Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:6
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

AKO NABERAŤ SVALY PRI LOWCARBE?

Prečo by naberanie svalov malo byť prioritou najmä pre ženy? Prečo by si sa mal vykašlať na svaly? Ako tvoja fyzická predispozícia ovplyvňuje naberanie svalov a pohybové schopnosti? Chceš mať estetické svalstvo alebo aj funkčné telo? Sú naozaj dôležité suplementy? V tomto podcaste rozoberám iný pohľad a formu interpretácie toho, čo znamená “naberať svalovú hmotu” a možno ťa pri počúvaní napadne veta: “konečne, už viac sa nad tým nemusím stresovať…”.

img
ludvikpolcar
Pridané: 21.12.2019, 19:03
Reagovať
Pridané: 21.12.2019, 19:03
Reagovať
Studená sprcha
Dobrý den, velmi zajímaví článek jako obvykle.
Rád bych se zeptal na studenou sprchu ihned po tréninku. Některé zdroje uvádějí že studená sprcha ihned po cvičení zapříčiňuje vyplavení kortizolu a redukci testosteronu. (např. funkční silový trénink od Petra Štastného s. 87). Z literatury mám dojem že co se týče objemu tak je lepší teplá sprcha ale mým cílem je spíše síla.
Dále jestli je vážně nutné cvičit krátce na keto dietě ( všude píšou že ano ale nikdy to jistým způsobem neodůvodní), - jím až po tréninku a občas trénuji třeba 2 hodiny silově. Dokonce uvádíte že sval na keto dietě má stejný glykogen jako na normal stravě. Ze začátku mě políval studený pot ale nyní je to ok. Předem děkuji za odpověď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 21.12.2019, 21:56
Reagovať
Pridané: 21.12.2019, 21:56
Reagovať
Re: Studená sprcha
Domnievam sa ze teoreticky sa dana literatura nemyli, mozne to je. Ale na znizenie procesov zapalu, ktore vznikaju druhom treningu ktory preferujem, ja faza urychlenia regeneracie studenou sprchou akcelerovana. Ja studenu sprchu pouzivam po treningu celorocne, vlastne inu ako studenu vodu nepouzivam. Aky styl cvicenia preferujem si mozete nastudovat z mojich video dennikov na instagrame:

https://www.instagram.com/vladozlatos/

Po metabolickej adaptacii sa zasoby glykogenu spravaju o trochu inak ako pri "cukrovom" metabolizme, kde sa pouziva ako dominantne palivo. Keto dieta nie je podstatna, podstatne je to, ake zmeny v metabolizme nastanu a ako sa metabolizmus sprava. K tejto teme odporucam nastudovat moje vybrane clanky na blogu:

https://www.vladozlatos.com/blog/index-clankov.html#metabolicke-zdravie
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem