Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:246
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Silové cvičenia pre ženy a predsudky

Čo sa stane ak ženy začnú skutočne poctivo posilňovať? Stanú sa z nich mužatky, ktoré začnú biť doma mužov alebo im to len prospeje na kráse? Posilňovanie a svaly si dnes ženy spájajú s odporom a averziou. Je však tento postoj správny? Čítajte ďalej a zistíte odpoveď.

img
banasova.janka
Pridané: 09.07.2015, 11:39
Reagovať
Pridané: 09.07.2015, 11:39
Reagovať
posilovanie a narast hmotnosti
Dobry den, uz 5 tyzdnov sa venujem cviceniu. S kamaratom, ktory cvici uz dlhsie a pomocou cvicenia aj schudol a nabral svaly som sa pustila do cvicenia v posilovni min. 3x tyzdenne a po anaerobnom cviceni, cvicievame 15-20min kardio.
Mam 160 cm a pred zacatim cvicenia som vazila 64-65kg. Viaceri mi hovorili, ze zo zaciatku mozno neschudnem, lebo svaly su tazsie ako tuk. Na tele som citila, ze sa mi vyformovalo ale vcera aj dnes ked som sa postavila po dlhom case na vahu som bola zhrozena. Vaha ukazala 69kil! To som naozaj necakala. Neviem, kde robim chybu, ze vaha az tak stupla. Jem tiez zdravo, vela bielkovin, bez sladkosti, chipsov, sladkych vod atd. Dala som sa do toho naplnoa a chcela som schudnut apson 5-10kil. Velmi sa vsak bojim, ze sa zaseknem, vaha mi neklesne. Viete mi prosim poradit, co by som mala zmenit, aby sa mi postava vyformovala a aby to bolo vidiet aj na vahe? Dakujem Vam.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.07.2015, 18:51
Reagovať
Pridané: 25.07.2015, 18:51
Reagovať
Re: posilovanie a narast hmotnosti
Ak som to pochopil spravne Jana, tak pokial si sa na vahu nepostavila tak ta tvoja hmotnost nijako nevzrusovala? Ako si sama vnimala svoje telo v porovnani s predchadzajucim obdobim? Si spokojnejsia a mas vyformovanejsiu postavu alebo ani nie? Ja by som sa na tvojom mieste velmi nevzrusoval, pretoze tie zmeny, ktore skutocne stoja za to, si vyzaduju dlhy cas. Cize pokial stale nebudes spokojna po 5-tich mesiacoch, potom je dovod na optimalizovanie tvojej zivotospravy. Hocikto, kto bude chciet tvoju zivotospravu optimalizovat (aj ty), vsak bude o tebe a tvojom tele potrebovat podstatne viac informacii ako to, ze napises ze jes niecoho vela a ineho malo. Aj napriek tomu, ze to nie je jednoduche, si zatial prosim nastuduj nasledovne clanky, ktore ti pomozu pochopit sirsie suvislosti:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/zbavte-sa-celulitidy-len-za-45-minut.html
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/spoznajte-piliere-metabolickej-masinerie.html
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/odstrante-svoju-metabolicku-negramotnost.html
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/nepodliehajte-iluziam-vo-vyzive-a-zivotosprave.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
tutka
Pridané: 19.12.2014, 16:26
Reagovať
Pridané: 19.12.2014, 16:26
Reagovať
Silový tréning - tehotenstvo
Dobrý deň, možno to bude na dlhšie čítanie, ale chcela by som sa podeliť so svojim príbehom. Pred tehotenstvom som dlho robila silový a intervalový tréning. Potom som otehotnela a v začiatkoch tehotenstva ma lekárka dosť vystrašila možným potratom, tak som načas prestala. Zakázala mi dokonca aj pracovať. No necítila som sa vôbec dobre, všetko ma nenormálne bolelo, bola som bez energie. Tak som si povedala, že aspoň trošku začnem cvičiť. Prečítala som množstvo článkov, vrátane tých vašich o tehotenstve. Mám to brať lážo-plážo :-) Začala som podobným tréningom ako Tinka na videu. Ale mne tie váhy vážne chýbali. Nejakú výraznú zmenu som nevidela. Videla som videá tehotných žien ako cvičili crossfit no to mi už prišlo ako dosť extrémne. Aj keď každý má počúvať svoje telo a oni majú dnes zdravé deti aj telá. Začala som postupne prázdnou tyčou a skončila som tak, že si nakladám maximálne polovičné váhy ako som mala predtým. DREP- predtým 70 kg, teraz - 35 kg. MŔTVY ŤAH - predtým 55 kg, teraz - 35 kg, TLAK NA LAVIČKE - predtým 35 kg, teraz 25 kg. Zbytok robím rôzne doplnkové cviky - zhyby na hrazde s dopomocou, bicepsové zdvihy, cviky na triceps a rôzne iné. Vzpieranie som úplne vylúčila nakoľko som cítila tlak na maternicu aj s menšou váhou. Brucho veľmi necvičím, jednak mi to nerobí dobre a hádam mi to pri pôrode chýbať nebude. Intervalový tréning s vlastným telom som tiež vypustila. Nechala som bicykel a dlhé prechádzky so striedavo rýchlejšou a pomalšou chôdzou. Neviem, či je to dosť. Teraz som už skoro v 5. mesiaci a musím povedať, že sa cítim úžasne. Lekárke som sa nepriznala, pretože sa cítim oveľa lepšie ako predtým. A počúvam svoje telo. Nejdem do extrémov, viem čo si môžem dovoliť a čo už nie. Možno ma mnohí odsúdia. Nazvú nezodpovednou. Chcem len prispieť svojou troškou a upovedomiť aj ostatné ženy o tom, že by nemali prestať so svojím stálym tréningom, iba ho prispôsobiť danému stavu organizmu. Ja síce neviem, čo sa udeje neskôr. Možno riskujem. Neviem. Ale viem určite to, že cvičenie mi pomáha, nebolí ma chrbát, nemám problém niečo ťažšie zdvihnúť. Krhly s vodou (veľa toho doma chováme), 10 kíl múky, či balenie vody. Všetci vedia že to pre mňa nie je veľká váha, som zvyknutá na ťažšie. Naše babičky tiež ťažko pracovali aj v posledných mesiacoch tehotenstva. Starali sa o veľké zvieratá, robili na poli, aj porodili v poli a domov prišli s dieťaťom. Na sebe som spozorovala úbytok na váhe (ale nevoľnosti nemám, len mi nechutí jesť a hlavne mäso), aj menšie telesné miery, hlavne stehná a zadok, čo pripisujem úbytku svalovej hmoty aj napriek tomu že cvičím, čo ma veľmi nepotešilo, ale asi to bude tými váhami a zhruba mesiacom necvičenia a ďalším mesiacom iba ľahšieho cvičenia. Tak len toľko som chcela prispieť. Prajem krásny deň !
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.01.2015, 22:46
Reagovať
Pridané: 08.01.2015, 22:46
Reagovať
Re: Silový tréning - tehotenstvo
Dakujeme za prijemnu spravu. U nas sa cvicilo az do 8 mesiaca, samozrejme primerane. Tina dokonca v 4 mesiaci bola na MSSR vo volejbale, skoncila na 4-tom mieste. Vsetko je individualne, buduca matka ktora necvicila a zacne cvicit v tehotenstve, asi nebude idalna kombinacia. Na druhej strane ktovie. U nas je Amelka zdravie (uz 3 rocne) dievcatko, plne energie a zdravia. Drzime palce vsetkym buducim mamickam, aby na svoje deti prenasali len tu najlepsiu geneticku informaciu i buducnost.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
magdalena.val
Pridané: 05.12.2014, 12:56
Reagovať
Pridané: 05.12.2014, 12:56
Reagovať
Doplnky
dobrý den, mám 18 rokov 175cm a 55kg .... Podla výpočtu mám v tele 18,6% tuku .... venujem sa thajskému boxu(3x týždenne) a tabate (2x týždenne). Chcela by som dosiahnuť postavu ktorá je na obrázku C. Stačia mi tieto cvičenia a vyvážená strava+protein ? Alebo mám začať brať aj niake iné doplnky ? poprípade aké? ..... Dakujem za odpoved :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 19.12.2014, 15:48
Reagovať
Pridané: 19.12.2014, 15:48
Reagovať
Re: Doplnky
Na danu otazku sa neda odpovedat. Netusim, v akom stave funguje cela tvoja metabolicka masineria (od mitochondrialneho zdravia, cez metabolicku trenovanost, az po hormonalnu signalizaciu a desiatky veci medzi tym). Bude potrebne aby si sa nad otazkou viac zamyslela, zozbierala o sebe viac informacii a ked si prestudujes aj tieto dalsie dolezite clanky mi polozila viac konkretnu a inteligentnejsiu otazku:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/odstrante-svoju-metabolicku-negramotnost.html
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/odmerajte-flexibilitu-svojho-metabolizmu.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Gaby
Pridané: 01.12.2014, 23:25
Reagovať
Pridané: 01.12.2014, 23:25
Reagovať
teen
Ahoj,
mam 15 rokov, 53kg,165 cm.
Zaciatkom septembra som sa zacala aktivne venovat sportu (canoe) a s tym prisli samozrejme postupne aj cardio treningy a cca pred mesiacom sa k nim pridali aj silove treningy. Momentalne som na urovni cca 25kg na tlak. V priebehu tohto mesiaca som si samozrejme vsimla zmeny na mojom tele. Najma na rukach ktore mi veelmi zosilneli, svaly narastli. Avsak mojim problemom je, ze ako prisli silove treningy moje prsia (ktore ani predtym neboli bohvie co) stratili este viac na velkosti to ma trapi. Chcela by som sa opytat ci je na tento problem nejake riesenie.. zenske tvary by som velmi nerada stratila. Viem, ze "mam cas ved vsetko to postupne pride este dospievam" lenze ako budem dlhodobo posilovat bojim sa ze stratim i viac.. rozmyslala som o pribrati zopar kil ze by to mozno pomohlo k narastu mojich prs ale nechcem robit unahlene rozhodnutia bez poradenia sa. Vopred dakujem za pomoc :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.12.2014, 23:41
Reagovať
Pridané: 08.12.2014, 23:41
Reagovať
Re: teen
Zenske tvary su zavisle od mnozstva podkozneho tuku. U zien, ktore zacinaju chudnut, tuk odchadza najprv z prs, potom z brucha a az zo zadku a stehien ide posledny prec (pri priberani je postipka naopak - prsia priberu posledne). S tym sa neda nic robit, to je priroda. Musis pockat kym dospejes a potom to budes riesit ci su prsne zlazy (ne)dostatocne vyvinute, alebo ci mas iny problem v ramci svojej genetiky. Z nasho pohladu je vsak lepsie nepriberat a starat sa o seba najlepsie ako sa da...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
mm
Pridané: 26.08.2014, 20:52
Reagovať
Pridané: 26.08.2014, 20:52
Reagovať
iné rozloženie tuku
Chcela by som sa poradiť ohľadom netypicky ženského rozloženia tuku v tele - skoro nič na bokoch a zadku, niečo málo na vnútorných stehnách a veľa na páse. Chvíľu som po čítaní článkov D.Plichtu a aj Vašich mala pocit, že mám asi nejakú výraznú hormonálnu nerovnováhu v tele, ale zas napr. mes. cyklus mám úplne pravidelný a nechcem to nejakým experimentovaním pokaziť. Máte skúsenosti s niečím podobným? Ak by ste boli takí zlatí :-) a poskytli mi nejaké linky na môj problém, lebo to tu tak po večeroch čítam, ale zatiaľ som niečo podobné fakt nenašla. Veľká vďaka, ak si na mňa nájdete chvíľku.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.09.2014, 11:24
Reagovať
Pridané: 17.09.2014, 11:24
Reagovať
Re: iné rozloženie tuku
Pravdepodobne mate netradicny typ zenskej nadvahy (tzv. jablko), co mavaju skor muzi ako zeny. Otazne je, kde sa tuk koncentruje, ci medzi pokozkou a svalmi, alebo medzi organmi (viscelarny tuk). V kazdom pripade je pre vas vhodne nastudovat co najviac clankov u nas na blogu, aby ste si z nich mohla vyskladat optimalnu zivotospravu. To je zial full-time dzob na minimalne 1 rok, takze mate na com pracovat ak to chcete zvladnut sama.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
adise
Pridané: 21.08.2014, 08:56
Reagovať
Pridané: 21.08.2014, 08:56
Reagovať
50+
Ahoj, rada by som sa opýtala, či už máte reálne skúsenosti-výsledky aj s klientkami mimo vašu vekovú kategóriu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 09.09.2014, 23:41
Reagovať
Pridané: 09.09.2014, 23:41
Reagovať
Re: 50+
Andrea, vekova kategoria medzi 20-30, sa u nas vyskytuje len ojedinele. Najcastejsia vekova kategoria je medzi 40 a 55 rokov, az do 70 rokov. Nase realne skusenosti su vacsie, ako by ste cakala. Rocne sme v kontakte cca so 100 ludmi. Ich vysledky su priamo umerne snahe a vyske pochopeniu problematiky. Niektorych zakaznikov si nevieme vynachvalit...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Katka13
Pridané: 14.08.2014, 19:30
Reagovať
Pridané: 14.08.2014, 19:30
Reagovať
Otázka
Zdravím. Keby som chcela mať vyrysované ruky, stačí mi cvičiť s vlastnou váhou alebo musím cvičiť aj s ťažkými váhami? Pokúšam sa o to už rok v domácom prostredí ale bez výsledku. Cvičím kliky a klasické cviky na biceps, triceps a ramená s 2kg činkami. Ani som z nich neschudla, ani nenabrala svaly. Ďakujem za radu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 09.09.2014, 23:02
Reagovať
Pridané: 09.09.2014, 23:02
Reagovať
Re: Otázka
Katka, mat vyrysovane paze je vecou nie len cvicenia, ale aj vyzivy. Rozhodujuce je celkove % telesneho tuku. Nie je mozne rysovat nejaku cast tela lokalne podla zelania. Ano je vysoky predpoklad, ze paze budes mat vyrysovane, pretoze paze nie su take hormonalne citlive miesta, ako napriklad brucho ci zadok (najma u zien). Ale ak chces mat vyrysovane paze, tak okrem nabratia vacsej svalovej hmoty (samozrejme primeranej) musis znizit aj % podkozneho tuku. Tu mas dva relevantne clanky, ktore ta mozu zaujimat:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/silove-cvicenia-pre-zeny-a-predsudky.html

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/ako-spravne-cvicit-intervalovy-trening.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Mirka
Pridané: 27.04.2014, 10:34
Reagovať
Pridané: 27.04.2014, 10:34
Reagovať
rastlina tribulus
Dobrý deň. Ak majú ženy problém s hormónom estrogén, čo sa prejavuje ukaladaním tuku okolo bokov je v takom prípade dobrým riešením užívanie prírodných výťažkov z rastliny tribulus? ževraj by nemal ženám škodiť napr. pri pravidelnosti cyklu a podobne aj ked zvyšuje produkciu vlastného testosterónu ...viem ze na tento problem odporucate antiestrogenove potraviny ale zaujimalo by ma co si myslite o tribuluse...?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 16.05.2014, 00:10
Reagovať
Pridané: 16.05.2014, 00:10
Reagovať
Re: rastlina tribulus
Teoreticky to trochu pomoct moze, ale preco sa spoliehat na male barlicky, ked ma clovek stat na vlastnych pevnych nohach?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
arizona
Pridané: 17.04.2014, 10:38
Reagovať
Pridané: 17.04.2014, 10:38
Reagovať
hmotnost
Ahoj Vlado, uz nejaky cas sa snazim o zmenu, ktoru uz na sebe aj vidim. Pravidelne cvicim podla dvd Stihla a fit po cely rok, vylucila som sladkosti a pecivo, ked nie som velmi hladna veceru nahradzam pretinom (zen). Co ma vsak znepokojuje je, ze sa mi mierne zvysila hmotnost, pricom v mojom pripade aj mierne je neziaduce, kedze som tanecnicka a sucastou choreografii su aj zdvihacky. Je nejaky sposob ako pokracovat v budovani funkcneho svalstva tak, aby sa moja hmotnost vyrazne nezvysovala? zatial som sla z 55 na 57 pricom intenzivne kardio mam vdaka treningom 4-5x do tyzdna. Dakujem za odpoved.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 29.04.2014, 23:14
Reagovať
Pridané: 29.04.2014, 23:14
Reagovať
Re: hmotnost
Ahoj, myslim ze by si mala zistit, co si pribrala, hoci ak nemas udaje o tom, ake hrube boli tvoje kozne riasy pred tym, tak to bude tazke odhadovat (napr. z fotiek). Preto by si si mala viest o svojom tele dennik, v ktorom budes mat udaj o 10-tich koznych riasach na svojom tele. Navod ako si ich odmerat a zaznamenavat sme spracovali aj v nasom novom DVD pre zeny, kde si ten navod mozes bezplatne stiahnut:

http://produkty.vladozlatos.com/cvicebne-dvd-pre-zeny-2.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jana.rusinkova
Pridané: 13.02.2014, 12:11
Reagovať
Pridané: 13.02.2014, 12:11
Reagovať
bolesť bedrových kĺbov
Ahoj Vlado,

mam len jednu otazku. Zacala som s 5x5 stronglifts a po 6. workoute ma pri drepoch zacali velmi boliet bedrove klby. Vaha na squat 22,5kg. Teraz som na 30kg (zacinala som s 10kg). Neviem, co robim zle. Pri zmene postoja (sirsi/uzsi) sa nic nezmeni, kolena ku sebe nedavam. Pre ilustraciu posielam aj moje video, ak by si to chcel vidiet. https://www.dropbox.com/s/ogq0n1bxmws8vdz/VID20140209091355.mp4

Vedel by si mi poradit s tymto problemom?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dangerousmissk
Pridané: 07.03.2014, 13:33
Reagovať
Pridané: 07.03.2014, 13:33
Reagovať
Re: bolesť bedrových kĺbov
Janka,
Nie som odbornik ale drepy robim vyse roka. Dviha sa Ti tam pata ale dost. Mala by si 6-12 tyzdnov robit tzv box squats aby si sa naucila techniku poriadne.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.02.2014, 22:25
Reagovať
Pridané: 25.02.2014, 22:25
Reagovať
Re: bolesť bedrových kĺbov
Praveze s tymito technikami az take skusenosti na rozdavanie nemame. Ak by si sa pytala na techniky s vlastnou hmotnostou, vedel by som ti lepsie poradit. Ak vsak boli bedrove klby, moze to byt len kvoli tomu, ze telo sa zatial neadaptovalo na tutto zataz. Z mojho pohladu na video by som mozno na tvojom mieste zatial isiel iba tak hlboko, aby nohy v kolena boli v maximalne 90 stupnovom uhle, nie hlbsie ako to robis teraz. Mozno by stalo za to poradit sa s nejakym crossfit expertom / trenerom...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
dominica
Pridané: 09.02.2014, 23:36
Reagovať
Pridané: 09.02.2014, 23:36
Reagovať
svaly
ja verim ze budem vyzerat tak isto ako ta baba na tom obrazku ;) a dosiahnem to raz ;)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
berunk
Pridané: 30.01.2014, 20:37
Reagovať
Pridané: 30.01.2014, 20:37
Reagovať
těhotenství2
Má otázka tedy zní,zda nemůžu v těhotenství těmi ketony v krvi ohrozit dítě?Samozřejmě za předpokladu,že se u mne nevyskytne třeba těhot.cukrovka,to bych eventuelní ketoacidozu nerada riskovala..
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 19:41
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 19:41
Reagovať
Re: těhotenství2
Ako som uz pisal nizsie, na tuto temu som pocul niekolko podcastov, nikto to za problem neoznacil. To len slovo "keton" dnes je akoze nove, pricom tato forma paliva je pre nase telo uplne prirodzene. K tomu nasvedcuje aj fakt, ze samotne deti sa rodia keto-adaptovane. Na druhej strane low-carb doktora, ktory by vam to potvrdil, v nasich koncinach budete len marne hladat. Mozno skuste oslovit nasho lekara Dr. Pijaka, ale ci vam bude vediet pomoct nezarucujem:

http://www.vladozlatos.com/filozofia/nasi-experti.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
berunk
Pridané: 30.01.2014, 20:34
Reagovať
Pridané: 30.01.2014, 20:34
Reagovať
Těhotenství
Zdravím,Vlado,máte skvělé stránky,nic takového podobného jsem v češtině zatím nenašla.Chci se zeptat,zda můžu zkoušet přejít na tukový metabolismus i během těhotenství?Jsem aktivně cvičící,věnuji se powerliftingu,a zkoušela jsem přejít na tuk.metabo.už asi před 2 měsíci,ale nezdařilo se,nezvládala jsem s touto(pro mne jinak vyhovující)stravou(vysoký obsah tuků a nízký obsah sacharidů-cca40-50g denně,a stejně jsem ketozy nedosahla)cvičit právě silově,bylo pro mne nemožné trénovat,rázem jsem z dřepu klesla z mého maxima75kg na 60kg,z benče 50kg na 40kg,a deadliftu ze103kg na 90kg,a snižovalo se to ještě více..necelý měsíc jsem to vydržela,přesto se mi přejít na tuk.metabo.nezdařilo.Nyní jsem zřejmě těhotná,a chci se stravovat stále stejně,jako dosud,jen sacharidy snížit z těch 50-70g,co jím dnes-na minimum..osobně si m\slím,že by to nemusel být problém,při prvním těhotenství jsem 5 měsiců zvracela a téměř nejedla,takže ketony v krvi jsem měla určitě také..ale raději se zeptám:o)chtěla bych po porodu opět začít dřít a zvyšovat sílu,a ráda bych již fungovala na tukováý metabolismus,slibuji si od toho i snížení mé váhy aspoň o 5kg tuku..díky za odpověď,Monika
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 19:36
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 19:36
Reagovať
Re: Těhotenství
Dobry den Monika, experimentovanie az v tehotenstve nie je vhodne, ale na druhej strane aj samotne deti sa rodia keto-adaptovane a preto low-carb sa medzi svetovymi expertami nijako neodcudzuje ani pocas tehotenstva. Na druhu stranu ak sa vam nedarilo dosiahnut zlepsenia v case vasho experimentovania neznamena to, ze ste vsetko robila spravne. Predpokladajme, ze budete potrebovat dalsie informacie, aby ste mohla neskor opat svoj zivotny styl (treningovy a vyzivovy protokol) spravne systematizovat. Citajte nas dalej a drzime vam palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
katkadca
Pridané: 28.01.2014, 14:39
Reagovať
Pridané: 28.01.2014, 14:39
Reagovať
HIIT
Dobrý deň, chcem začať cvičiť HIIT na švihadle, striedavé vysoké výskoky a na členky dať 0,5 kg závažia. Myslíte, že je to bezpečné na chrbticu a kĺby celkovo? Ďakujem pekne za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 18:48
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 18:48
Reagovať
Re: HIIT
Tazko povedat, ak ste zdrava, tak asi ano. Mozno by uplne postacilo davat dvojskoky, ktore by z cvicenia na svihadle skutocne urobili HIIT.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
marcelko18
Pridané: 11.03.2014, 17:11
Reagovať
Pridané: 11.03.2014, 17:11
Reagovať
Re: Re: HIIT
Vlado,

ako dvojskoky si si myslel vysoky vysok s dvojsvihom?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 11.03.2014, 23:33
Reagovať
Pridané: 11.03.2014, 23:33
Reagovať
Re: Re: Re: HIIT
Ano to som myslel, pardon za moje mentalne zakopnutie :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Mirka
Pridané: 26.01.2014, 12:23
Reagovať
Pridané: 26.01.2014, 12:23
Reagovať
svaly
Pekny den prajem. Chcela by som sa spytat. Uz tri mesiace cvicim 4x do tyzdna silovo s dost tazkymi vahami, 1-2x do tyzdna intervalovy trening asi na 80 %. Stravujem sa podla vasej knihy Zivotosprava, ale na vahe mam stale to iste cislo dokonca mam pocit ze na vahe priberam. V obvode pasu, bokov mam stale rovnako. Viem, ze sa nemam riadit vahou,preto by ma zaujimalo ako rychlo sa da nabrat svalova hmota, ze ci to cislo na vahe nejde dolu preto, ze zaroven naberam nejake svaly...Moze to byt tym???
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 18:35
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 18:35
Reagovať
Re: svaly
Ja si myslim Megi, ze si mozes gratulovat. Pravdepodobne si zacala naberat uz aj svalovu hmotu, cize hormonalna sustava a ciastocne aj metabolizmus zacali fungovat spravne. Boky a zadok su posledne miesta, z ktorych ti odide tuk prec, preto musis byt trpezliva. Tym ze si nabrala, mohli sa tieto partie vizualne este viac rozsirit, pretoze objem tuku je zatial nezmeneny. Vytvorila si vsak dlhodoby predpoklad, ze aj zo zadku a stehien raz tuk odite, len musis byt vytrvala - nic ine ti ani neostava. Sleduj si radsej hrubku koznych rias na tychto kritickych miestach podla navodu v publikacii a nezabudni si robit aj fotografiu postavy podla instrukcii, aby si mohla svoj progres vyhodnocovat cez konkretne cisla a fotky. Drzime ti palce, len tak dalej.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
mirekz
Pridané: 21.01.2014, 11:16
Reagovať
Pridané: 21.01.2014, 11:16
Reagovať
benschpress
Čau Vlado mna by zaujimala z hľadiska trénerského ako dosiahnuť aby sa ženám usadzal tuk presne tam kde chcú mám namysli teraz na prsiach, chlapom po bench presse hrudník rastie ako je to u žien s benchpresom aké su dobré cviky aby to ženám rástlo
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 14:47
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 14:47
Reagovať
Re: benschpress
Ahoj, to sa dosiahnut neda. Fyziologicky to nie je mozne. Zeny mavaju najcastejsie hruskovity typ postavy. V tomto pripade sa tuk najprv zacina ukladat na zadku, stehnach, potom dalej na bokoch, bruchu, tricepse a az ako posledne miesta su prsia. Ak zena zacne spravne cvicit a stravovat sa, tak tuk na prsiach odchadza ako prvy, na zadku a stehnach ako posledny. Jedine sposoby, ako moze mat zena vacsie poprsie je ze bud bude tucna, bud zvacsi objem svalov na prsiach (to pomaha malo ak ide o vyraznu estetiku) alebo si da urobit umele prsia.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dangerousmissk
Pridané: 13.12.2013, 18:55
Reagovať
Pridané: 13.12.2013, 18:55
Reagovať
Svaly;)
Fantasticky článok. Sama som dôkazom ze ak žena dvíha činky, nebude vyzerať ako chlap...zišla som zo cca 40% na cca 20 v priebehu tohto roka a možem povedať ze radšej byť skinny fit ako skinny fat;)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.12.2013, 14:09
Reagovať
Pridané: 28.12.2013, 14:09
Reagovať
Re: Svaly;)
Velmi vystizne a trefne, za skinny fit / fat dakujeme.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dangerousmissk
Pridané: 29.12.2013, 20:57
Reagovať
Pridané: 29.12.2013, 20:57
Reagovať
Re: Re: Svaly;)
S olympijskou tycou a kettlebells som zacala cvicit pred 8i mesiacmi,teraz lutujem ze preco som tieto skvele veci neobjavila skor...aha asi preto lebo som si myslela ze budem vyzerat ako chlap. Mrtvy tah,drepy,,vypady,bench,naj cviky;)))
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
cicimbrus
Pridané: 06.01.2014, 22:56
Reagovať
Pridané: 06.01.2014, 22:56
Reagovať
Re: Re: Re: Svaly;)
Mozes prezradit, co je to ta olympijska tyc? Hrazda? Ak ano, mna na hrazdach strasne s..., ze vonku nikde nie su. Vsade su schatrane pieskoviska, vselijake "kubisticke" vecicky pre decka, ktore sa na nic nedaju vyuzit, ale aby soudruzi postavili obycajnu hrazdu niekde vonku, tak to nie. Uvazujem, ze si sam zaplatim nejaku firmu (neviete niekto o nejakej), aby mi to vedla panelaku postavili.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
cicimbrus
Pridané: 07.01.2014, 00:36
Reagovať
Pridané: 07.01.2014, 00:36
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Svaly;)
Aha, uz som zistil, co je to ta olymp. tyc, od hrazdy ma teda daleko:).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.12.2013, 15:14
Reagovať
Pridané: 31.12.2013, 15:14
Reagovať
Re: Re: Re: Svaly;)
Gratulujeme k objavu, ako uviedla jedna nasa citatelka, je lepsie byt skinny FIT ako skinny FAT. Drzime palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dangerousmissk
Pridané: 31.12.2013, 19:03
Reagovať
Pridané: 31.12.2013, 19:03
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Svaly;)
Dakujem, ucime sa z vlastnych chyb....A kazdeho tym Stvem nech si crash dietujuba budu skinny fit, ja radsej zostanem pri tyci a budem fit a este aj jest;)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
barca.ambrozyov
Pridané: 11.12.2013, 16:15
Reagovať
Pridané: 11.12.2013, 16:15
Reagovať
cviky
ahoj Vlado a Tinka :) nevedeli by ste mi poradiť nejaké cvičenia vhodné aj pre ženy (silové,s vlastnou hmotnosťou,na svalstvo telesného jadra)? Pri cvikoch z tohot videa http://www.youtube.com/watch?v=HQmKufuS4nE sa takmer ani nezapotím,nie preto,že by som mala extrémnu kondíciu,možno ich necvičím tak, ako sa majú...jednoducho mi nestačia.Mám problém aj s intervalovým tréningom. Doma nemám žiadne stroje,ktoré by som mohla využiť,nemám ani možnosť ísť do posilovne Nieosm plnoletá a moji rodičia nerozumejú životnému štýlu, o ktorý sa pokúšam,takže ma v tomto dosť ignorujú.Von sa mi behať nedá,všade je nakydaný sneh,alebo ľad,takže ak by som sa o niaky beh pokúsila,skončilo by to úrazom . Dopredu ďakujem za odpoveď a želám veľa šťastia :) Baša
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
cicimbrus
Pridané: 06.01.2014, 23:03
Reagovať
Pridané: 06.01.2014, 23:03
Reagovať
Re: cviky
Kukni semek:
http://www.youtube.com/user/ZuzkaLight
alebo toto:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6VkDR_xuikw#t=146 (ak to dokazes spravit rychlo za sebou a nebudes zapotena, tak si daj prihlasku na partnerku pre Batmana)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
nina.swan
Pridané: 10.12.2013, 10:44
Reagovať
Pridané: 10.12.2013, 10:44
Reagovať
Stále trochu príliš...
Motivačný príklad pre ženy: no takto ako tá svalnatá žena s tyčou na obrázku by som nikdy nechcela vyzerať, ani ako Tina (nie je to urážka, taká postava k profesionálnym športovcom určite patrí). Osobne cvičím každý deň tie skupinove cvičenia (zumba, pilates, joga) a denne urobím aj tých 20 klikov. Ale takto vôbec nevyzerám a ani po tom netúžím, zdá sa mi to veľmi málo ženské. Tie ženy nevyzerajú ľahko, elegantne - sú to športovkyne na profesionálnej úrovni, ktoré majú určite funkčnú svalovú hmotu a vďaka tomu určite kopu výhod ale za esteticky príťažlivé to zrovna nepovažujem. Samozrejme obdivujem ich vôľu a sebazaprenie, čo sa týka stravy a určite tvrdého tréningu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.12.2013, 00:15
Reagovať
Pridané: 12.12.2013, 00:15
Reagovať
Re: Stále trochu príliš...
Nina, ale toto je tvoj subjektivny postoj k problematike zeny a svaly. Jednoducho si si svoje postoje a nazory utvorila na zaklade svojho prostredia, kde zeny okolo teba tieto svaly nepotrebuju, nedisponuju nimi, nesportuju a maju asi dobrych muzov stale po ruke ktori im vzdy a vsetko za kazdych okolnosti pomozu. Napokon je to uplne na tebe, ako budes chciet vyzerat a kolko budes chciet nosit zasob podkozneho tuku. Podstatne je, ze sa budes pacit sama sebe a budes sa mat rada taku aka si, pretoze potom aj tvoj muz bude s tebou spokojnejsi. Drzime ti palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
byb
Pridané: 20.03.2014, 10:16
Reagovať
Pridané: 20.03.2014, 10:16
Reagovať
Re: Re: Stále trochu príliš...
S týmto názorom bojujem od svojej puberty aj ja.
Veľa žien v mojom okolí by chcelo byť jednoducho štíhlych bez svalovej hmoty a keď - tak len minimálnej.
Ja si nevyberiem, od detstva mám svalnatejšiu postavu. Hrubé lýtka, silné ramená a tak. Navyše milujem šport.

Na jednej strane si uvedomujem, že to je zdravšie než byť len chudá, na druhej strane ma to strašne deptá (máloktorá by chcela vyzerať ako ja, ale zároveň nechcú vyzerať ani ako ony). Zistila som, že ak sa mi podarí schudnúť 3Kg tak budem so sebou spokojná, ale problém je v tom, že tie 3Kg si držím na sebe už niekoľko rokov. A jedna vec, ktorá je horšia než byť svalnatá žena je byť svalnatá žena obalená tukom..

Rozhodla som sa viac dbať na svoju životosprávu (ktorá nebola zrovna ideálna aj keď fastfood to tiež nebol. Skôr priveľa sladkého). Na internete je však tak strašne veľa teórií a čísel a kalkulácií, že som z toho zmätená. Asi pred mesiacom som narazila na Váš blog a niektoré informácie mi veľmi pomohli (hlavne v motivácii). Stále je tu množstvo informácií, ktoré mám problém vstrebať. Potrebovala by som hlavne jednu odpoveď: Koľko by som poľa Vás mala prijať denne cukrov, tukov, bielkovín? Vážim 62,5Kg, výška 164cm mám 26 rokov a pravidelne cvičím tak 4-5x do týždňa (rôzne športy a občas aj silový tréning). Tuk v tele odhadujem na niečo medzi 19-24%. Podľa všeobecných pravidiel z iných stránok by to malo byť: 66g Bielkoviny, 160g Sacharidy, 36g tuky a 28g vláknina. Ale mne sa zdá tých 160g sacharidov príliš a každý deň prekročím aj spotrebu tukov. To sa, myslím, zhoduje s Vašou teóriou, ale nie som si istá číslami..
Ďakujem!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 05.04.2014, 14:26
Reagovať
Pridané: 05.04.2014, 14:26
Reagovať
Re: Re: Re: Stále trochu príliš...
Dobry den Byb, treba vas pochvalit za uprimnu spoved. Niekedy je vsak velmi narocne upierat svoj zrak na "posledne" 3 kilogrami, pretoze mozno dat ich dole by pre vas znamenalo "platit" tak vysoku cenu, ze ak by ste to dosiahli, tak by ste boli v este vacsom strese aby ste to nestratila a po dalsie, musela by ste sa tak velmi snazit, ze pri pohlade spat by ste si povedala, ze nakoniec tie 3kg za to nestali. Ak vsak tie 3kg stratite nespravnym sposobom (metabolicke znasilnenie), tak si mozete byt ista, ze hned potom, ako vas to prestane bavit naberiete 6kg a to sa vam bude pacit este menej. Akurat ze budete stat o "30m" vzadsie na startovacej ciare ako dnes. Uvazujte.

Ak ide o presny denny prijem, myslim ze smerovat k tukom je rozumnejsie, pre zenu vasich rozmerov rozhodne prijem sacharidov by nemal byt vyssi ako 70g / den, aj to mozno iba v dnoch sportovania. Na druhej strane istym pokusom a omylom sa neubranite (v ramci odporucani), pretoze len tak si vytvorite kvalitny usudok. Myslim ze by vam mohla pomoct nasledovna prednaska s clankom:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/prednaska-o-lepsej-verzii-sameho-seba.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
polii
Pridané: 09.12.2013, 14:04
Reagovať
Pridané: 09.12.2013, 14:04
Reagovať
Otakza
Nazdar Vlado, viem že to nepatri do tohto članku ale aj tak...
Chcem sa ta spytat ake cviky by boli dobre ak chcem nabrat svaly na ramenach, mat hrubsi krkale hlavne taky divny problem potreboval by som pribrat v tvari mat taku (gulatejsiu tvar) a nie taku kostnatu...viem ze sa to neda presne, ale diky...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Roman_x
Pridané: 13.12.2013, 08:26
Reagovať
Pridané: 13.12.2013, 08:26
Reagovať
Re: Otakza
Silný krk - pozri napr. http://new.biomag.sk/show_article.php?id=97 Pozor krk a ramená sú malé svalové partie, teda ak chceš na nich zmohutnieť tak treba cvičiť celé telo a popritom krk + ramená inak to nebude mať efekt. Zaguľatiť v tvári sa dá jedine pomocou tuku.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.12.2013, 00:06
Reagovať
Pridané: 12.12.2013, 00:06
Reagovať
Re: Otakza
Ramena este beriem (na to mas predsta cvikov dostatok), ale svaly krku, to si budes musiet vymysliet nieco specialne sam, len si ten krk nezlom. Gulatejsiu tvar pravdepodobne neziskas, ak si typicky chudy clovek (ektomorf), dokonca mozno ani vtedy nie, ak by si pribral 10kg tuku, ale ked priberies 20kg tak by to uz mozno mohlo vidiet. Ale to ty urcite nechces...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem