Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:824
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Ako riešiť zničené kĺby

Máte zničené kĺby? Nič nezvyčajné, priam bežná komplikácia u športovcov, ktorej sa nevyhnú ani bikeri. Problémy s akýmkoľvek kĺbom sú veľmi nepríjemné a často znemožňujú športovanie ako také. Najčastejšou býva bolesť a poškodenie kolenného, bedrového, ramenného a členkového kĺbu.

img
Stano
Pridané: 14.12.2017, 23:51
Reagovať
Pridané: 14.12.2017, 23:51
Reagovať
Preskakovanie v kolene
Ahoj Vlado,
mám problém s preskakovaním v pravom kolene pri určitých pohyboch. Pohybu sa venujem už cca 7 rokov, začínal som ako tanečník teraz robím aj kopec iných vecí v dosť veľkom rozsahu. Ide o to že som sa nikdy necítil moc "pevný" v nohách a mal som problém s mobilitou. Nevedel som dať napr. hlboký drep pričom vždy ako som zišiel pod 90 stupňový uhol, začalo mi dvíhať päty. Dlho som to ignoroval nakoľko pri tanci som túto polohu nijako extra nepotreboval. Po pár rokoch som sa však začal zaujímať o koncept všeobecného pohybu a v prvom rade som teda začal odstraňovať disbalancie a problémy so základnými pohobmi ako tento. Postupne som to opravil a momentálne hlboký drep nie je pre mňa ešte úplne oddychová poloha ale už v ňom 1-2 minútky vydržím. Do tréningu nôh zapájam kopec vecí ako rôzne skákačky, locomotions, lungees, split squat, heavy squat, wall sit, veľa vecí takisto na mobilitu kolien a bedrových kĺbov a nejaké základy akrobatiky. Pri ničom nemám problém, len keď idem do a z hlbokého drepu cítim mierny preskok na vnútornej strane pravého kolena, pričom nie je sprevádzaný bolesťou. Toto sa takisto deje keď robím drep na jednej nohe pričom nemám problém ho na tom kolene spraviť no opäť je tam ten jemný preskok. Keď robím drepy so záťažou, nejdem zadkom až úplne dole k podlahe a vtedy sa mi to nestáva. Zaujímavosťou takisto je že po čisto silovom tréningu (tažké drepy) mi pripadá ten preskok miernejší keď sa dám následne do hlbokého drepu. Takisto mi príde pravá noha o niečo slabšia a menej mobilnejšia (vnímam to najmä pri drepe na jendej nohe). Chcem sa teda spýtať čo si o tom myslíš, prípadne či si sa už s niečím takým stretol ? Nemôže to byť spôsobené mierným vybočením kĺbu zo zlých pohybových návykov z minulosti ? Pprípadne nejakým ochabnutým tkanivom v oblasti pravého kolena ? Ešte by som podotkol že som na kolene nikdy nemal úraz okrem pár krát natiahnutej šľachy ale to už je dávna minulosť :-) Ďakujem za odpoveď
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 19.12.2017, 23:48
Reagovať
Pridané: 19.12.2017, 23:48
Reagovať
Re: Preskakovanie v kolene
Ahoj, nemyslim si ze to preskakovanie je nejaky problem, ale moze msa aj mylit a definitivne slovo by v tom mal urcite nejaky fyzioterapeut alebo lekar. Preskakovanie moze sposobovat cokolvek, vcitane toho co popisujes, ale mozno aj nejakymi predispoziciami, ktore mas vrodene / zdedene. Odstranovat disbalanciu, prinavratit mobilitu klbom a dosiahnut spravne nastavenie geometrie tvojich klbov a svalov, to je rozumna casova investicia. Ak by si to zvazil, tento druh programu ktory sme vytvorili, by ti v napredovani mohol pomoct. Nejde tam len o "zrehabilitovanie" kolena, ale dosiahnute stavu, kde koleno definujeme ako "zdrave" s vysokym vykonnostnym standardom, ktory sa tyka sily, mobility aj dynamiky:

http://mojguru.sk/produkt/zdrave-koleno-pre-pokrocilych/
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
98matus98
Pridané: 25.07.2017, 22:28
Reagovať
Pridané: 25.07.2017, 22:28
Reagovať
preskakovanie kĺbov
ahoj, chcel by som ťa požiadať o radu, alebo sa ťa spýtať na tvoj názor, mám nasledovný problém:
už dlhšiu dobu mi preskakujú kĺby. prakticky to robí len ľavý lakeť a obe ramená. ramená keď krúžim rukami a lakeť len pod záťažou, napr. dipy alebo kliky. pri pohybe rukou lakeť nepreskakuje. v každom prípade oboje je dosť nepríjemné a neviem nakoľko nebezpečné. pokiaľ si sa s tým už stretol, zaujímala by ma príčina popr. možná liečba.
ďakujem :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.07.2017, 09:12
Reagovať
Pridané: 26.07.2017, 09:12
Reagovať
Re: preskakovanie kĺbov
Anoj, neviem ci tento "problem" si vyzaduje nejaku liecbu, skor by som povedal ze nie. Toto su vsak zalezitosti skor na fyzioterapeuta, mozno lekara. Omnoho dolezitejsie je vsak vediet to, ci tvoja mobilita vybranych klbov je dostatocna a naopak ci niektore klby mas dostatocne spevnene. Co znamena "dostatocne" to uz zalezi od tvojich treningovych cielov alebo sportovej discipliny. V tomto clanku si nastuduj sirsie suvislosti:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/ako-budovat-pohybove-zaklady-workshop.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Obruck
Pridané: 03.07.2017, 10:46
Reagovať
Pridané: 03.07.2017, 10:46
Reagovať
Sacharidy v klbovych výživách
Zdravím Vás,
Chcem sa spýtať na obsach sacharidov v kĺbových výživach v prásku, z ktorých sa rozrobí drink.
Všetky tieto výživy maju na 1 dávku obsah sacharidov cca 6-10g. (aj Kompava, Nutrend a dalšie) Jedine Animal flex tabletkový nemá žiadne.
Nie že by mi tie sacharidy extrémne vadili, však ich tam nie je veľa.
Ale predsa sa pýtam, nakoľko sa tieto nápoje pijú doobeda na lačný žalúdok a vtedy by som tie sacharidy najradšej neprijal žiadne, keďže sa stravujem low-carb. Preto ten napoj pijem až pred obedom cca o 11h a nie ráno. Je ten obsah CHO nevhodný, alebo sú moje obavy neopodstatnené, pýtam sa preto, lebo sa stravujem LOW carb a sacharidy príjímam keď už, tak až večer resp poobede nejaké ovocie. Ďakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.07.2017, 07:08
Reagovať
Pridané: 04.07.2017, 07:08
Reagovať
Re: Sacharidy v klbovych výživách
To je dobry postreh. Ak rano nechcete narusit svoj metabolicky "pokoj" (co je rozumne), odporucam tieto napoje presunut bud na vecer, alebo si zaobstarat radsej kolagenove formy suplementov na klby, ktore maju nula sacharidov a podstatne vyssiu funkcnost. Napriklad:

https://powerlogy.com/obchod/natural-collagen-protein-300g/?utm_source=aff&utm_medium=aff&utm_campaign=dgt&a_aid=594b77f1b67a0&a_bid=6f4ea7f8
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Marekvarga137
Pridané: 27.02.2017, 14:00
Reagovať
Pridané: 27.02.2017, 14:00
Reagovať
Btb štep
Ahoj Vlado, zaujíma ma aký je rozdiel v kvalite pôvodného resp. zdravého lca a btb štepu po úplnej rehabilitácii alebo kde si to možem pozriet zaujíma ma to hlavne kôli pevnosti, ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
tomasovahedviga
Pridané: 16.12.2016, 21:45
Reagovať
Pridané: 16.12.2016, 21:45
Reagovať
operácia meniskov
Zdravím Vás. Môj priateľ absolvoval 14.12. operáciu oboch meniskov na pravom kolene (ich obrúsenie). Vo štvrtok 21.12 by mal ísť na vybratie stehov. Pred operáciou pravidelne 3x do týždňa cvičil a behával a po operácii sa bude venovať trénerstvu. Kedy by podľa vás mal začať s cvikmi ktoré prezentujete na posilnenie šliach a úponov? Až po vybratí stehov? Kedy môže začať dostupovať na operovanú nohu? Chce sa čím skôr vrátiť k aktívnemu životu, cvičiť a behávať na rôznych súťažiach...vopred ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 18.12.2016, 17:48
Reagovať
Pridané: 18.12.2016, 17:48
Reagovať
Re: operácia meniskov
Na niektore otazky by mal odpovedat vas operujuci lekar / traumatolog. On pozna typ operacie ktory vykonal a standardny priebeh rehabilitacie. Je to rozne a je vhodne akceptovat na zaciatok odporucania lekara a v ramci toho sa pokusat zlepsovat. V tejto publikacii su vseobecne odporucania, ktore vam pomozu len ciastocne odpovedat na vase otazky, ako v praxi postupovat. Drzim palce pri napredovani a zaradeni do plneho zdravia / treningoveho nasadenia:

https://publikacie.vladozlatos.com/koleno.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
kjsmntk468
Pridané: 14.12.2016, 10:42
Reagovať
Pridané: 14.12.2016, 10:42
Reagovať
Kostny edem
Dobry deň mám bolesti v kolene a MRI mi zistilo kostny edem na pistale .. vraj že nič iné by nemalo byť poškodené nemohla sa MRI zmýliť? A čo mám robiť s tým edemom? Ďakujem za odpoved
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.12.2016, 11:27
Reagovať
Pridané: 14.12.2016, 11:27
Reagovať
Re: Kostny edem
Podone veci je spravne a vhodne konzultovat s vasim osetrujucim lekarom, pripadne sa poradit s traumatologom, ktory (mozno) navrhne dalsie vysetrenia aby zistil v com moze byt problem...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
marek.cernansky
Pridané: 07.10.2016, 16:24
Reagovať
Pridané: 07.10.2016, 16:24
Reagovať
Opuch po plastike
Ahoj Vlado,
v Dec2016 som absolvoval 3. artroskopiu praveho kolena po pretrvavajucich problemoch kde diagnostikovali subtotalnu rupturu pr. krizneho vazu (+ dalsie komplikacie ako poskodenie chrupavky atd.) - podotykam ziadny opuch som nemal, iba tupa bolest a ciastocne obmedzenie pohyblivosti. Mesiac po artroskopii mi koleno zacalo zapuchat a nastali aj obmedzenia v pohyblivosti napriek pravidelnym cvicenia a pokuse zapojit sa do predoperacnej zataze (2-3 tenis tyzdenne). Po dalsich 3-4 mesiacoch (cakania ze stav kolena sa zlepsi) a niekolkych konzultaciach s doktorom som sa rozhodol pre plastiku s tym, ze ta by podla vyjedrenia mala opuch "vyriesit". Plastiku som teda absolvoval v Maj2016 cize teraz som 4-4.5mesiace zakroku, cvicim denne na rotopede/bicykli, plavem, posilujem kolena, uzivam klbove vyzivove doplnky, pravidelne chodim na kontroly k lekarovi ale som zmateny - vo svojich prispevkoch pises, ze sa treba pripravit na to, ze koleno bude +/- do 1 roka neustale opuchat atd. Ja mam tiez permanentny opuch (viditelne bez vyznamnejsieho progresu ustupu alebo zmensenia), ktory je raz vacsi (2-3hod po zatazi porp. na druhy den) ale jednoducho stale je tam vacsie mnozstvo tekutiny ako v zdravom kolene (niekdy v takom objeme ze obmedzuje pohyblivost kolena). Objem opuchu da sa povedat adekvatne zodpoveda zatazi ktoru absolvujem pocas cvicenia. Vsetko by bolo ok, ale lekar s ktorym toto konzultujem sa vyjadril, ze nie je standardne aby bolo koleno po takejto dobe od plastiky (4-4.5 mes) stale opuchnute - vyjadril sa ze to moze suvisiet so stavom chrupaviek (2-3st poskodenia). Len zdoraznujem, ze cely problem s opuchom akoby "odstartovala" jednoducha artroskopia...cim sa tomuto da pomoct ? Resp. mam tomu este dat cas ? Vdaka.

Marek
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.10.2016, 20:23
Reagovať
Pridané: 08.10.2016, 20:23
Reagovať
Re: Opuch po plastike
Ahoj Marek, na vsetky otazky jednoducho nemam odpovede. Ked na to prides daj nam vediet v komentoch. V kazdom pripade ak zaznamenavas pri cvicenia s kolenom progres (silovy, rychlostny), tak ten opuch je OK (aspon podla mna).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jari.snupo
Pridané: 22.07.2016, 13:47
Reagovať
Pridané: 22.07.2016, 13:47
Reagovať
ďakujem :)
Dobrý deň,
chcem Vám poďakovať za Vaše články, ktoré mi dosť pomohli :) Som po 5tich operáciách kolien a na posledné 2 som sa pripravovala podľa Vás. Ľavé koleno mi operovali 3krát a robili mi aj plastiku krížového väzu (BTB). Táto operácia nebola úplne úspešná, pretože pri nej došlo k rozpadu jabĺčka... Koleno mám 12 rokov po operácii a bolí ma stále... Na jeho stabilitu sa však sťažovať nemôžem, dokonca som sa 9 mesiacov po tomto zákroku zúčastnila ME v karate.
Na pravom kolene som mala v lete 2014 úraz (pretrhol sa mi krížový väz a poškodil meniskus). Operovali ma 2x - najskôr meniskus. Hneď po operácii som sa začala pripravovať na operáciu krížového väzu - už som vedela do čoho idem a našla som Vaše články, ktoré mi tiež pomohli. Na operáciu som bola 100% fyzicky pripravená. Operácia sa podarila a do 2 mesiacov som mala 100% hybnosť kolena. Každý deň som veľa bicyklovala a trénovala aj na bose... Aj napriek tomu, že mám plastiku krížových väzov na oboch kolenách cvičím denne! aj napriek bolestiam!
Chcem len všetkých povzbudiť, že sa to dá zvládnuť! či už operácia alebo aj všetko po... :)

Držím Vám všetkým palce!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.07.2016, 09:31
Reagovať
Pridané: 25.07.2016, 09:31
Reagovať
Re: ďakujem :)
Dakujeme za vase postrehy Jari, su cenne a motivujuce aj pre ostatnych. Drzime palce pri napredovani.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
brezany.m
Pridané: 13.06.2016, 22:34
Reagovať
Pridané: 13.06.2016, 22:34
Reagovať
Výživa na kĺby
Ahoj Vlado,

chcel by som sa ťa spýtať ohľadom rôznych druhov výživ na kĺby. Problém zatiaľ nemám ale rád by som mu aj predišiel.

Otázka je, či rôzne doplnky výživy majú skutočne význam alebo či viac škodia ako prospievajú.

Ak prospievajú, tak by som sa chcel spýtať, či kupovať doplnky rôznych značiek, ktoré sa zaoberajú doplnkami výživy pre športovcov, kulturistov atď ... alebo radšej kúpiť nejakú výživu v lekárni a hotovo.

Čo je dôležité pri týchto výživách sledovať?

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.06.2016, 05:55
Reagovať
Pridané: 17.06.2016, 05:55
Reagovať
Re: Výživa na kĺby
Ak nemas problemy, nema zmysel sa tym zaoberat. Ak chces prevenciu, rob si silne vyvary z kosti a klbov, tam budes mat dostatok aj "klbnej" vyzivy.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
marekkristof007
Pridané: 17.05.2016, 20:17
Reagovať
Pridané: 17.05.2016, 20:17
Reagovať
Koleno
Zdravím,chcem sa opýtať či je normalne ked mi praská napriklad v kolene pri drepoch aj normalnych aj so zaťažou ale popritom necítim žiadnu bolesť a kolena sa zdaju byť silné.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.05.2016, 21:35
Reagovať
Pridané: 17.05.2016, 21:35
Reagovať
Re: Koleno
Je to bezne, ale ci je to aj normalne, povedat na isto neviem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Romaan
Pridané: 12.05.2016, 23:41
Reagovať
Pridané: 12.05.2016, 23:41
Reagovať
Koleno
Uvediem všetko do pravej miery.Nedávno sa mi stalo ze som robil na stavbe a spadol som asi z vysky 4 metrov na bok takze ma bolela cela panva a to si aj odniesli nohy a zvolil som rehabilitačný oddych samozrejme sa to zlepšuje ale chcem sa ujistit kolko bude trvat hojenie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.05.2016, 14:47
Reagovať
Pridané: 14.05.2016, 14:47
Reagovať
Re: Koleno
Na dobu hojenia sa neda odpovedat presne. Rob vsetko najlepsie ako mozes a nic nepodcenuj...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
ninik.kobrik
Pridané: 11.03.2016, 21:48
Reagovať
Pridané: 11.03.2016, 21:48
Reagovať
Opuch po Artroskopii
Dobry den,chcem sa spytat na opuch po ASK kolena. Pred tyzdnom som absolvovala operaciu, kde mi odstranili casti menisku.snazila som sa chodit od prveho dna a bez barli.celkom to slo az doteraz.koleno mi zacalo opuchat, stehenny sval je trochu tvrdsi,neda sa mi zohnut koleno,je celkom citlive.snazim sa nan chodit,nekrivat,poriadne naslapovat,ale citit opuch.viete mi poradit dake cviky na koleno,ako ho rozhybat a ako sa zbavit opuchu?popripade aj dake vyzivove doplnky na poskodene chrupavky na stehennej kosti,pretoze meniskus mi poskodil aj tie.dakujem za odpoved
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 13.03.2016, 15:11
Reagovať
Pridané: 13.03.2016, 15:11
Reagovať
Re: Opuch po Artroskopii
Zbavit opuchu? Ak budete poctivo cvicit, opuchu sa zbavite tak za rok, pretoze ak zacnete studovat odporucania v nasich clankoch tak zistite, ze na to aby ste si koleno zrehabikitovali na 110%, tak sa musite naucit citlivo pracovat s bolestou a mikro traumou. Len vtedy budete vykon kolena i sliach posuvat do rovin, kedy sa budete zlepsovat, s cim automaticky prichadzaju aj opychu a ine komplikacie. Je to sucast procesu, studujte detaily:

https://www.vladozlatos.com/vyhladavanie.html?search=koleno
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
isopcak
Pridané: 26.02.2016, 12:20
Reagovať
Pridané: 26.02.2016, 12:20
Reagovať
Poskodena chrupavka
Ahoj,
Chystam sa na artroskopicku operaciu, kde mi maju narobit kanaliky do kosti a tym scasti nahradit chybajucu/poskodenu chrupavku v kolene. Aku rehabilitaciu mi odporucas?
Dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.02.2016, 12:27
Reagovať
Pridané: 26.02.2016, 12:27
Reagovať
Re: Poskodena chrupavka
Z pozicie komentu ti neviem odporucit nic. Musis sa poradit s viacerymi odbornikmi, najma s tymi, ktori maju o tvojom stave najviac informacii. Potom si nastuduj vsetky clanky ktore mame na blogu a postupne zaraduj do svojej rehabilitacie informacie, ktore su v sulade s mantinelmi, ktore ti vytvorili lekari / odbornici:

https://www.vladozlatos.com/vyhladavanie.html?search=koleno
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jaroslav.smehil
Pridané: 23.02.2016, 15:56
Reagovať
Pridané: 23.02.2016, 15:56
Reagovať
klby na prstoch ruk a nôh
Vlado ahoj,,, chcem sa ťa spýtať,,,,, moja mama ma uz dlhsie bolesti klbov na prstoch rúk a nôh. Myslíme si, že to môže byť následok candidy. Proti nej sa už bojuje. Teraz chceme nasadiť aj podpornú liečbu/výživu priamo na klby plus zháňame nejaké cviky, ktoré sú zamerané na klby na palcoch rúk a nôh. Nevieš nám v tom poradiť, poprípade dať nejaké tipy?
Diky
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.02.2016, 12:49
Reagovať
Pridané: 26.02.2016, 12:49
Reagovať
Re: klby na prstoch ruk a nôh
Na to neviem odpovedat, treba patrat dalej a s vysledkami svojho prieskumu sa podelit aj u nas na blogu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
david.balko17
Pridané: 23.02.2016, 14:06
Reagovať
Pridané: 23.02.2016, 14:06
Reagovať
otázka
Dobrý deň . Mám 14 rokov a hrávam hokej . Už cca 2 mesiace ma takmer vždy pri korčulovaní bolia stehenné svaly (ktoré sa pri korčulovaní využívajú). Dosť ma to obmedzuje v rýchlosti korčulovania .Prosím poraďte mi
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.02.2016, 12:48
Reagovať
Pridané: 26.02.2016, 12:48
Reagovať
Re: otázka
Co ti mam poradit z tejto strucnej informacie David? Ak mas nejaky zdravotny problem - alebo si to myslis, musis sa poradit s prislusnym odbornikom ktory ta uvidi / otestuje / vysetri...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
lucia291
Pridané: 15.12.2015, 18:38
Reagovať
Pridané: 15.12.2015, 18:38
Reagovať
klbová myška
Dobrý den, pátram po akýchkoľvek informáciach ohľadne "klbovej myšky", ktorá je viditeľná na RTG snímku bedrového klbu mojej iba 10 ročnej dcérky. Čaká nás o mesiac ešte vyšetrenie MRI, no už odznelo, že čo najskôr by mala byť zoperovaná, aby jej to nejaký skúsený traumatolog vybral, taký čo sa špecializuje na detské klby. Nech nedochádza k väčšiemu poškodeniu, je to veľmi bolestivé. Pred 5 rokmi prekonala seroznu koxitídu, s tým, že pri scintigrafii bola vyššia aktivita v oblasti ľavého femoru. Vedeli by ste mi poradiť? chýbajú mi informácie typu, kde sa to zvykne operovať, kto je najlepší, ako často sa vyskytuje u detí takýto problém, ako jej pomôcť, čo očakávať, komplikácie atd. Vopred veľmi pekne dakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.12.2015, 23:31
Reagovať
Pridané: 15.12.2015, 23:31
Reagovať
Re: klbová myška
Dobry den, toto su specializovane otazky, na ktore vam odpovedia len odborni lekari, takze ich nevahajte kontaktovat. Pripadne sa skuste poradit aj s mojim operujucim lekarom / traumatologom MUDr. Sestrienkom: 0902 165 678
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Miroslav.gabera
Pridané: 13.12.2015, 23:43
Reagovať
Pridané: 13.12.2015, 23:43
Reagovať
Roztrhnutý predný krížny väz
Dobrý deň. Som dva a pol mesiaca po plastike predného krížneho väzu. Od operácie denne cvicim, akonáhle som mohol, začal som aj bicyklovat. Opuch zmizol, už sa objavilo aj svalstvo, ale posledné 4 týždne mi v kolene puká hlavne keď ho vystieram. Skúšal som aj plávať(len kopanie ako pri kraule) a vo vode mi koleno pukalo ešte viac pri pohybe hore-dole. Bolesti nemám takmer žiadne. Chcel by som sa opýtať či je to normálne a či sa jedná len o dočasnú situáciu. Ďakujem za odpoveď
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.12.2015, 11:15
Reagovať
Pridané: 15.12.2015, 11:15
Reagovať
Re: Roztrhnutý predný krížny väz
To je bezna reakcia, kym sa slachy a upony dostanu na spravne miesto vdaka pohybu, este to potrva a bude to pukat, mozno aj rok po operacii, v zavislosti od kvality zrehabilitovania. Takze ano, je to normalne a treba sa aj nadalej sustredit na pohyb s kolenom, ale nie len pocas "treningu" ale hlavne mimo neho (od vstavania v aute, zo stolicky, zo zachoda, pri chodzy, do schodov, jednoducho uplne vsade). Takyto pristup a jeho efekt sa nascita a do roka mate problem na 110% vyrieseny. Drzim palce pri napredovani.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
bimba03
Pridané: 08.12.2015, 21:26
Reagovať
Pridané: 08.12.2015, 21:26
Reagovať
Vyziva klbov
Zdravim. Pred dvoma rokmi som zacala aktivne cvicit a prestali ma boliet kolena vdaka tomu. Avsak do tej doby som si stihla poskodit meniskusy. Teraz po dvoch rokoch sa mi ozvala bolest kolien a neprechadza to uz asi tretim tyzdnom.
Nasla som tento pripravok na vyzivu klbov s latkami, ktore by mal obsahovat. Odporucil by si mi ho?
http://flextor.cz/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Flextor-1-KW/PLC&utm_content=Endoproteza-TXT-NEW&utm_term=
Dakujem za odpoved.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 11.12.2015, 05:43
Reagovať
Pridané: 11.12.2015, 05:43
Reagovať
Re: Vyziva klbov
Vyskusat mozes cokolvek. Ked sa ti to osvedci das nam ostatnym vediet svoju (ne)pozitivnu skusenost. Ja ale pochybujem, ze to bude fungovat lepsie ako poctivy polievkovy vyvar z klbnych a spikovych kosti, alebo kvalitny hovadzi protein ktory je vyrabany mechanickou a tepelnou upravou:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/spoznajte-kvalitu-ostatnych-ingrediencii-v-premium-energy-produktoch.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
evachnapkova
Pridané: 22.11.2015, 21:38
Reagovať
Pridané: 22.11.2015, 21:38
Reagovať
stav po ACL
Dobry vecer, syn je po operacii - Reconstructio ligmanti crutiati anterior-ST plastica all side,Resecctio fibrpais et synovectomia,Debridement chondropatie.Skratka 14.11. mu robili plastiku , step brali z druhej nohy zo zadu stehna, lebo vlani pri futbale si vazne poranil koleno a roztrhol aj kolennu slachu -zreparovali klasickou op.zvnutornej strany 18 stehov .v 2.2015 mu museli robit redres - nechcelo to povolit , potom to rozrehabilitoval az sa teda dostal k terminu tejto plastiky.Prepacte, ze tak zoširoka som začala - mam otazku - 5ty den po zakroku sa mu zhorsilo chodenie, a stale mu idu hore teploty k 38.5.Je to horsie , v tom ze obe nohy ma bolave a viac ta co poskytla ten step.v leziacej polohe vystrie, ale v stoji na barlach je tuha.rozcvicuje len mierne na posteli podla pokynov.mudr.Skuste nas nejak poucit,povzbudit Vasimi skusenostami.syn ma 24.r.a j v 5tom rocniku na VŠ.Ďakujem za odpoved
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 22.11.2015, 21:52
Reagovať
Pridané: 22.11.2015, 21:52
Reagovať
Re: stav po ACL
Dobry den, niektore pooperacne komplikacie mozu byt vyraznejsie, u niekoho naopak takmer ziadne. Ja by som sa nad tym zatial nevzrusoval, avsak urcite informoval aj operujuceho lekara, v prvom rade on by mal o tom vediet. Takze radu vam poskytnut zarucenu ziadnu nedokazem, musite skusit improvizovat vzhladom na stav vasho syna a zaroven sa poradit s operujucim lekarom.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jana Sestrienko
Pridané: 13.11.2015, 09:35
Reagovať
Pridané: 13.11.2015, 09:35
Reagovať
plastika a mozaika
Dobry den pan Zlatos, mam 49 rokov a pred dvoma tyzdnami som absolvovala plastiku predného skrizeneho vazu. Operacia sa trocha skomplikovala kedze po otvoreni kolena pan doktor zistil, ze mam znacne opotrebovanu chrupavku na vnutornej strane kolena, takze namiesto operacie jednej som absolvovala "dve v jednom" plastika+mozaika, cize v podstate mam plastiku a zlomeninu spolu. Znamena to trocha predlzenu ale aj komlikovanejsiu rehabilitaciu nakolko sa nesmiem na operaovanu nohu 4 tyzdne vôbec postavit /kvôli zlomenine/ a dalsie dva tyzdne mozem postupne pomaly zatazovat aj operovanu nohu. To ale pre mna znamena, ze nemozem v tejto etape naplno rozcvicovat koleno, samozrejme, ze mi cviky na ohyb kolena boli ukazane, ale ja by som Vas chcela poprosit o dalsie z Vasej produkcie a skusenosti, take , ktore sa daju vyuzivat v lahu a sede a pomahaju pri rozcvicovani ohybnosti. Bola som pripravena postupovat po operacii podla Vasich instrukcii v publikacii "Koleno" , avsak musim sa prisposobit svojej situacii. Dakujem velmi pekne za odpoved,
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.11.2015, 23:08
Reagovať
Pridané: 15.11.2015, 23:08
Reagovať
Re: plastika a mozaika
Nakolko sa tieto veci nedaju "ukazovat" cez pisanie, tak to nie je ani mozne pani Jana. Musia vam postacit video ukazky cvickov ktore vidite v nasich clankoch / v publikacii, alebo si musite jednoducho vymysliet sama nove, vzhladom na vasu situaciu a stav. Urcite neurobite zle ak sa poradite s dobrym fyzioterapeutom, no improvizacia je najlepsi ucitel. Vsetky uvedene postupy ktore su na nasich strankach su vysledkom improvizacie (postupy bez mapy). Ak sa budete drzat pravidla ze mala bolest je ziaduca, ta velka je poskodzujuca, tak pochybujem ze nieco nezvladnete alebo pokazite. Preto vam drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
zuzka.kristofic
Pridané: 26.10.2015, 11:00
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 11:00
Reagovať
artroskopia zápästia
Dobrý deň, v januári som si zlomila obe kosti predlaktia v zápästí. Kosti sú zrastené v poriadku, ale po MRI sa zistili problémy v mäkkých tkanivách. V septembri mi artroskopicky operovali poškodenú chrupavku aj poškodené väzy... Čo by som mohla doplniť v strave (doplnky), aby som posilnila výživu týchto tkanív ?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.11.2015, 15:36
Reagovať
Pridané: 08.11.2015, 15:36
Reagovať
Re: artroskopia zápästia
Najlepsie bude, ak si budete varit pravidelne slink vyvar zo spikovych a klbnych kosti. Ten van zabezpeci potrebne latky v takom "tvare" ako standardne doplny nikdy nedokazu....
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Daniel
Pridané: 06.10.2015, 22:35
Reagovať
Pridané: 06.10.2015, 22:35
Reagovať
Znicena chrupavka v kolene
Dobrý deň,som aktívny športovec (17) presnejšie futbal a workout. Pred rokom som mal uraz v kolene ktory sa dal za mesiac dokopy hlavne bicyklovanim, o 6 mesiacov som si koleno podvrtol a to neskǒr sa muselo riešiť už artroskopiou (20.9.2015) po ktorej mi doktor povedal ze mam chrupavku v pravom kolene zničenú ako 70-ročný . Namiesto chýbajucej chrupavky( cca1cm) sa mi utvorili nejaka vlakna ktore na artroskopii vypalil následne sa mi to po opeŕacii zalialo krvou,čo doktor ǒcakával, krv mi zatial vyberali 2x ,prvý kŕat 50ml a včera už len 10 ml. Ohľadom rehabilitovania po 3 dni som uz kmital nohami hore dole na strany ale potom sa mi to zalialo tou krvou, tak mi doktor povedal ze nak s tym nehybem, dnes mi uz povolil rehabilitovat ale uz ani nezdvihnem nohu bez el obvǎzu (pomocka pro cviceni) mal by si nejaké rady ohľadom rehabilitácii ? (kolko minut denne popripade kolko chladit denne) A je nejaká šanca že mi ta chrupavka dorastie , alebo sa vrátim k športu? Doktor povedal že s futbalom a pravidelným tréningom je koniec, ja verím že by si mi vedel poradiť kedže som športoval každý deň a život bez toho si neviem predstaviť. Poprípade ktoré doplnky mi najviac pomǒžu k jej obnove ak je to možné.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.11.2015, 20:39
Reagovať
Pridané: 04.11.2015, 20:39
Reagovať
Re: Znicena chrupavka v kolene
Nemam pre teba odpoved, ci sa ti chrupavka moze zrast alebo nie. To ze ti noha ochabla je bezna situacia, rehabilitovanim ju opat dostanes do formy aj tonus. Informacie ako rehabilitovat su predmetom tohto aj ostatnych clankov, ktore na blogu mame. Idealne ked zacnes bezplatnou publikaciou, kde su zhrnute vsetky poznatky na jednom mieste:

http://publikacie.vladozlatos.com/koleno.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
panamera
Pridané: 03.08.2015, 17:22
Reagovať
Pridané: 03.08.2015, 17:22
Reagovať
otázka
Dobrý deň.Mám poškodené chrupavky v kolenách na viacerých miestach.Podľa Vašich rád cvičím(je to isto lepšie!)...fyzioterapeut mi odporučil brať aj čisté MSM,tri tabletky naraz,nie po dávkach,tri krát za deň...Tak neviem...Čo si o tom myslíte Vy?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 06.08.2015, 00:12
Reagovať
Pridané: 06.08.2015, 00:12
Reagovať
Re: otázka
Teoreticky to moze pomoct, treba odskusat. Mne sa osvedcilo aj Gelo3 od Kompava, ale pravdepodobne najucinnejsie bude, ak si urobite vlastnu vyvarovu polievku, ktora by mohla zlepsit klbovy vyzivu najefektivnejsie. Tu je recept:

teľacie špikové kosti (dajú sa zohnať aj v BIO kvalite - farmaturova.sk)
kĺbové BIO kosti (dolezite najme pre tych, co chcu zlepsit zdravie klbov)
cibuľa, cesnak, korenie
himalájska soľ
morské riasy (az na zaver do taniera)
zelenina: kel, kaleráb, mrva (az na zaver nechat trochu povarit, nie cely cas)

3-24 hodín variť kosti a kĺby (vodu dolievat podla potreby), na konci dovariť zeleninu a na záver vložiť morské riasy az do taniera. Odporucam tak 3-4x do mesiaca. Dobru chut a skore uzdravenie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
lenkakarabova
Pridané: 29.07.2015, 00:00
Reagovať
Pridané: 29.07.2015, 00:00
Reagovať
koleno
Dobrý deň, mala som vrodenú vadu v kolene, diskoidný meniskus čiže som mala väčší meniskus čo mi zistili v 12tich keď som mala problémy a nemohla som koleno vystrieť. Operovali ma, prešla som si rehabilitáciou a počas nej som začala mať znova bolesti kolena aj opuchnuté som ho mala a tak som to povedala lekárovi po skončení rehabilitácie a ten mi povedal že to je bežné a že si mam dať na koleno studený obklad a fastungel. Samozrejme mi to po lete neprešlo tak som šla do TN kde ma operovali a tí mi hneď dali termín na operáciu, čiže mi zase odrezali z menisku. Zasa som podstúpila rehabilitáciu a do začiatku dnešného roka to bolo v pohode a teraz ma zasa bolí prelupovalo mi v ňom a tak som bola u ortopéda ktorí ale aj tak nepočúval a tak mi dal len condrosulf 800 mg a užívala som ho tri mesiace. Som baba čo rada cvičí a chce cvičiť a tak neviem čo je vhodné a bojím sa že to bude len horšie neviem či sa to ešte dá nejak riešiť. Mám 18 rokov a koleno KO. Neviem ako ďalej, čo by pomohlo aby som sa mohla zasa venovať cvičeniu. :(
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 16.08.2015, 14:36
Reagovať
Pridané: 16.08.2015, 14:36
Reagovať
Re: koleno
Zial Lenka takto cez komentare to nevyriesime, potrebujes pracovat s niekym, kto sa venuje doslednej rehabilitacii, korekciam postury, disbalanciam a dalsim pohybovym nedostatkom, aby ti pomohol situaciu vyriesit. Mozes samozrejme pokusat sa aplikovat nami navrhovane postupy, ale opatrne a v ramci moznosti aj instrukcii. Budeme ti drzat palce, studuj nie len clanky k tejto teme, ale aj diskusie a ebook:

http://publikacie.vladozlatos.com/koleno.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
valkovicjuraj7
Pridané: 27.05.2015, 12:34
Reagovať
Pridané: 27.05.2015, 12:34
Reagovať
bolesť po šprinte
Dobrý deň,
Behavam vytrvalostný beh cca 4x do týždňa a bolesť necítim, všetko je ok, problém mám ale so šprintom na 100 m. Ako náhle dám šprinty pred vytrvalostným behom cítim bolesť na zadnej časti nohy (koleno od zadu). Chcem sa opýtať, či by som mohol používať bandáž na šprint, momentálne užívam klbovú výživu. Čo by ste mi ešte poradili? Za odpoveď vopred ďakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.06.2015, 23:30
Reagovať
Pridané: 02.06.2015, 23:30
Reagovať
Re: bolesť po šprinte
Bandaz pouzit mozete, ci vam to pomoze, uvidite. Mozno mate nespravnu techniku behu, ktora vam sposobuje komplikacie, ale mozno mate aj nieco poskodene v kolene, cize vzdy je na mieste to skusit prekonzultovat s odbornikom, ktory sa na vas moze osobne pozriet.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
nandi79
Pridané: 26.05.2015, 12:53
Reagovať
Pridané: 26.05.2015, 12:53
Reagovať
pukanie v kolene
dobrý den pan Zlatoš...mama 21 rokov,a ja mam taký problem ,ze priblizne pred rokom sa mi zacalo koleno velmi puknut aj z boku aj z hora ,ked si vlozim ruku na koleno a urobim si drepi,alebo s nohou len kivem hore dole tak ja s rukou citim uplene cele koleno ako mi tam puka naraz vsetko..a chcel by som sa vas opytat ci neviete nahodou o nejakom kreme ,alebo nejake doplnky alobo nieco take co by pomohlo stym,lebo koleno ma vobec neboli len to pukanie sa zhorsuje a chcel by som mat nato nieco take co by zmiernovalo aspon tie puknutia,lebo nabuducy tyzden idem robit do zahranicia na zeleninovu a na ovocnu farmu,a viem ze ja tam koleno velmi budem potrebovat pri tej praci,a nechcem aby som opotreboval velmi tie klby a kosti...tak budem velmi rad ked mi oprisete...dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.06.2015, 23:27
Reagovať
Pridané: 02.06.2015, 23:27
Reagovať
Re: pukanie v kolene
Neviem ci existuje nejaka zazracna tabletka. Teoreticky moze pomoct zelatina, vytazok z morskych rias ale biologicky najvyuzitelnejsie su silne vyvary z kosti a klbov, ktore je vhodne obohatit aj o morske riasy. Na druhej strane ak sa to pukanie zmenilo dramaticky, odporucam ak bude prilezitost to pozriet aj s ortopedom alebo traumatologom.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
denis282
Pridané: 25.05.2015, 23:10
Reagovať
Pridané: 25.05.2015, 23:10
Reagovať
prirodna zelatina Agar
Ahoj Vlado,
Chcem sa ta opytat ci mas skusenost s prirodnou zelatinou z morskych rias s nazvom Agar. V poslednej dobe som koli pobolievaniu kolena koli opotrebovaniu chrupavky siahol prave po Agare (hladal som nejaku finance nenarocnu cestu). Koli tomu ze je to zelatina - ma taku konzistenciu predpokladam ze by mohol pomoct k vyzivovaniu chrupaviek, samozrejme v kombinacii so sportom. Vies mi toto moje tvrdenie nejako potvrdit / vyvratit ? Myslis ze by agar mohol pri dlhodobom uzivani uspesne spomalovat opotrebovanie chrupavky ?
PS: po cca tyzdni jedenia agaru sa moje bolesti zmiernili takze zatial spokojnost
Dakujem za odpoved
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.06.2015, 23:24
Reagovať
Pridané: 02.06.2015, 23:24
Reagovať
Re: prirodna zelatina Agar
Ahoj nemam skusenost, ale nepredpokladam, ze by s tym mal byt nejaky problem. Skor naopak. Treba to vyskusat a idealne bude, ak to budes striedat so silnym vyvarom z kosti a klbov, kde mozes tiez pridat morske riasy.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
denisa.bartkova
Pridané: 22.05.2015, 00:18
Reagovať
Pridané: 22.05.2015, 00:18
Reagovať
roztrhnuty predny skrizeny vaz
Dobry den alebo skor vecer :)
Chcela som sa opytat mam roztrhany predny skrizemy vaz na lavom kolene ... momentalne som po MRI a cakam na objednanie k specialistovy ... chcela som sa opytat ci je mozne behavat pri takto zranenom kolene a ak ano aki ortezu je na to dobre pouzit, stalo sa mi ze uz uslo do strany aj pri chodzi alebo pri malom lahkom podbehnuti ... stalo sa to mozno tri krat vtedy opuchlo a par dni to bolo velmi bolestive a a opuchnute ... niekedy to rozchodim po par dnoch , niekedy je aj po tyzdni bolestive s nie plnym ohybom preto sa cxem opytat ci je mozne behat ... od kedy sa mi stal uraz nieco ponad roka trocha sa vyhybam aktivnejsim sportom co sa trosku preukazalo na vahe ... preto by som chxela zacat z behanim .. len s takym lahsim behom
Uz vopred dakujem za odpoved
DENISA
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.06.2015, 00:00
Reagovať
Pridané: 01.06.2015, 00:00
Reagovať
Re: roztrhnuty predny skrizeny vaz
Dobry den, myslim si, ze behanie nie je pre vas uplne optimalne vzhladom na to, ze uvadzate roztrhnutie vazu. Ak chcete behat bez toho, aby vam to na kolene nezanechavalo degenerativne zmeny (poskodenia a trvale deformacie) operacia by mala byt vhodna volba. Zatial vam odporucam radsej volit ine pohybove cinnosti, ktore budu menej agresivne na koleno (napriklad bicykel, eliptikal, stepper, veslovac).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
cecho
Pridané: 16.05.2015, 22:38
Reagovať
Pridané: 16.05.2015, 22:38
Reagovať
prosim pomoct zo zapalom sliach
dobry den mam probemi s ramenom mal som v nom zapalene svalove upony .neriesil som to asi 2 roky as potom som to acal liecit mal som us asi 3 druhy protizapalovych liekov chodil som aj na laser no stale po 2-3 treningoch sa mi to vrati naspet a zase dookola nasleduje obstrek a liekyus si neviem rady...teraz pred tromi mesiacmi mi robily ozarovanie ramena plus som dostla lieky napsin plus mam bravcovi hydrolizovany kolagen us to neboli moc ale stale to neni ono keby som zacal civcit zasa sa to vrati neviete mi nejako pomoct ? dakujem a aky kolagen je asi najucinejsi na zahojenie uponov alebo hocijaky tip dakuejm
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.05.2015, 21:23
Reagovať
Pridané: 17.05.2015, 21:23
Reagovať
Re: prosim pomoct zo zapalom sliach
Nezaoberame sa ramenami a ich liecenim. Ak ide o zapal, treba realizovat hladovanie aspon na 12h / den, 3x za tyzden konzumovat vyvar z kosti a klbov, znizit prijem sacharidov (pod 150g / den), zvysit prijem omega-3MK (ale pozor aby prijem vsetkych PUFA tukov nebol vyssi ako 20% z celkoveho prijmu tukov), zvysit prijem kokosoveho oleja a ghee masla, konzumovat salaty, zvysit prijem tekutin a hlavne skusit sa otuzovat co najviac (znizit teplotu v byte, spat v chladnej miestnosti, otuzovat sa, saunovat sa, krio komora, ine sposoby).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Tomas_NR
Pridané: 21.04.2015, 22:18
Reagovať
Pridané: 21.04.2015, 22:18
Reagovať
Pomoc
Dobrý deň, prosím Vás o radu čaká ma plastika predného skríženého väzu teraz 11.5. Co by ste mi odporučili: uplna narkóza či lokálna anestéze ( lokálne som bol len pri krčných mandliach a bolo to OK a celkovo som nebol ešte.). Co sa týka bolesti v prvé dni je naozaj taká obrovská? Ak hej viete poradiť dáke triky bo ak ma niečo boli 90% nepoužijem lieky ako to bolo po mandliach proti bolesti som bral len prvé 2 dni po operácii i ked mi vraveli že bude to strašne no dalo sa vydržať hlavne ked som si sám našiel trik jak sa zbaviť bolesti. Tak či nemáte nejaký tip. Co sa týka rehabilitácie možem použiť vaše odporúčania v tej publikacii koleno aj ked mám poškodený meniskus na vonkajšej strane a čiastočne poškodený na vnútornej strane? Úraz sa mi stal na lyžiach. Ďakujem za Vaše rady.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.05.2015, 11:39
Reagovať
Pridané: 17.05.2015, 11:39
Reagovať
Re: Pomoc
Vsetko je individualne, niekoho to neboli vobec, niekto umiera. Ja som mal celkovu narkozu a lieky som po prvom dni prestal brat, rad svoje telo vnimam a citim aby som mal z neho spatnu vazbu, takze aj napriek silnej bolesti som sa odmietal otupovat. Trik neexistuje, pohar bolesti si musi vypit kazdy sam. Odporucania treba konzultovat s dalsim odbornikom, nakolko kazdy pripad je individualny a je potrebne aj vas pristup k tomu prisposobit.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Branio
Pridané: 13.04.2015, 10:56
Reagovať
Pridané: 13.04.2015, 10:56
Reagovať
Pukanie v kolene
Dobry den pan Zlatos,
Rad by som Vas poziadal o radu. Mam 28 rokov. Venujem sa roznym pohybovym aktivitam, ale uprednostnujem silovy trenning a behanie vo vyssej intenzite. Pri drepovani citim jemne pukanie v pravom kolene je to bez bolesti, a bez akychkolvek obmedzeni. Aj so zatazou aj bez nej. Ked spravim drep bez zataze a prilozim si ruku na koleno tak to puknutie citim intenzivnejsie. Viete mi poradit nejake cvicenie, doplnky alebo nieco ine co by tu mohlo pomoct, resp.? Nemam problem ani so svalmi ani väzivami. Myslim ze to je skor chrupavka. Resp. mozem pokracovat v treningu bez obav z nasledneho poskodenia alebo zhorsenia stavu? Dakujem Vam vopred za Vas nazor. Branio
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.05.2015, 23:38
Reagovať
Pridané: 02.05.2015, 23:38
Reagovať
Re: Pukanie v kolene
Tazko poradit bez toho, aby sme boli v osobnom kontakte. Mozno mas padnute klemby, takze mas skrateny iliopsoas (vnutorne bedrovo-driekove svaly), takze nevies pouzivat svalovy retazec a spravne zapajat do pohybu zadok a teda mas zvyseny tlak na vnutornu stranu kolena a to sa moze odrazat na zvysenom opotrebovani chrupaviek. Toto vsetko moze aj nemusi byt pravda ale to sa cez komenty neda analyzovat. Ako suplement dobre funguje silny 3h vyvar zo spikovych a klbovych kosti, ktory mozes obohatit na zaver o morske riasy. Cviky podla stupna degeneracie a skratenia / oslabenia jednotlivych svalov, co je mimo ramec komentov.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
psm
Pridané: 05.04.2015, 23:39
Reagovať
Pridané: 05.04.2015, 23:39
Reagovať
Problémy s kĺbmi
Dobrý deň pán Zlatoš,
prosím Vás, mám problém s neohybnosťou a bolesťou ľavého bedrového kĺbu a obidvoch kolien.

Problém s kolenami spočíva hlavne v tom, že keď som dlhšie v drepe, tak ma začnú bolieť kolená. V kolenách mi pri ohýbaní taktiež puká.

Problém s bedrovým kĺbom spočíva v tom, že nemôžem spraviť napríklad turecký sed lebo nemôžem priblížiť nohu v kolene ku zemi. Začne ma pichať v kolene a zároveň pobolievať bedrový kĺb.

V blízkej dobe plánujem ísť k ortopédovi, ale chcel by som sa opýtať aj na Váš názor čo by sa dalo s týmto problémom robiť a aké výživové doplnky by ste mi odporučili.

Veľmi pekne Vám ďakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.04.2015, 16:10
Reagovať
Pridané: 25.04.2015, 16:10
Reagovať
Re: Problémy s kĺbmi
Nedokazem urcit vsetky problemy cez citanie komentov. Zial to nie je ani moja praci ani specializacia. To ze ovladam postupy ako rehabilitovat koleno je len preto, ze som s tym mal sam problem. Bedra ma zatial nebolia. Odporucam navstivit co najskor lekara.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
martinh
Pridané: 28.03.2015, 10:49
Reagovať
Pridané: 28.03.2015, 10:49
Reagovať
Prosba o radu
Dobry den,chcel by som sa vas spytat na na nazor ohladne glukosaminu.Je lepsi glukosamin HCI alebo glukosamin sulfat ? Nenasiel som studie tykajuceho sa glukosaminu .A aky je vaš nazor na hydrolyzovany kolagen ? Su to zbytocne vyhodene peniaze alebo to splna svoj ucel ? :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.04.2015, 23:26
Reagovať
Pridané: 08.04.2015, 23:26
Reagovať
Re: Prosba o radu
Z mojho pohladu to naozaj mozu byt vyhodene peniaze a je len tazko objektivne dokazat, ktora varianta je vyhodnejsia. Asi zalezi aj ako pre koho. No pre vsetkych plati zakladna informacia, ze ak existuje potravina / jedlo, ktore by to malo riesit za suplement, treba siahnut po nom. Co v tomto pripade by mohlo byt omnoho ucinnejsie a v takom biologickom "baliku", ze to nase telo dokaze mnohonasobne lepsie vyuzit? Co tak si navarit poctivy vyvar zo spikovych a hlavne klbovych kosti, ktory bude obohateny o morske riasy, pripade o kel?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
david696
Pridané: 08.03.2015, 14:22
Reagovať
Pridané: 08.03.2015, 14:22
Reagovať
Vyskočené/vykíbené jabĺčko
Ahoj Vlado. Minulý rok niekedy v októbri/novembri mi pri futbale v hale vyskočilo jabĺčko, a hneď potom sa vrátilo. Opuchlo mi a na druhý deň som šiel ku doktorovi. Ten mi povedal že tam mám krv tak mi dal ortézu a za 2 týždne som prišiel na kontrolu a povedal že to je už dobre a predpísal voláku pasku pod jablčko a pomaly som mal zatažovať. Teraz (vo februári) som bol u doktora znova pretože ma okolo jabĺčka pobolievalo/pichalo pri behu (hlavne pri behu) ale asi aj pri drepoch so záťažov. Tak ma poslal na rehabilitáciu a na magnetickú. Následne na dalšej kontrole mi odporučil bicyklovanie, zakopávanie, drepy s vlastnou váhou a po 2 mesiacoch nejaké stabilizačné cviky a potom skúsiť behať. Ak ma to bude bolieť tak povedal že na operáciu-artroskopiu. Nejako veľmi sa mi nechce, tak by som sa ťa chcel spýtať ako čo najrýchlejšie a najlepšie spevniť, dostať to koleno tam kde bolo aby som už mohol behať a cvičiť (v posilovni) . Vopred ďakujem za odpoveď ;)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.03.2015, 23:05
Reagovať
Pridané: 12.03.2015, 23:05
Reagovať
Re: Vyskočené/vykíbené jabĺčko
Nepises nic o tom, ze co mas s kolenom a co povedala magneticka rezonancia - aka je diagnoza. V kazdom pripade neviem co viac by som ti mohol poradit okrem precitania vsetkych clankov a publikacie, ktoru som k tejto teme vytvoril a mozes vsetko studovat zadarmo. Viac informacii nemam, osobne rehabilitaciu uz zial nerobim, nieje na to cas...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dusan1
Pridané: 13.01.2015, 23:56
Reagovať
Pridané: 13.01.2015, 23:56
Reagovať
Problem s kolenom
Dobry den, v roku 2010 som utrpel vnutroklbovu zlomeninu praveho kolena, koleno mi zoperovali mal som 6 srob a nejake platnicky.Hned ako mi dali dole sadru som zacal cvicenie s kolenom aj chodzu vsetko do bolesti ale neprestaval so, tu bolest som prekonaval potom neskor som siel aj na korcule kedze som hraval do urazu hokej.Korculovanie mi slo celkom dobre az pri zabere som citil bolest v klbe ale len pri zatazi.Po roku mi vybrali sroby aj platnicky a pokracoval som v hokeji dalej.Ale ta bolest sa zmensovala.Teraz chodim na lad aj ked niekedy odohram cely zapas bez problemov a niekedy citim bolest v kolene a nemozem naplno zabrat aj ked bolest nie je silna ale znemoznuje mi zrychlenie , pri zrychleni bolest citim ale rovnaku cize sa zvacsujucim tlakom uz nezvysuje.Takze potrebujem poradit ci nemate skusenost co sposobuje tuto bolest .Bez sportu s kolenom problem nemam , mozem behavat aj hore ci dole schodamy , tury a ine sporty.Do dnes mi lekar nepotvrdil ani nevyvratil ci mam poskodene vazy alebo chrupavky.Na ziadnom vysetreni som este nebol.Na hokeji to citim hlavne ked koleno moc zatazujem.Uvazujem ci by nestacili nejake vyzivove doplnky ak ano ake? Dakujem za odpoved
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.01.2015, 00:12
Reagovať
Pridané: 21.01.2015, 00:12
Reagovať
Re: Problem s kolenom
Ak je citit stale nejaku bolest znamena to, ze koleni nie je zrehabilitovane na 100% a je potrebne sa venovat jeho rehabilitacii nadalej, i popri treningoch. Doplny vobec nie su podstatne, alebo len minimalne. Za vas pracu neurobia.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
panamera
Pridané: 12.01.2015, 17:56
Reagovať
Pridané: 12.01.2015, 17:56
Reagovať
pškodena chrupavka v kolene
Dobrý deň.minulý rok v marci som bol na operáci,odtrhnutý meniskus v ľavom kolene.operácia prebehla dobre,absolvoval som rehabilitáce,plávanie,doma cvičenie aj podľa vašich rád,a hlavne bicykel...pol roka bol super,bez bolesti.ale od septembra pobolieva,bral som condrosulf,dva mesiace(na doporučenie ortopéda)ale nič nezaberá...jedine keď idem na masáž chrbta(stuhnuté svalstvo od bajku)ke dva ,tri dni pokoj.cvičím aj doma na tie stiahnuté svaly,no neviem.stupeň poškodenia chrupavky je zadefinovaný číslom tri...že je to aj špatne narastenými jabľčkami...ako s toho von?sezona sa blíži???ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.01.2015, 00:09
Reagovať
Pridané: 21.01.2015, 00:09
Reagovať
Re: pškodena chrupavka v kolene
Cvicit, testovat, opat cvicit, studovat, opat cvicit, testovat, konzultovat s odbornikmi osobne, atd...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
sendo
Pridané: 15.12.2014, 09:31
Reagovať
Pridané: 15.12.2014, 09:31
Reagovať
pichanie v kolene
Ahoj Vlado. Pred 1.5 rokom som bol na operacii predneho krizneho vazu. Mal som vtedy aj natrhnuty meniskus, ale doktor mi povedal, ze meniskus nezasival, lebo to podla neho nebolo az tak zle a vraj sa mi mal zrast tym, ked bola v kolene krv. Po operacii presiel nejaky cas a nemal som ziadne problemy pri trenovani. Mal som aj po operacii ten problem, ze mi koleno aj po niekolkych mesiacok praskalo, ale vraj to nebol problem.

Pred 2 tyzdnami som nemal ziadny uraz, ale koleno som mal problem vystriet. Do 98% som pri zohynani nic nepocitoval, ale zvysnych 2% som musel ako keby pritlacit, aby sa vystrelo uplne. Pocitoval som vtedy take pichnutie a pocit ako keby mi malo nieco do seba zapadnut (neviem to popisat). Ked som skusal na mieste koleno ohybat, tak to preslo, ale ked som sa pohol, tak po chvili sa to vratilo. Mal som 2 tyzdne pauzu, kedy som nehral futbal, ale robil ine sporty a vsetko bolo v poriadku, rovnako futbal po 2 tyzdnoch (co bolo minuly stvrtok). Vcera som si siel znova zahrat a problemy sa vratili. Ked som vystrelil na branu, tak som mal pocit, ako keby mi koleno vobec nedrzalo a citil som bolest. Stalo sa mi vcera asi raz pocas futbalu,ze som dostupil na nohu a mal som pocit, ako keby mi koleno volne behalo (ako keby mi slachy svaly to koleno nedrzali) -porovnal by som to s tlmicom na aute, ktory nejde. Obavam sa, ci to nie je prave ten meniskus :(.
Dakujem za cenne rady
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.01.2015, 10:15
Reagovať
Pridané: 08.01.2015, 10:15
Reagovať
Re: pichanie v kolene
Problem je v tom, ze koleno si nemal a ani nemas zrehabilitovane na 100% a preto by si mal sa pokusat nasledovat odporucania, rady a cvicenia, ktore popisujeme v tychto clankoch a v odporucanej publikacii, ktora je na stiahnutie zadarmo po registracii. Noha musi byt 100% funkcna aj v oboch krajnych polohach a bezbolestna. J som uz zabudol na to, ze som nejaku operaciu kedysi absolvoval, no pravda je ta, ze menisky so menal poskodene:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/rozvijajte-svoju-pohybovu-inteligenciu-cez-komplexnost.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
sendo
Pridané: 15.01.2015, 16:37
Reagovať
Pridané: 15.01.2015, 16:37
Reagovať
Re: Re: pichanie v kolene
Ahoj Vlado, dakujem, za reakciu. Bol som uz u ortopeda kvoli vysledkom z magnetickej rezonancie. Nastastie s meniskom nie je problem a ani s kriznym. Trocha som znepokojeny, lebo doktor mi povedal, ze mi nic nie je a ze mam plne zatazovat koleno, no na sprave z vysetrenia magnetickou rezonanciou som si nie isty, ci je vsetko ok(z toho, co som cital na nete). Ak mi vies nahodou Vlado ty poradit, alebo ak je tu niekto, kto sa vyzna do toho, co bolo vysledkom spravy, tak by som ocenil kazdu radu.

V sprave je nasledovne:
Patella konfiguracie Wiberg II-III, na okrajoch klbnych ploch produkt.zmeny poukazujuce na PF artrozu. Insall-Salvatiho index je sublimitny - do 0.83 - patalla baja. Pooperacne zmeny na lig.patellae proprium a v oblesti Hoffovho telesa.

Nie je vela informacii o tom. Co som nasiel, tak patella baja je spojene s jablckom, ktore nie je v spravnej polohe a nasiel som o tom prave to, ze koleno netreba velmi zatazovat. Dakujem
Andrej
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.01.2015, 00:15
Reagovať
Pridané: 21.01.2015, 00:15
Reagovať
Re: Re: Re: pichanie v kolene
Ahoj, toto budes musiet konzultovat so svojim lekarom...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
sendo
Pridané: 21.01.2015, 09:44
Reagovať
Pridané: 21.01.2015, 09:44
Reagovať
Re: Re: Re: Re: pichanie v kolene
Vlado ved to je na tom smutne, ze podla mojho doktora je to v absolutnom poriadku. Podla toho, co som si zistil mam jablcko posunute nizsie, ako by malo a to sposobuje, ze sa mi odiera o stehennu kost a sposobuje artrozu. Uvidim, co mi povie iny doktor, ku ktoremu idem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
benjaminszabo
Pridané: 30.12.2014, 09:49
Reagovať
Pridané: 30.12.2014, 09:49
Reagovať
Re: pichanie v kolene
Ahoj sendo, dúfam že nebude vadiť keď sa vyjadrím aj ja. Z vlastnej skúsenosti som zažíval niečo podobné, koleno som cítil nestabilné, pri vystretí puklo a sem tam sa mi dokonca trochu nadnesene možem povedať ako keby "zaseklo". Tiež som aj hral futbal ale sem tam som to zacítil, trochu aj bolesť a prípadne nestabilitu. Šiel som na magn. rezonanciu ktorá ukázala poškodený meniskus, či nejakú dislokáciu menisku. Takže som absolvoval artroskopiu kolena.
Čiže podľa mňa to môže byť ten meniskus, alebo by bolo ešte lepšie ísť na magnetickú rezonanciu, čo presne ukáže či je to ten meniskus alebo nie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
sendo
Pridané: 01.01.2015, 20:55
Reagovať
Pridané: 01.01.2015, 20:55
Reagovať
Re: Re: pichanie v kolene
Ahoj Benjamin. Dakujem za odpoved. Uvidim, co mi povie doktor na vysledky magnetickej rezonancie. Neviem, ci je to normalne, ale nemal som ziaden uraz, ani opuch, proste po jednom zapase som mal problem nohu uplne vystriet - musel som dopomoct tomu, aby "zaklapla". Po tyzdni to preslo, potom po jednom futbale to bolo normalne a na dalsi den zase a odvtedy je to stale zle. Kazdopadne dam vediet, ked budem mat vysledok.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Nija
Pridané: 30.10.2014, 15:28
Reagovať
Pridané: 30.10.2014, 15:28
Reagovať
Instabilita ramena
Dobrý den, chcela by som sa spýtat a poradiť ohladom instability ramena. Mam 23 rokov a pred 10 rokmi sa mi pri tanečnej vyklbilo rameno. Doktor mi k tomu nic nepovedal iba ma poslal na rehabilitacie cca 1tyžden, medzičasom som si zvykla na to že pri istych pohyboch mi pukne v klbe alebo mi preskoči resp. vypadne. Poslednu dobu som dost začala cvičit s vlastnou vahou tela a pocitujem mensie bolesti a pukanie v ramene. Prihlasila som sa na kurz aerial silks a pre istotu som sla opet za doktorom aby mi spravil prehladku. Povedal ze to je luxacia ramena a je to tak na operaciu, ze casom mi to moze poskodit uplne klb, chcem sa uplne vyhnut operacii. Diagnostikoval mi aj hybermobilitu. Chcem cvicit s vlastnym telom udrzat sa aj na jednej ruke ale mam obavy. Neviem ci sa to vobec dá tak posilnit a spevnit rameno, ci si tym skor neublizim. Matka mi kupuje tabletky cele roky ale nikdy som ich nevzala. Ak by ste mali nejake rady a typy ako cvicit s takymto problemom bola by som moc vdacna. Prava ruka je pre mna hrozne dolezita a pri cviceni este viac.
Dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.11.2014, 22:06
Reagovať
Pridané: 25.11.2014, 22:06
Reagovať
Re: Instabilita ramena
Na tuto oblast sa nijako specialne nezameriavame Nija. Zatial sme s tym problem nemali. Mame vsak na stranke experta, ktory je na to (a ine problemy) specializovany, preto odporucame Viktora kontaktovat:

http://www.vladozlatos.com/filozofia/nasi-experti.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
5corp1on
Pridané: 04.02.2014, 18:07
Reagovať
Pridané: 04.02.2014, 18:07
Reagovať
Zničená chrupavka v kolene
Dobrý deň, chcel by som sa spýteť. Priateľka (17) je po operácii kolena, mala odštiepené z chrupavky po dvojnásobnom vykĺbení kolena. Doktor jej povedal že chrupavku mala poškodenú ako 70 ročný človek a po operácii kde jej chrupavku roztavili a späť zliali má vraj šancu len na 50% regeneráciu chrupavky. Ďalšia vec je že mala na tej nohe takisto natiahnutý zadný krížový väz. Je nejaká možnosť aby sa jej chupavka plne zregenerovala? Teraz chodí o barlách a kedže nerovnomerne zaťažuje nohy, začína ju pobolievať druhé koleno, ktoré doktor chce neskôr zrejmä tiež operovať. Dosť ma prekvapilo jeho stanovisko k doplnkom výživy na kĺby, kedže povedal že na to neverí. Objednal som jej želatínový hydrolyzát na podporu liečby, ale neviem či jej to pomôže. Prosím o radu. Ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 10.02.2014, 23:12
Reagovať
Pridané: 10.02.2014, 23:12
Reagovať
Re: Zničená chrupavka v kolene
Tazko vam podam aj ja nejake definitivne stanovisko k tomuto problemu. Vsetko je individualna zalezitost, ale pravdepodobne k uplnemu zregenerovaniu chrupavku uz nedojde. Doplnky vyzivy maju ucinok, ale urcite nie su zachranou. Rozhodne aj rehabilitacia.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Ellend
Pridané: 30.12.2013, 12:25
Reagovať
Pridané: 30.12.2013, 12:25
Reagovať
pichanie v lavom kolene
Dobrý den, mám 37 rokov a pred 17 rokmi mi operovali obe kolená /plastika kolenného klbu, v jednom kolene /lavom/ mám ale 4 srubky a v pravom 2. Po rehabilitácii som zacala viest normálny zivot, zacala som plávat, jazdit na bicykli a iné...a nikdy som nemala ziadny problém. Od septembra tohto roku som zacala behat, zacala som od 500m a momentálne som pri 6-tom km. No a minulý týzdnen ma zacalo pobolievat lavé koleno, nevsímala som si to velmi, cvicila som natahovacie cvicenia a pri behu som to az tak necítila ako pri chodzi. No a moj posledný den kedy som behala bol pred 5 dnami, to uz som behala s ochranným páskom a vecer som uz poriadne nemohla chodit. O 2 dni som sla za obvodným a ten ma odbavil s tým ze kým sa celé koleno ohne bez problémov a nemám tam ziadny opuch tak to bude len nejaký malý zápal a ze mám to jablko opotrebované. Tak som asi 3 dni bola v klude. Trocha sa mi to zlepsilo, od vcera uz cvicím natahovacie cvicenia ale pri chodení mám stále ten pocit ako by mi niekto to koleno podtrhával /kazdý 20 krok a este ma to aj nepríjemne pichne/ Bojím sa ze sa mi uvolnil nejaký vez alebo srubka. Spadnút som síce nespadla ani ziadny chrupot nepocula ale mám obavy. Vopred vám pekne dakujem a zelám vela úspechov.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.12.2013, 15:38
Reagovať
Pridané: 31.12.2013, 15:38
Reagovať
Re: pichanie v lavom kolene
Dobry den, z toho co pisete sa domnivam, ze vasa rehabilitacia nebola dostatocna. Na druhu stranu 6km behy nie su nic vhodne, ani v pripade, ze vam ide o zdravie a prevenciu. Myslim ze ked sa zacitate do nasich clankov pochopite preco. Zaroven zbytocne opotrebuvate svoje koleno, to radsej zvolte kratke rychle sprinty (po oddychnuti), ktore vam prinesi silnejsi rehabilitacny ucinok, ktory zaroven prospeje aj estetike i zdraviu. Detaily si prestudujte tu:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/ako-spravne-cvicit-intervalovy-trening.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Ellend
Pridané: 30.12.2013, 12:32
Reagovať
Pridané: 30.12.2013, 12:32
Reagovať
Re: pichanie v lavom kolene
No a zabudla som sa vás opýtat to hlavné: Myslíte si ze by som mala prestat behat úplne? Je vhodné cvicit tie vase cvicenia na tento problém?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.12.2013, 15:39
Reagovať
Pridané: 31.12.2013, 15:39
Reagovať
Re: Re: pichanie v lavom kolene
Na obe otazky odpovedam ANO, v predchadzajucej odpovedi su detaily.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Romanko
Pridané: 29.10.2013, 20:26
Reagovať
Pridané: 29.10.2013, 20:26
Reagovať
Prosba
v prvom rade chcem pochváliť článok. v druhom rade mám takú otázočku..som po operácií asi 3-4 mesiace..artroskopický zákrok pri ktorom mi rezali z vonkajšej strany zo šlachy. koleno plno zaťažujem v posilovni kde pociťujem mierne bolesti ale cvičím aj napriek ním.len v netréningové dni mi dosť puká.Je to normálne? či by som s tým mal ísť k doktorovy? ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 06.11.2013, 09:41
Reagovať
Pridané: 06.11.2013, 09:41
Reagovať
Re: Prosba
Myslim ze je to normalne, men pukalo aj 3/4 roka po operacii, a to som uz davno skakal salta. Ak puka je to pravdepodobne znamka nie este uplneho zrehabilitovania kolena, preto treba popracovat na spevnovacich cviceniach, aj podla videa ci publikacie co mame na bezplatne stiahnutie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
vlockysmaslom
Pridané: 28.10.2013, 11:02
Reagovať
Pridané: 28.10.2013, 11:02
Reagovať
rameno
Ahoj Vlado,chcel by som ta poprosit o radu/nazor.Nemam sice problem s kolenom,ale s ramenom,v priebehu pol roka som ho vyklbil 2x,posledny krat asi pred tyzdnom a pol na hradze (s rukami na siroko,isiel som hore striedavo cez jednu alebo druhu ruku,inspirace z youtubu).Povedal som si,dam tomu cas(par tyzdnov) a budem pocuvat svoje telo,teda pokym neprejde bolest,nebudem cvicit.Potom pomaly posilnovat.Lenze po tom tyzdni a pol dokazem robit kliky a zhyby a bolest ziadna.Mam pocit,ze to moze byt zradne,ze je to kratka doba na to,aby bolo mozne cvicit spät.Ako dlho myslis by to trebalo regenerovat?...Mohol by pomoct Gelo-3? Mohla by pomoct zvysena tvorba HGH napriklad cez intervaly pri regeneracii ramena? Dakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 06.11.2013, 09:35
Reagovať
Pridané: 06.11.2013, 09:35
Reagovať
Re: rameno
Ahoj, v ramci rehabilitacie takychto problemov su najucinnejsie izotonicke cvicenia. Myslim, ze ak by si kontaktoval nasho clovka (Viktor - fyzioterapeut) tak on by ti vedel poskytnut najlepsie informacie. O svojich vysledkoch sa nevahaj s nami podelit :)

http://www.vladozlatos.com/filozofia/nasi-experti.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Juraj
Pridané: 09.08.2013, 12:05
Reagovať
Pridané: 09.08.2013, 12:05
Reagovať
Strhany vez
Ahoj bol som u chyrurga ktory ma poslal nech sa obiednám k ortopedovy. No zo snimku vraj zistil ze to fakt vizerá na poškodený nadtrhnutý vez pretože jedna strana kosti je dalej od seba...
A teda dá sa to vôbec ten vez záhojiť? respektive vzrásť bez operácie ked ešte nieje celkom roztrhnutý? Ak áno ako to že tebe sa nevzrastol?
A tiež mám ho teraz šetriť? pretože to som doteraz vôbec nerobil... Alebo môžem naňho aj cvičiť napr drepi a pod?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Juraj
Pridané: 12.08.2013, 22:36
Reagovať
Pridané: 12.08.2013, 22:36
Reagovať
Re: Strhany vez
A ešte mám nosiť bandáž alebo nejaký tlakový obväz aby bolo koleno zafixované?
To mi vraj radily v lekárni a ze ho aj mam šetriť... Ale kedze v clanku píšeš ze tie dlahy a bandaze len oslabuju koleno tak neviem... Ale nieje dôležite to mať pekne zafixovane aby sa to vzrastlo a šetriť ho??
vdaka
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.08.2013, 22:49
Reagovať
Pridané: 12.08.2013, 22:49
Reagovať
Re: Re: Strhany vez
Vaz sa ti nikdy nezrastie, aj keby bol len natrhnuty. Ja som ho mal natrhnuty 1.5 roka a potom sa uplne odrthol. Bol velmi slaby na to, aby utiahol to, ake sporty trenujem (akrobacia). Ak by som bol dochodca, mozno by som ho neodrthol, ale ty si mlady chalan ktory potrebuje mat koleno funkcne. Ak mas vaz uplne odtrhnuty a nepojdes na operaciu, tak sa ti bude koleno rychlo opotrebovavat (najma v chrupavke), co povedie k dalsim poskodeniam (zbytocnym). Takze ziadne bandaze, ziadne setrenie, ziadne vyhovorky. Ak je to roztrhnutie, hladaj si chirurga a dobreho. V publikacii Koleno mas aj kontakt na doktora Sestrienku, ktory operoval aj mna v BA. Drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Juraj
Pridané: 13.08.2013, 11:49
Reagovať
Pridané: 13.08.2013, 11:49
Reagovať
Re: Re: Re: Strhany vez
No dnes som bol u ortopeda ktorý sa mi na ten snimok na CD ani nepozrel.. Vravel ze je to len asi natiahnuty vaz nie natrhnuty a ze mozno som to koleno len preťazil a ze sa mam setriť radšej... a v sprave je rezonancia s otaznikom tak asi čas ukaze ci ma bude aj nadalej boliet... A vravel som mu dokonca aj ze sa to kazdym dnom zlepsuje pretoze vcera to bol presne mesiac a aj ten tlak v kolene opuch uz nieje taky a aj bolest nieje taka tak asi som to privelmy vychvalil :D ...
Ale zasa chirurg mi vravel ze to podla snimku vizera na nadrhnuty (vaz ta medzera)

Takze teraz ani neviem vôbec ze čo mi vlastne je... či ho mam nadrhnuty abo odrhnuty abo natiahnuty alebo čo Vôbec neviem ako zistim či je nadrhnuty alebo nie vraj by som mal aj vnutorne krvacanie... Ako ja ho nesetrim vôbec len 2x som mal tlakovy obvez kedy som si nemohol dovolit krivať. Skusim ešte počkat dam tomu čas a kupim si aj ten gelo 3 complex a uvidim podla bolesti...
Ale je vsak mozne ze by som ho mohol mat ten vaz poskodeny a nevedel o tom ? ziadna bolest by uz potom nebola?
A ten gelo complex na kolko mi vydrzi to 390g balenie kedze sa ma pouzivat 2 x denne ale odmerka tam neni kolko obsahuje a tiez kedy ho mam pouzivat rano vecer pri cviceni na koleno?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 20.08.2013, 21:40
Reagovať
Pridané: 20.08.2013, 21:40
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Strhany vez
Ak sa ti poskodil vaz, rucite by si to pocul prasknutim pri uraze a samotne zapuchnutie je tiez dovod na obavu. Vaz vsak mozes mat iba natrhnuty, on sa vsak po case odtrhne, to je iste. Gelo-3 ti vydrzi na mesiac ak ho budes pouzivat 1x za den jednu davku podla navodu na obale.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
daniella
Pridané: 07.08.2013, 20:17
Reagovať
Pridané: 07.08.2013, 20:17
Reagovať
členky
Ahoj, prosím o radu: Mladý muž do 30r, aktívny športovec (futbal vonkajší aj salový)od detstva. Pravidelné tréningy a zápasy. Po mesiaci bolesti v členkoch mu po vyšetrení RTG diagnostikovali artrózu členkov, opotrebovaná chrupavka. Doktor odporúčal cvičiť a predpísal artrodar. Prosím o radu-tvoj názor, ako napomôcť liečbe, akými výživovými doplnkami, stravou(už 2roky máme upravený jedálniček podľa tvojich rád a tipov,takže základné zásady celkom ovládam), akými cvikmy??? Dá sa vôbec nečo také odstrániť úplne, alebo je to celoživotné?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.08.2013, 22:26
Reagovať
Pridané: 12.08.2013, 22:26
Reagovať
Re: členky
Na tuto otazku neviem urcito odpovedat. Na riesenie takychto problemov nie som odbornik ale budem, ak by som ho mal aj ja sam (asi malo pravdepodobne). Rehabilitacne postupy, ktore tu uvadzam sa tykaju operacie meniskov a kriznych vazov. Nic vam vsak nebrani tomu, aby ste ich aplikovali v plnej sirke a dlzke a pokusili sa tak urobit maximum...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
daniella
Pridané: 13.08.2013, 07:31
Reagovať
Pridané: 13.08.2013, 07:31
Reagovať
Re: Re: členky
Prosím o nejaké info aspon ku strave...resp. k výživovým doplnkom. čím by sa dalo napomôcť obnove úrázmy zničenej chrupavke? Niektoré prípravky som si našla na nete (kolagén, včely, zelená mušla, serrapeptáza, GELO 3, MSM...)ale neviem čomu dať prednosť, aby to nebolo len vyhadzovanie peňazí. A aký je tvoj názor na domácu huspeninu v súvislosti práve s klbmi a chrupavkami???
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 20.08.2013, 21:20
Reagovať
Pridané: 20.08.2013, 21:20
Reagovať
Re: Re: Re: členky
Regeneraciu chrupavky je mozne ciastocne podporit aj produktami, ale bez pohybu k regeneracii nedojde. Ja osobne mam osvedcene Gelo 3 ale upozornujem, ze problemom chrupavky som nikdy netrpel. Informacie a rady, ktore su v tomto clanku sa tykaju predovsetkym regeneracie po operacii kriznych vazov.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
palo2020
Pridané: 21.07.2013, 21:00
Reagovať
Pridané: 21.07.2013, 21:00
Reagovať
zašklby bočného stehenného svalu po operácii vnútorného meni
Dobrý deň.
chcem sa opýtať na pôvod zášklbov bočného stehenného svalu po operácii vnútorného menisku. Operovaný bol v piatok a dnes v nedeľu som bol prepustený do domáceho liečenia. poobede mi začalo šklabať v bočnom stehennom svale. je to dosť nepríjemné (nie bolestivé) a frekvencia zášklbov je cca každých 10 sekúnd niekoľko zášklbov... viete mi prosím poradiť ako sa tohoto zbaviť respektíve prečo to začalo?
vopred Ďakujem za odpoveď
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.07.2013, 14:05
Reagovať
Pridané: 28.07.2013, 14:05
Reagovať
Re: zašklby bočného stehenného svalu po operácii vnútorného
Zatial by som sa nad tym vobec nepozastavoval. Nakolko operacia kolena je dost brutalny zasah (fyzicky), tak je uplne bezne, ze vedlajsich ucinkov je viac ako dost. Bude to mat suvis s nervovou sustavou, mozno narusenie nejakej svalovej synapsie alebo niecoho ineho na nervovej sustave. Na vasom mieste by som sa radsej zameral na formy pohybu, ktore dokazete zvladnut ale posunu vas blizsie k uzdraveniu. Drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Laco
Pridané: 07.05.2013, 18:24
Reagovať
Pridané: 07.05.2013, 18:24
Reagovať
koleno-meniskus
Zdravim, chcel by som sa opytat, ktore cviky na poskodenie menisku 1.stupna-trhlina,odporucate? lekar po MR mi povedal ze sa to upravi rehabilitaciou na ktoru nemam momentalne cas. Povedal ze ak sa citim mozem dalej rekreacne hravat futbal, nepocitujem bolest ale pri vrovnanvani nohy mi sem tam ieco puka v kolene ako keby podskakovalo jablcko ale bez bolesti, dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 10.05.2013, 16:12
Reagovať
Pridané: 10.05.2013, 16:12
Reagovať
Re: koleno-meniskus
Ak si cas nenajdete teraz dobrovolne, najdete si ho neskor nasilu, ked koleno bude boliet a bude ho treba mozno aj operovat. Menisky su len otazka casu, ine je to pri rehabilitacii vazov. V kazdom pripade nie je odveci venovat aspon 10 minut denne spevnovaniu kolien, je to mala cena ktoru treba zaplatit.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
dubinsky17
Pridané: 02.06.2013, 00:01
Reagovať
Pridané: 02.06.2013, 00:01
Reagovať
klbova výživa
Ahoj Vlado, Za posledných 12 mesiacov som si vyklbil rameno, dva krát koleno a členok(výron) dosť ťažké obdobie na človeka so športovým srdiečkom ale nechcem to vzdať a tak by som možno potreboval radu ohladom kĺbovej výživy.Vyvijam velku zataž hlavne na dolne partie kedže mam 3-krát do týdžna intervalove tréningy plus jeden den vytrvalostný,(beh,schody,bycikel...) a taktiež silové dni čiže poriadne zaťaženie a od doktorov som sa dozvedel len razantné riešenie že mam čakať a keď sa to bude opakovat viackrát tak si to mam všetko zoperovať.Našiel som si na vašej stránke cviky na šlachy a spevňovacie cviky ktoré budem použivať každý deň popri treningových jednotkach no doteraz som sa snažil bez doplnkovej výžive vykriť a regenerovať no vidím že sa tomu nevyhnem no chcel by som radu akú značku,typ(kĺbova vyživa) mam skúsiť pretože v tomto smere som nulovy uplne bez skúsenosti, Ani neviem či je vhodne ju kombinovať s vitaminmy ako je zinok,vapnik.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.05.2013, 21:19
Reagovať
Pridané: 01.05.2013, 21:19
Reagovať
Re: klbova výživa
Ahoj, ja mam najlepsie skusenosti s Gelo3 od Kompava, ale toto je len klbna vyziva, ktora ti nezabezpeci spevnovanie sliach a uponov. To si budes musiet oddriet pohybom. Kolena su jednoduhsie, s ramenami je vacsi problem. Drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Mária
Pridané: 16.04.2013, 07:32
Reagovať
Pridané: 16.04.2013, 07:32
Reagovať
operácia menisku
Zdravím, mám otázku. Som dva týždne po operácii menisku a kúska chrupavky. z vnútornej strany pod kolenom sa mi vytvorila nejaká hrudka, ktorá po vyrovnaní nohy a následnom skrčení strašne bolí. Lekár mi povedal, že sa to niekedy stáva. Je to bolestivé a teda ani neohnem koleno. Môže sa tá hrudka, resp. pod kolenom rozmastiť? Alebo je na to niečo iné?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 22.04.2013, 15:47
Reagovať
Pridané: 22.04.2013, 15:47
Reagovať
Re: operácia menisku
Neroziumiem otazke, co znamena "rozmastit"? Rozmasirovat, kremovat? V kazdom pripade proces hojenia po operacii nikdy nie je hladky ani prijemny, obzvlast, ak nasledujete nase odporucania, ktore vsak v konecnom dosledku vedu k rychlejsiemu a funkcnejsiemu uzdraveniu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Tomas
Pridané: 22.07.2012, 16:00
Reagovať
Pridané: 22.07.2012, 16:00
Reagovať
Borelioza
Ahoj velmy uzitocny clanok ;) chcel by som sa spytat ohladom toho doplnku vizivi pre klby GELO-3 complex ze ci pomôze aj cloveku ktory ma boreliozu moj otec ju ma a bolia ho vsetky klby no hlavne ramena ale aj kolena clenky atd doslova mu vrzga a rabka v klboch boreliozu uz ma dost dlho mal totiz v sebe 2 infikovanich kliestoch az 3 mesiace a ani nwm ci ju ptm este liecil antibiotikami...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 23.07.2012, 09:35
Reagovať
Pridané: 23.07.2012, 09:35
Reagovať
Re: Borelioza
Na tuto otazku nedokazem plnohodnotne odpovedat. Za pokus to stoji.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem