Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:10
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Vybojujte si lepšiu metabolickú kondíciu zápasením

Pýtate sa prečo robiť tak agresívny šport akým je zápasenie? Dá sa robiť tento šport vôbec bezpečne? Aké výhody vám poskytne zápasenie z kolien a prečo by ho mali do svojho tréningu zaradiť dokonca aj ženy? Nasledovný článok s názorným videom vám prezradí viac.

img
davidk
Pridané: 28.02.2016, 23:24
Reagovať
Pridané: 28.02.2016, 23:24
Reagovať
hľadá sa sparingpartner
Ahoj Vlado,

Vďaka za tvoju odpoveď na mail.Ešte to hodím aj sem možno moje skúsenosti niekomu pomôžu.
V prvom rade sa Ti chcem poďakovať, že si svoje vedomosti o strave a pohybe poskytol zadarmo na svojom blogu.Myslím, že môžem povedať, že mi zmenili život.
 
Môj príbeh v skratke:
Asi v mojich 15 rokoch som sa tvrdo vrhol na cvičenie a nasledoval som tradičné rady ako rýchlo nabrať veľké svaly. Cvičil som veľa, jedol ešte viac :) Moje "kulturistické obdobie" sa skončilo asi rok nato keď ma začali bolieť kĺby. Nakoľko mám rád šport bola to pre mňa katastrofa(aj keď som nemal žiadne vážne zranenie). Po nejakom čase, ktorý som venoval sebaľútosti som narazil na tvoj blog všetko sa zmenilo. Môj prechod na tuky bol bezproblémový a trval asi 3 dni(mozno by trval aj menej ak by som prvýkrát poriadne prečítal, že treba viac soliť...) mal som pocit že moje telo už dlho chcelo niečo takéto len ja blbec som radšej počúval všetkých ostatných len nie svoje telo. Aby som to skrátil kĺby sa čiastočne dali dokopy aj keď stále ma citeľne limitujú a preto sa nemôžem posúvať tak rýchlo a tam, kam by som chcel.
 
a teraz k veci:
skúšal som viackrát zápasenie z kolien a veľmi sa mi to zapáčilo(kĺby z toho neboleli :). Nedávno som sa presťahoval do Brna a nepoznám tu nikoho kto by mal o niečo takéto záujem.
Našiel by sa niekto z Brna to by to so mnou skúsil?(ja: 19rokov, 65kg, )

Dávid
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 29.02.2016, 08:14
Reagovať
Pridané: 29.02.2016, 08:14
Reagovať
Re: hľadá sa sparingpartner
Ahoj David, dakujeme za tvoje postrehy, je super citat ako napredujes a zdielas svoje skusenosti. Tak ma napada, ci by nebolo rozumne u nas na webe zriadit nejaku sekciu s mapou CZ a SK, kde by sa ludia mohli prihlasit pod nejake mesto a zdielat spolocne zaujmy od zapasenia, parkouru, beachu, ci inych aktivit, ktore sami chcu realizovat a zaroven maju nieco spolocne: pohlad na zivot, filozofiu a ine veci, ktore preznetujeme u nas na stranke. Mohli by sa budovat akesi epicentra, kde by si tak ako ty teraz nasiel dalsich sparingov a ludi uvazujucich podobne. Idem sa poradit s programatormi ako by to mohlo fungovat a dovtedy verim, ze sa ti niekto ozve... v najhorsom prides na trening k nam do BA (www.skills.sk). Drzim palce aby si nadalej napredoval...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jozef.staroba
Pridané: 01.01.2016, 22:30
Reagovať
Pridané: 01.01.2016, 22:30
Reagovať
Spolubojovnik 2
Ahoj Vlado,

Ako zvyčajne pekne napísaný článok s komplexným vysvetlením. Ako jeden z tích, čo to na videu viac krát odklepáva, inými slovami prehráva :), môžem povedať, že je to fantastické cvičenie. Presne si pamätám na prvé zápasenie s tebou, kedy som ešte zopár nasledujúcich dní cítil fajnovú svalovicu po celom tele :). Veľká výhoda zápasenia je, že aj keď mám po tréningu ešte kopec energie, za krátku dobu si ju "vybijem" a domov odchádzam s pocitom dobrého odcvičenia. Na druhej strane, hoci sa mi niekedy nechce a som unavený, tak pri samotnom zápasení nemôžem povedať, že sa mi nechce, ale sa musím premôcť a snažiť. V každom prípade dúfam, že sa mi raz podarí premôcť nielen seba ale aj teba Vlado :)

Športu zdar a veľa krásnych zápasov aj v Novom roku 2016 :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.01.2016, 00:02
Reagovať
Pridané: 04.01.2016, 00:02
Reagovať
Re: Spolubojovnik 2
Dik za postrehy aj tebe Jozo, tesim sa na teba na treningoch v roku 2016 uz coskoro, po sviatkoch mame toho dost co dohanat :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jozef Garaj
Pridané: 01.01.2016, 21:44
Reagovať
Pridané: 01.01.2016, 21:44
Reagovať
Spulubojovník
Ahoj Vlado, zaujímavý článok. Ako jeden so spoluzápasníkov rozhodne môžem potvrdiť aj subjektívne vnímaný pozitívny vplyv na seba, kondíciu, silu, rozvoj svalovej hmoty... Ešte by som doplnil taký príjemný sprievodný jav u nás chlapov... tým, že sme od prírody súťaživejší, takáto priama konfrontácia nás prirodzene núti dať zo seba viac, ako pri inom cvičení. Všetci poznáme momenty, kedy sa nám nechce a len ťažko sa nám rozbieha a cvičíme, len aby sa rátalo... Ten zápas nám veľmi nenásilným a jednoduchým spôsobom pomáha sa prekonať...a následne sa ľahšie prekonávať. Skrátka cvičí vôľovú silu, ako každý šport, ale tu pomáha tá súťaživá povaha pri priamej konfrontácii v zápase.

Teším sa na ďalšie zápasy v 2016! :-)

J

P.S.: O Tvojej podpore McGregora som nevedel...ani o inšpirovaní sa Ido Portalom...
P.S.1: Pre tých, ktorí sa čudujú, že na videu vyhrávaš len Ty by som rád vysvetlil, že táto filmová ilúzia je dosiahnutá kvalitným strihom a veľmi dobrými, modernými a drahými filmovými efektami(podobnými, aké boli použité, keď Bruce Lee porazil Chucka Norrisa!). :-D :-D :-D
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.01.2016, 00:00
Reagovať
Pridané: 04.01.2016, 00:00
Reagovať
Re: Spulubojovník
Ahoj Jozo, dik za tvoj postreh. Ano teraz sledujem McGregora a pred tym som priebezne sledoval GSP. Obaja patrili do skupiny komplexnejsich a vsestrannejsich sportovcov, ale teraz to McGregor (aj vdaka Idovi) posunul na uplne inu uroven, comu sa tesim. Hned ako sa mi zahoji diera na bicepse uvidime, ake efekty pouzijes v roku 2016 (skus steroidy, mozno to pomoze) :D
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Filip
Pridané: 01.01.2016, 14:27
Reagovať
Pridané: 01.01.2016, 14:27
Reagovať
Kniha
Dobrý deň,
rád by som sa spýtal, kde ste zohnali tú knihu „O pôvode a vývoji človeka i budúcnosti ľudstva”. Neviem ju nájsť, vyzerá zaujímavo a rád by som si ju preštudoval.
Ďakujem a držte sa, ste skvelí.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Martin0000
Pridané: 01.01.2016, 12:08
Reagovať
Pridané: 01.01.2016, 12:08
Reagovať
článok
Perfektný článok :)
S kamarátom sme cez leto pred tréningom na workoutovom ihrisku zápasili na tráve a móžem povedať že to je najlepšia rozcvička. Len teraz nie je kde lebo na zamnutej alebo blatovej zemi to neni ono :D Ale každému odporučujem :) na tento štýl sa aj hrávam s maldšími súrodencami: oni sú traja po stojačky ( najstaršia 12 rokov takže je to fér :D ) a ja sám, ja na kolenách alebo v drepe a oni ma musia dať dole :) perfektná hra :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem