Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:9
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

DAJÚ SA NABERAŤ SVALY PRI LOWCARBE?

Dá sa vôbec pri LOWCARBe naberať svalová hmota? Prečo so svalmi je to ako s peniazmi, že sú vedľajším PRODUKTOM úsilia a nie jeho CIEĽOM? Prečo svaly na vás KAŠLÚ a naopak viac by sa nimi mali zaoberať ŽENY? Sú lepšie HUSTÉ svaly alebo tie OBJEMNÉ, existuje kompromis? Týka sa KATABOLIZMUS aj svalov ktoré naberieš pri LOWCARBe? V podcaste číslo 65 vysvetľujem širšie súvislosti. 

img
jose.pisar
Pridané: 06.08.2018, 16:53
Reagovať
Pridané: 06.08.2018, 16:53
Reagovať
Podcast
Ahoj Vlado. Normalne neviem co napisat.... mam potrebu sa Ti nejak zavdacit za to co odovzdavas. Pocitujem miernu vycitku voci sebe, ze materialne nemam moc ako. Preto opat posielam energiu Vďaky. Dufam ze dorazi vo vysokej kvalite a mnozstve :) Aj ked viem ze to co robis nerobis pre zisk.Tvoj pristup Je pre mna velkou inspiraciou. Motivuje ma to udrzat si svoj zamer ku hladaniu vnutornej sily a jej rozvijaniu pre schopnost byt silny spokojny a moct byt prospesnym aj pre ostatnych v co najvacsej miere. Zatial sa snazim byt prikladom v tom co uz poznam, no stale niesom samostatne ,,silny,, a potrebujem sa ucit, pozorovat tich , ktori nielen hovoria ze vedia ako na to ale im to aj funguje... Obrovská VĎAKA
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 07.08.2018, 09:29
Reagovať
Pridané: 07.08.2018, 09:29
Reagovať
Re: Podcast
Jose vycitka nie je na mieste. Inspiraciu ktoru sirim je zadarmo, je to forma dusevnej energie, ktora nema byt preco poznacena nejakym negativnym pocitom z bezpodmienecneho prijimania. Skor naopak. Vdaka sa prijima. Ak ide o temu ZISKU, pozeram sa na to inak. Trhove zakony su rovnako krute, ako prirodne zakony. Oba plne respektujem a ucim sa ako s nimi zit a vychadzat. Naklady su forma unikajucej energie, prijmy su forma pritekajucej energie. Ak neostane dostatocny zisk, trh sa postara aby si neexistoval. Takze zisk je nieco, co ta moze posuvat dalej a ja ho vnimiam ako energiu od ludi, pre ktorych robim dolezitu sluzbu a oni rozhodli, ci prezijem alebo nie (je to trhovy zakon). Takze ja chcem tvorit zisky preto, aby som sa mohol aj nadalej realizovat, rozsiroval okruhy svojho vplyvu, siril viac dobra, rozvijal uzitocne projekty a nie na to, aby som z toho cerpal iba ja sam (egocentricky sebec). Pokojne prijimaj nadalej tak ako sa ti paci. Tvoja podpora je pre mna dostacujuca. Pokial ma chces niekam posunut, mozes ma konstruktivne kritizovat ak sa ti zda, ze v nejakej oblasti je tvoj usudok vyssi / skusenejsi....
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
pesobus
Pridané: 27.07.2018, 16:52
Reagovať
Pridané: 27.07.2018, 16:52
Reagovať
Neodolateľná chuť na sladké
Ahoj Vlado, mám na teba jednu otázku. Môžu spôsobovať neodolateľnú chuť na sladké parazity prebývajúce v ľudskom tele? Niekde som čítal, že to môže byť jedna z príčin neodolateľnej chuti na sladké. Rád by som poznal tvoj názor na túto vec.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 06.08.2018, 12:40
Reagovať
Pridané: 06.08.2018, 12:40
Reagovať
Re: Neodolateľná chuť na sladké
Ahoj, viem že si sa nepýtal mňa, no nedá mi nenapísať... niesom psycholog ani biolog, ale 1. V podstate je to uplne jedno. Ak by to tak aj bolo tak mozes byt rád, že sa hlásia, že hladujú, lebo o chvilu hladovať prestanú - keď pokapú. A ty dosiahneš obrovský úspech vedomej vôle vydržať kráčať ďalej a nenechať sa odradiť od toho na čom ti žáleží.
Ale v skratke z mojej skusenosti zavyslost je fyzicka aj psychická. V jednom Vladovom Článku som sa dočítal vetu - parafrazujem (dufam že to Vladovy nevadí)
: venujme sa traumám (a ich zvladnutiu) , ktoré sú pôvodnym spúšťačom závyslostí a nie až tak symptómom závislostí a ich odstraňovaniu.
Držím palce. Za cestou ku osobnemu rastu si prekonavanim zavislostí prechadzaju všetci. Je v tom obrovska sila.
Držím palce :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
pesobus
Pridané: 06.08.2018, 22:56
Reagovať
Pridané: 06.08.2018, 22:56
Reagovať
Re: Re: Neodolateľná chuť na sladké
Vďaka za odpoveď. Dobre si to napísal.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 07.08.2018, 07:19
Reagovať
Pridané: 07.08.2018, 07:19
Reagovať
Re: Re: Re: Neodolateľná chuť na sladké
Hej pravda, Jose to napisal mudro a v podstate ti odpovedal mozno aj lepsie ako by som to urobil ja :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 25.07.2018, 09:51
Reagovať
Pridané: 25.07.2018, 09:51
Reagovať
Pozdrav
Ahoj, zdravim celu rodinu.
V prvom rade - netreba mi odpoved, viem ze toho mate vela. Nemam peniaze, no som presvedceny ze energia putuje roznymi cestickami a jej hodnota ma mnoho podob. Timto vam chcem (a uprimne povedane hlavne tebe Vlado) podakovat a poslat svoju (ludsku) podporu. Byt moralne silny, uprimny a cestny, v ucte a pokore a zotrvavat vo vsetkych kvalitach svedomia, pozitivneho rastu, uvedomenia si vlastnej ucasti na fungovani celku je nekonecna cesta. Stale nas nieco zvadza a pokusa (ego, peniaze, posudzovanie, neprijatie a odpor...) a vyrdzat silou svojej vole a uvedomenia je podla mna hlavnou ulohou ..homosapiens.. aby sa stal skutocnym clovekom. Nepozname sa osobne a pre to neviem aky skutocne si, no pokial nekopirujes a neparafrazujes svou filozofiu nieje mozne aby si ,,podvadzal,, . Tí ktorí vedome kracaju vpred to vedia. Samozrejme vzdy k sebe mozeme byt este uprimenjsi este vedomejsi a plnsi poznania. Som vdacny ze (vypivajuc z tvojej prace) si to uvedomujes a nevyhlasujes ze mas patent na zdravie a zivotnu spokojnost.
Kazdy ma volbu vybrat si aky postoj k zivotu zaujme. Ja som rad ze si zaujal ten svoj a pomahas vsetkym (vratane seba) najlepsie ako vies a dokonca v sfére, ktora ta naplna.
Dnes sa mi o tebe snivalo. Daval si mi rady (vysvetovat viac nebudem). Preto som sa rozhodol napisat. Vedome vkladat pozitivnu energiu do slov. Ak sa mi to podarilo a tvoj den aj vdaka tomu bude o trochu ..lepsi.. , tak moj zamer bude splneny. Tak ako u mna sa naplna tvoj zamer aby dalsi den bol lepsi ako ten predchadzajuci, zamer pre -ako hovorievas- postupne dosahovanie lepsej verzie seba sameho.
S uctou a pozdravom Jozef Pisar
P.S. sprava je smerovana priamo Vladovi. Co je napisane je napisane a co nieje to nieje. To len poznamka pre spekulantov a kontextovych kritikov, posmešníkov a negativistov :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.07.2018, 11:35
Reagovať
Pridané: 25.07.2018, 11:35
Reagovať
Re: Pozdrav
Ahoj Jozo, pekne dakujem za tvoje slova a energiu, ktoru si vlozil do pismen. Verim ze ked sa stretneme osobne, budes ma vnimat v 3D priestore ako celu osobnost, cez 2D internetovy priestor to nie je uplne mozne. Zcasti moju autenticitu mozes zazit aj na videach alebo v podcastoch. Moja osoba alebo moje JA vsak nie je podstatne. Zdravy kolektivny duch je dolezitejsi ako jednotlivec, preto aj ja hladam cestu, ako vytvorit pre ludi ako si ty (s ktorymi to vsetko rezonuje) dostatocne silnu viziu, na ktorej nebudu chciet pracovat kvoli mne, alebo len kvoli sebe, ale kvoli celku (nasej krajine, buducim generaciam, zmene k lepsiemu).

Si prvy kto toto uvidi (pred chvilou som to dokoncil) a ked bude podcast vonku, tak si to budes moct vypocut cele. Mozno ta tato vizia chyti za srdce a budes sa chciet pridat do uzsieho koletivu mojich partnerov - vlkov / vlcic v svorke:

POPIS PODCASTU (na konci link na spominanu prezentaciu):

ZMENÍME SPOLOČNE NAŠU KRAJINU?
Správna VÍZIA inšpiruje a mobilizuje ľudí k činu. Je to TÚŽBA po zmene, ktorú chceme vidieť v reálnom svete. Dáva nám DÔVODY ráno skoro vstať, tvrdo pracovať a tvoriť viac pre kolektívne DOBRO, ako len “hrabať” pre seba. Prečo? Pretože zdravý celok je DÔLEŽITEJŠÍ ako jednotlivec. Akú víziu tvoríme my a prečo by ste sa o ňu mali zaujímať? Prečo je podľa nás dôležité opäť urobiť z ľudí silné, zdravé a užitočné BYTOSTI? Pretože len SILNÝ človek si môže vybrať MIER, pravdu, lásku, slobodu a ŠŤASTIE. Slabý fyzicky či mentálne, toho veľa nezmôže. Užitočná bytosť je DOBRÁ bytosť, pretože má silu TVORIŤ dobro. Vypočujte si tento podcast a napíšte nám (vlado@vladozlatos.com), čo si o tom myslíte. Pridáte sa k nám? Krátka prezentácia TU: https://bit.ly/2LKXxpH

PODCASTY aj starsie (tento novy bude niekedy cez tyzden vonku):

https://itunes.apple.com/sk/podcast/zlatos-family-podcast/id1118024041

---
ahoj a nech sa ti dari napredovat...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 25.07.2018, 13:07
Reagovať
Pridané: 25.07.2018, 13:07
Reagovať
Re: Re: Pozdrav
A dakujem za info o podcaste a predstavenie jeho vizie. Uz dlho hladam niekoho, nieco zmysluplne k comu sa pridat. Kde by som sa mohol tim aky skutocne som (v com prirodzene ..vynikam..) aktivne zapojit do sirenia znovunadobudania ludskej celistvosti. Nesmierne ma naplna pohyb vo vsetkych aspektoch o ktorych sa zmienujes na blogu. K tomu este boj a filozofia boja - konkretne ruske bojove umenie Systema - pre jeho fylozofiu ludskej celistvosti... schopnost sebaobrany a ochrany rodiny... (Tu uz sa zastavim, neviem ci to sem este patri, je to asi skor na rozhovor s vijadrenim tvojho zaujmu on)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 27.07.2018, 16:13
Reagovať
Pridané: 27.07.2018, 16:13
Reagovať
Re: Re: Re: Pozdrav
Pockaj prosim na podcast, aby si vedel akych ludi do svojho teamu hladam a potom to uz bude vecou osobnej / telefonickej diskusie...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 25.07.2018, 12:54
Reagovať
Pridané: 25.07.2018, 12:54
Reagovať
Re: Re: Pozdrav
Len vhlad na zamyslenie... mojim ..problemom.. ako (podla mna) hlavnym problemom mnohych je v podvedomy zakoreneny problem nizkej sebaucty, sebahodnoty, viery v presadenie (nenasilne) seba sameho. Dlhodobe potlacovanie naseho skutocneho JA ma za nasledok neschopnost 1. vidiet kym sme 2. konat v sulade so sebou samím. Ked nastane moment kedy si clovek uvedomi, ze je nieco zle - jeho zivot nieje stastny spokojny a naplneny zacne hladat dovod pre co je to tak a potom ako to zmenit. Dalsia kriza vsak nastava v momente kedy nenachadza odpovede na tieto otazky.
Aby tieto odpovede clovek mohol najst nieco na to potrebuje. Okrem podpory, vedomosti, praxe je to podla mna hlavne cas byt sam so sebou a spajat dusu s telom a myslou pre jeden celok. Bezny pohlad na svet je z mojho pohladu asi takyto : cas=peniaze -nasleduje ich nedostatok s tim suvisiaci strach nasledovany paralizovanim prudiacej energie - vsetko nam trva dlhsie, resp. robime chyby, toto nas obera o cas =peniaze a vysledok je ze v zivote si ..nemozeme..-nevieme dopriat to co potrebujeme pre nas rozvoj. A toto sa kruti dokola v zacarovanom kruhu.
Da sa to zmenit porozumenim a prijatim faktu ze realitu nasho zivota si vytvarame sami tim comu verime (v najhbsih hlbinach svojej mysle). Porozumenim toho ze je to v nas moze clovek prijat fakt ze 1. To nie svet je taky, ale ja som taky a 2.ked sa tie ..prigramy.. do mna dostaly daju sa dat aj prec, resp. Daju sa zmenit a pracovat na tom. Robit to co nas bavi, hladat to co nas vlastne bavi a hlavne pre co je to tak. Ci je to pre ego - moja sebahodnota = ohodnotenie niekym inym, alebo nas to bavi lebo sa pri tom citime hodnotnejsi ako ini. Pre cloveka na ceste je mozno prvorade rozlisovanie tichto zalezitosti - to je pre mna uprimnost k sebe samemu. No najskor tuto schopnost clovek potrebuje nadobudnut. Dokonca by som tu schopnost skor nazval (prirovnal) ku zmyslu pre svedomie. Svedomito rozoznat pravdu o nas samych.
Clovek ktory pozna pravdu o sebe samom a uz vie v akej casti duchovneho rozvoja (uvedomenia) sa nachadza je schopny zvazit svoje skutocne pohnutky ku konaniu, respektovat ich a pracovat na ich nasmerovaniu (na budovani uskutocnenia svojho zivotneho zameru) ku prirodzenemej tuzbe po rozvoji kvality celeho kolektivu. Takeho cloveka uz podla mna mozno nazvat nesobeckym ..vizionarom.. a ucitelom. Taky clovek je naozaj schopny viest seba a ostatnych ku skutocne pozitivnej zmene. Lebo ucitel uci. A naucit - odovzdat moze len to co ma. Ak je jeho vnutro podmanene egom (aj ked pekne zaobalenom v ruske dobrotivosti a akoze snahe po pomoci ostatnym - pri tom v samom jadre moze ist hlavne o masirovanie ega svojimi poznatkami, uznanim od ostatnych a pod.)
V tom sne si mi bol velmi priatelsky blyzky a sam si vyvyjal aktivitu na oboznamenie ma s nejaktmi vecami. Ten pocit priatelskej blizkosti mi zostal doteraz. Preto ti s doverou odovzdavam tieto slova, ktore tak nejak samovolne prichadzaju. Neviem aky to ma mat pre teba dovod a presne ani neviem aky pre mna... ale stalo sa. Ja vedome pocitujem naplnenie a radost pri predstave ze aj napriek tomu ze vsetko co som pisal zrejme vies a poznas ti to da nieco pozitivne co pomoze este intenzívnejšie sirit tvoj zamer pre zveladovanie zivota ludi v jeho samej podstate. Zda sa mi ze na to mas dost sil a prostriedkov a hlavne odhodlania.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 27.07.2018, 16:12
Reagovať
Pridané: 27.07.2018, 16:12
Reagovať
Re: Re: Re: Pozdrav
Ahoj, to - co popisujes, je vecou vychovy. Nasi rodicia (myslim to vseobecne) su obetami svojich rodicov, my sme ich obetami. V zmysle dusevneho zatazenia, nevedomeho myslenia, casteho emocneho prestrelenia a tak dalej. Cize sme obete obeti a len malokto z nas si to uvedomuje, malokto s tym vie pracovat. Dusevna mudrost sa neda prenasat z generacie na generaciu, musi si ju cibrit kazdy sam. Da sa to prenasat cez kulturu a zivotny styl, ktore su akymsi organizacnym principom nasho zivota, ale dnesna kultura produkuje stale viac pomylenych ludi, pretoze vplyva na ich hodnotovy rebricek, zamerne ho usporiadava (negativne). Potom nedorozumenie nie je vecou logiky, ale vecou hodnot.

Ano byt sam pomaha, ale nie je to jedina cesta. Peniaze tiez pomahaju, pretoze mozog, ktory je obmedzovany, je nevykonny, hoci nadpriemerne inteligentny. Peniaze su teda ako hygienicky faktor (iba do istej miery). Ego je tiez dolezite, ale ako silny pes, ktory je vycviceny a ako sluha, nie ako pan. Preto je dolezitejsi "self-koncept" (seba-ucta, seba-ideal, seba-image) ale aj to, ci dokazeme rozoznat medzi tym, ci niekto spochybnuje nas nazor alebo ci uz spochybnuje aj nas samotnych (nie je to to iste). Preto okolo seba potrebujeme nie len vizionarov, ale aj myslienkovych leadrov, ludi ktori mozu byt vzorom pre mladeho cloveka, ktory prave takyto vzor na formovanie svojich vlastnosti a hodnot potrebuje. Nech selekcny tlak (prirodny, trhovy, iny) rozhoduje kto to moze byt. Prestuduj prosim aj tuto filozofiu, mohla by sa ti pacit:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/spoznajte-filozofiu-biofilny-transhumanizmus.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 31.07.2018, 09:13
Reagovať
Pridané: 31.07.2018, 09:13
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Pozdrav
Ahoj Vlado. Mam dojem ze v tyhto temach vnimame veci velmi podobne. Rozdielom je akurat pouzity uhol pohladu a sposob subjektivneho vysvetlenia niektorych pojmov.
S uctou a respektom (samozrejme) navrhujem obmedzit pouzivanie pojmou ako ..som obeť.. , ..sme obeťami.. a pod. Skor by som miesro pojmu obeť použil zmysel slova ..nasledok.. . Urcite vies kam tim smerujem.
Ja osobne vnimam svoju zodpovednost za zivot ako absolutnu (samozrejme debata na dlhe hodiny) a teda prijimam aj moznost ze ja (ako dusa) som si nejakym sposobom mohol vybrat kde a komu... sa narodim. Podla mna na svete som aby som sa zdokonaloval, spoznaval, rastol smeroval smerom ku ..Bohu.. , ..Zdroju.. ku ..Pravde.. (kazdy si to mozno naziva inak - ppdla urovne vnimania a poznania) . Na zdokonalenie musia nastat urcite zivotne sytuacie, ktore sa mam naucit spracovat a poucit sa z nich. Aby mohli nastat musel som si ich do zivota pritiahnut a to sa da jedine tak ze vo mne bude nastavenie(program,viera... ) ktore mi to do zivota pritiahne. Z toho pohladu je to co do mna rodicia vlozili neskutocne dolezite pre moj rozvoj. Cize pocit ..obete.. (sebalutosti, ublizenia) je nahradeny vdakou a plnyn vedomim za zodpovednost za svoj zivot a prijatie toho co sa v nom deje (v miere akej som toho vzhadom na svoje ..duchovne poklesky.. schopny) (nerozvadzam detaily - snad sa chapeme aj medzi riadkami) - takisto netvrdim ze ti podavam svetaborny novy pohlad o ktorom sam nevies.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.07.2018, 23:33
Reagovať
Pridané: 31.07.2018, 23:33
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav
Pravdepodobne si si uz pri narodeni vybral vedome ako chces, aby tvoja dusa rastla a teda si si aj "vedome" vybral svojich buducich rodicov... V kazdom pripade je podcast vonku a mozes si ho uz vypocut:

http://podcast.vladozlatos.com/Episodes/Podcast51_nova_vizia.mp3
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem