Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:12
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Spoznaj základné princípy budovania funkčnej sily

Ktoré zmeny v tréningu a v prístupe k pohybu keď urobíš, povedú k veľkým silovým ZLEPŠENIAM? Čo je to vlastne FUNKČNÁ sila a prečo ju potrebujú zvýšiť najmä ŽENY a dievčatá? Ako sa dajú pomocou tréningu s vlastnou hmotnosťou naakumulovať rovnaké alebo ešte LEPŠIE silové PRÍRASTKY, ako s činkami? A prečo ak to urobíš cez cvičenia s vlastnou hmotnosťou, sám seba lepšie SPOZNÁŠ a vytvoríš si dôvernejší VZŤAH so svojim telom? 

 

img
samuel49
Pridané: 05.02.2019, 09:51
Reagovať
Pridané: 05.02.2019, 09:51
Reagovať
Platnička
Dobrý deň prajem, v prvom rade ďakujem za ďaľší perfektný článok. Chcel by som sa spýtať či by ste mi nevedel poradiť. V koncom mája minulého roka keď som skúšal všeliake skoky cez prekážky, odrazy od steny a podobne, ma pri jednom dopade keďsom preskakoval stôl začali bolieť kríže. Najskôr som si myslel že je to nachaldnuté pretože som bol spotený a zonku bol chladný vietor, ale časom mi tá bolesť pomaly prechádzala do boku zadku až ju mám teraz asi 5 mesiacov v ľavom stehne pod zadkom. Nieje to tak že by ma to bolelo stále, ale bolesť sa prejaví až napr. pri prehnutí v pred k nohám s vystretými nohami. Bol som s tým u chiropraktika(okrem masáže a nejakých chiropraktických vyšetrení nič moc) a tam som zistil že keď sedím rovno s vystretými nohami, tak bolesť sa prejaví až vtedy keď zohnem dopredu krk. Vtedy ma to začne bolieť v stehne. Rád by som vede váš názor či to môže spôsobovať povyskočená platnička repektíve či sa to dá nejakými domácimi cvikmi skorigovať pretože ma to strašne obmedzuje pri nejakým komplexnejších pohyboch. Vopred ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 06.02.2019, 07:37
Reagovať
Pridané: 06.02.2019, 07:37
Reagovať
Re: Platnička
Ahoj, tvoja otazka je velmi komplexna a cez pisanie sa na to odpovedat urcite nema. Mal by si navstivit viac odbornikov, podstupit vysetrenia aby si vedel presne co ti je a zamerat sa na rozne strategie, ktore by mal vybrat fyzioterapeut alebo niekto, kto mal podobny problem a uspesne ho vyriesil. Problemy s chrbtom su vsak dost narocne na uplne vyriesenie, v nejakej miere preoblem moze pretrvavat po cely zivot. Otazne je ta miera a preto ti odporucam sa tym zaoberat co najviac. Niekedy ked pojdes okolo Skill LABov (NR/BA) si zavolaj ci tam nie som a par minut sa tomu mozeme venovat, mozno ti nieco uzitocne poradim.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
samuel49
Pridané: 06.02.2019, 18:52
Reagovať
Pridané: 06.02.2019, 18:52
Reagovať
Re: Re: Platnička
Dakujem pekne za odpoved. Urcite ak budem mat moznost tsk nezavaham a popytam sa. Este by som mal otazku ohladom vysetreni. Studujem v brne a nasiel som moznost niecoho co sa vola 4D diagnostika chrbta. Nasadia nejake body a robi to sken celej chrbtice ktoru potom vypluje do PC a je tam 3d obraz na diagnostiku a takisto tam robia aj odtlacok chodidiel koli plochym noham(ktore rozhodne mam). Zaujimalo by ma ci nieco take moze fungovat ci to niesu vyhodene peniaze, alebo by som mal ist skor tou tradicnejsou cestou cez obvodneho na ortopediu a podobne lebo s takymto postupom nemam v PD dobre skusenosti(daju inekciu do bolestiveho miesta a myslia si ze sa vsetko vylieci) vdaka.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.02.2019, 13:23
Reagovať
Pridané: 12.02.2019, 13:23
Reagovať
Re: Re: Re: Platnička
Vobec neviem z tvojho popisu nic uzitocne odpovedat. Asi to treba zazit a ja by som to musel zazit na vlastnej kozi aj s ich interpretaciou toho co zistili, aby som ti vedel relevantne odpovedat. Kazda navyse informacia, ktora ti vsak pomoze pochopit svoje vlastne telo je dobra informacia.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
janik.sojcak
Pridané: 04.07.2018, 22:20
Reagovať
Pridané: 04.07.2018, 22:20
Reagovať
Vypadavanie vlasov
Ahoj Vlado a prosim verim ti ze mas nato riesenie co ma trapy. Už to bolo dávnejšie zruba pred rokom mi začali trošku vypadávať vlasy. Nevieš mi poradiť čo s tým a prečo sa to stalo? No a to hlavne čo chcem vedieť ako proti tomu bojovať ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.07.2018, 23:21
Reagovať
Pridané: 04.07.2018, 23:21
Reagovať
Re: Vypadavanie vlasov
Hmmm obavam sa, ze niektore veci nie su podmiene tym ako sa stravujes alebo aky mas zivotny styl. Niektore veci ako tato su podmienene geneticky...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem