určite sa zastavím čím skôr, možno aj pravidelnejšie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.09.2017, 06:21
Reagovať
Pridané: 28.09.2017, 06:21
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Vis
Je medzi tym iba nepriama spojitost, silu vygeneruju rychle svalove vlakna, ktorych mozes mat prirodzene viac (tie sa ale aj velmi rychlo unavia) a vytrvalostnu zlozku uz zabezpecuju pomalsie oxidativne svaly, ktorych mozes mat prirodzene menej. Ale oboje je natrenovatelne, jedno z toho si vzdy vyzaduje viac casu, podla predispozicii, ktore mas...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Tomáš
Pridané: 02.08.2017, 01:05
Reagovať
Pridané: 02.08.2017, 01:05
Reagovať
otázka
Dobrý deň pán Zlatoš.
Čítal som nespočet článkov od Vás, ktoré mi otvorili oči. Chcel by som sa len opýtať pár vecí ohľadom cvičenia alebo skvôr o budovaní správneho a silného tela. Mám 16 rokov a cez dva roky trénujem parkour. Síce oproti ostatným chalanom čo poznám (ako vravíte, kremešom) som značne silnejší, samozrejme ak nepočítam tých čo chodia do posilky a majú svaly na týždeň.. no skoro na každom teste od Vás so zahanbenim pohorím. Moj problém je, že som tak trochu zmetený a neviem ako by som mal vlastne cvičiť. Už som sa dozvedel, že cvičenie je metaforicky len sumplement k celodennemu pohybu. Väčšinou už nemám dosť energie večer cvičiť po dni plného skákania. No nestačí mi moja súčasná kondícia a som ochotný urobiť čokoľvek aby som sa priblížil k ideálu ako ste vy. Toto bol vždy môj najväčší problém. Ďalej netuším či v mojom veku môžem pracovať na „super“ svalových vláknach, či je správne v doznievajúcom vývine držať hladovky a pod. Doteraz som cvicil kliky, dipy a podobne s pomerne ľahkým závažím, pil som každý deň proteín ale bojím sa či to nie je len ďalší spôsob ako nadobudnúť nafučané a nestabilné svaly. Neviem si predstaviť čo by malo tvoriť moj tréningový plán ale hlavne neviem akým spôsobom by som mal cvičiť. Rýchlo alebo pomaly, veľa opakovaní alebo málo s väčšou intenzitou.. Ďalší veľký otáznik je, či je správne rozbiť sa a regenerovať, čo sa domnievam je kľúč k neprirodzenym svalom alebo cvičiť každý deň s rovnakou intenzitou, čo vychádza z teórie že pračlovek musel byť vždy pripravený a nikdy nemohol oddychovať dlho – regenerovať. Proteíny sú tiež v poriadku? Sú činky dobré? V podstate by som len chcel vedieť ako správne a čo najrýchlejšie a najzdravšie budoval stabilnú relatívnu silu použiteľný na skills a pod.
Ďakujem za váš čas, ospravedlňujem sa ak je otázka príliš dlhá.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.08.2017, 13:59
Reagovať
Pridané: 02.08.2017, 13:59
Reagovať
Re: otázka
Ahoj, typ kondicie, aky vidis v testo alebo o ktorej piseme v clanku sa neda budovat tak rychlo ako svaly. Jednoducho cas vsetko fixne, ak budes postupovat spravne. A ak si pozorne cital, nie je to vobec o svaloch, tie mas mozno uz davno dostatocne silne vzhladom na svoj vek. Je to o slachach, uponoch a fasciach, ktore sa adaptuju pomalsie a ty jednoducho musis byt trpezlivy. Ani vela proteinov ci hladovania ani nicoho tento proces nepomoze urychlit. A pri budovani tohto typu kondicie je vzdy lepsia strategia "menej je vzdy viac". Chod sa pozriet na treningy gymnastov a nikdy v zivote neuvidis ziadneho, zeby po styroch isiel z treningu domov. Detaily sa tazko popisuju cez pisanie, viac ako je v clanku nema zmysel vysvetlovat. Urcite ti vsak na doma odporucam tento moj cvicebny program:

https://produkty.vladozlatos.com/cvicebne-dvd-icore-abs.html

a tiez si nezabudni kupit hrazdu a kruhy:

https://www.vladozlatos.com/kurz-3-zakladne-cviky.html

a niektore principy o pohybe by bolo fajn ovladat este pred tym, ako zacnes:

https://www.vladozlatos.com/kurz-1.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jankoandrejbiel
Pridané: 02.08.2017, 19:02
Reagovať
Pridané: 02.08.2017, 19:02
Reagovať
Re: Re:
Ďakujem veľmi pekne.
Ešte mám čo študovať..
Je priam až milé ako starostlivo odpovedáte na každý komentár, vidno, že svoju prácu a všetko čo robíte beriete veľmi vážne a zodpovedne. Hádam vás raz uvidím aj naživo v Skill labe.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
ales.luksa1963
Pridané: 19.07.2017, 17:05
Reagovať
Pridané: 19.07.2017, 17:05
Reagovať
Dřep
Martin Snášel je atorem článku, kde tvrí, že je to mýtus, takto dřepovat
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.07.2017, 09:50
Reagovať
Pridané: 21.07.2017, 09:50
Reagovať
Re: Dřep
Zdravim Ales, neporozumel som uplne, ci Martin Snasel je za to aby koleno islo alebo neslo za spicku. Martin je vsak dostatocne kvalifikovany specialista, najma na tuto oblast na ktoru sa ja nespecializujem, takze jeho odporucania by som povazoval za relevantne. Okrem toho som si neni isty, ci mnoho ludi by dokazalo pri tejto restrikcii urobit plny hlboky drep, ktory je uzitocnejsi viac ako polovicny drep do praveho uhla.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
ales.luksa1963
Pridané: 21.07.2017, 19:16
Reagovať
Pridané: 21.07.2017, 19:16
Reagovať
Re: Re: Dřep
Děkuji
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
ales.luksa1963
Pridané: 19.07.2017, 16:59
Reagovať
Pridané: 19.07.2017, 16:59
Reagovať
Dřep
Dobrý den Vlado. Mám specifický dotaz k pohybu kterému se říká dřed. Vždy jsem dodržoval zásadu, že koleno nejde před špičku. Dostal jsem se k tvrzení že to už není pravda. Prosím o reakci. Děkuji
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Zuzanach
Pridané: 26.06.2017, 12:20
Reagovať
Pridané: 26.06.2017, 12:20
Reagovať
Workshop
Dobrý deň,
chcem sa spýtať plánujete ešte tento typ workshopu?? Nejako som prešvihla termín : )))
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.06.2017, 13:21
Reagovať
Pridané: 26.06.2017, 13:21
Reagovať
Re: Workshop
Na tento rok dalsi workshop neplanujeme, ale nie je vylucene ze zaujem ludi nas k tomu prinuti. Na vcerajsi workshop sme od ludi dostali velmi prijemne spatne vazby, takze treba sa informovat u kolegu Misa Duchona: michal.duchon@gmail.com
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
matej.tornyai
Pridané: 21.06.2017, 10:33
Reagovať
Pridané: 21.06.2017, 10:33
Reagovať
Zpevnenie vyklbeneho ramena
Zdravim vas Vlado. Paci sa mi vasa myslienka zuslachtovania tela pomocou gymnastiky, celkove zpevnovanie tela, fascii a budovanie funkcneho tela a mysle (nie sexi cvicenie). Mam 29r. a od mala som robil vela druhov sportu. V sucasnosti sa venujem behaniu, plavaniu a workoutu. Pred dvoma r. som si pri sporte (horolezectvo) vyklbil rameno a musel podstupit plastiku. V sucasnosti je plne funkcne. Avsak rovnaky problem zacinam mat s druhym ramenom (pocit nestability pri urcitom uhle a zataze). Hladam sposob, ako si rameno zpevnit (vnutorene svaly) a narazil som na vas clanok o fasciach. Chcel by som opat zacat napr. liez po stenach, ale bojim sa, ze si rameno vyklbim. Moja otazka je, myslite si, ze si pomocou "vasho" cvicenia dokazem odvratit stavu vyklbenia a celkom zlepsit funkciu ramena, posilnit fascie, atd..., alebo naopak skor privodit vyklbenie? "Vasim" cvicenim mam na mysli vsetko, comu sa venujete v SkillLabe. Dalsia otazka je; chcel by som zacat s triatlonom a viac zatazovat telo. Pisete, ze pri cloveku, kt. zacne behavat denne 10km je vysoka pravdepodobnost, ze si takyto clovek privodi zranenie. Aky druh cvicenia (priprava) by ste mi doporucili popri triatlone?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.06.2017, 23:44
Reagovať
Pridané: 21.06.2017, 23:44
Reagovať
Re: Zpevnenie vyklbeneho ramena
Na to sa neda odpovedat priamo Matej. Mozno existuju nejake geneticke (tvarove) predispozicie, ktore tento stav sposobuju. Okrem toho nepoznam tvoj aktualny stav, cize to, na com zacinas, ci je tvoja aktualna kondicia (aj fascii) uz dostatocna alebo naopak nedostatocna a teda je tu zvysene riziko. To sa bez osobneho kontaktu a kontaktu s vacsim poctom odbornikov (vcitane fyzioterapeutov) nikdy neda urcite cez pisanie si kometarov.

Ak ide o vyjadrenia o behu, ak niekto cely den sedi v jednej polohe, ma padnute klemby na chodidlach, nevie pouzivat palec na nohe, vbocuju sa mu kolena, ma malo mobilne bedrove klby a skratenia v okoli krizov, tak vytrvalostny beh je cisty navod na trvalu invaliditu a chronicke bolesti (od krizov, cez kolena az po este vacsie oslabenie uz aj tak slabych chodidiel). Aj v tomto pripade odporucam navstivit odbornika a zacitat sa naprikad do knihy Kellyho Starreta - Ready to Run:

https://www.amazon.com/Ready-Run-Unlocking-Potential-Naturally/dp/1628600098/
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
matej.tornyai
Pridané: 22.06.2017, 10:08
Reagovať
Pridané: 22.06.2017, 10:08
Reagovať
Re: Re: Zpevnenie vyklbeneho ramena
Samozrejme, som pod vedenim fyzioterapeuta. Zaujimalo ma, ci nemas s niecim podobnym skusenost. Dakujem za odpovede.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
matej.tornyai
Pridané: 21.06.2017, 10:37
Reagovať
Pridané: 21.06.2017, 10:37
Reagovať
Re: Zpevnenie vyklbeneho ramena
*spevnenie
Opravte mi tu chybu prosim :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
dodo4387
Pridané: 12.06.2017, 21:14
Reagovať
Pridané: 12.06.2017, 21:14
Reagovať
Certifikovane skolenia
Ahoj Zlatos Family... :) chcem sa opytat, ci do buducna neplanujete certifikovane kurzy/skolenia pre trenerov, ktori by po absolvovani danych kurzov boli opravnenymi ambasadormi Vasej filozofie. Dakujem za odpoved.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Vlado
Pridané: 13.06.2017, 08:23
Reagovať
Pridané: 13.06.2017, 08:23
Reagovať
Re: Certifikovane skolenia
Postupom casu dospejeme aj k tomu. Smerujeme tam, ale zatial je dolezitejsie to, ze sa na to zacnu ludia pytat ako prvy a teda dopyt je prirodzeny a nie umely, ktory vytvarame my stylom ze: "aha mame tu nieco nechcete to nahodou?". My sa potrebujeme viac koncentrovat do vnutra nasich projektov a zatial menej do vonka. Na druhej strane mi je jasne, ze budovanie komunity ludi ako si ty, ktori zdielaju spolocnu filozofiu je viac ako nevyhnutny. Verim v prirodzeny vyvoj veci bez toho, aby sa to muselo pushovat marketingovymi nastrojmi, bubu/wow efektmi atd, pretoze to sa mi za tie roky podnikania najviac osvedcilo. Hovorim tomu organicky rast projektu o ktory je zaujem a dany projekt riesi ine problemy, ako napr.: "co s tolkymi ludmi ked ich nemame kam dat a vypadavaju nam cez okna?" Napokon projekt ako SKILL LAB som spustil v ruku 2003/2004 a vidis kam sa to cele dostalo. Sen o takej telocvicni, ktoru mame teraz v NR, som mal uz v rokoch 2000 a teraz je rok 2017. Cas vsak ide dalej tak ci onak a my nikam nejdeme. Budeme tu stale a toto je nase poslanie, takze cas hra v nas prospech. Ak chces vediet ako sa projekty vyvijaju, co okrem certifikacie budeme vediet casom ludom ako ty ponuknut, tak si stiahni a vypocuj 4 podcasty o nasich projektoch a ich napredovani:

https://www.vladozlatos.com/novinky/hlavne-spravy/progres-v-nasich-hlavnych-projektoch.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
kubomuro
Pridané: 31.05.2017, 08:26
Reagovať
Pridané: 31.05.2017, 08:26
Reagovať
Workshop
Zdravim, chcem sa len opytat aka bude cena skolenia? Dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.05.2017, 23:18
Reagovať
Pridané: 31.05.2017, 23:18
Reagovať
Re: Workshop
Ospravedlnujeme sa, kolega to tam zabudol uviest, je to uz aktualizovane:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2GyN7U2Dgn3MvuR0yV2kO0JECs_88O9t33ajMBIKIgn_cAQ/viewform?c=0&w=1
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem