Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:6
banner
Názory a postoje

Ako presvedčenia ovplyvňujú tvoj život?

Nevidíme ich a predsa majú nesmierne silný vplyv na náš život. PRESVEDČENIA formujú náš charakter, to kým sme, kým sa staneme ale aj to, kam v živote smerujeme. Niektoré presvedčenia nás oslabujú, iné posilňujú. Niektorým dávno vypršal dátum splatnosti a pre dnešný svet sa nehodia. Iné si musíme osvojiť ako správny nástroj alebo “technológiu”, ktorá nám zlepšuje život. Naše myšlienky formujú náš charakter a charakter zas ovplyvňuje naše okolnosti aj osud. Naše presvedčenia všetko spečatia v dobrom i zlom. Ktorých je načase sa úplne zbaviť?

img
pesobus
Pridané: 05.04.2019, 10:15
Reagovať
Pridané: 05.04.2019, 10:15
Reagovať
Bio strava
Ahoj Vlado, píšeš, že strava musí byť drahá. Nie je drahá náhodou preto, lebo ľudia chcú čo najskôr zbohatnúť? Ženie ich nesmierna túžba po peniazoch. Neviem, prečo by musela byť strava drahá. Je snáď drahá tráva, na ktorej sa zvieratá pasú? Alebo je drahé seno? Ponúkam ti prirovnanie z oblasti ceny bytov. Rovnaké byty v panelákoch, takzvané socialistické králikárne, sa predávajú za rôzne ceny v jednotlivých mestách. V Bratislave za nekresťanské mafiánske ceny, ale napríklad v takých Medzilaborciach za omnoho nižšie. Napríklad, v Petržalke stojí dvojizbový byt okolo 120 000 Eur, ale v Medzilaborciach podobný byt stojí okolo 15 000 Eur. Sám vidíš, ako sa tu odráža voľná tvorba cien. A to v dvoch najväčších východniarskych mestách Košiciach a Prešove sa ceny bytov pomaly približujú k cenám tých bratislavských. Lenže o koľko nižšie sú na východe platy ako v Bratislave. A sám vieš, aké boli výrobné náklady dnešných, v niektorých mestách predražených bytov, za socializmu, kedy sa vybudovali.
Podobne je to aj s cenou potravín. Prečo by aj ceny potravín z veľkochovov nemohli byť vyššie? Môžu byť, ale znížil by sa dopyt po nich, čo si chovatelia a pestovatelia veľmi dobre uvedomujú. V prvom rade ide ľuďom o zisky, nie o kvalitu potravín. Aj výrobcovia chemikálií, rôznych škodlivých éčiek, čo pridávajú do stravy, potrebujú z niečoho žiť, aj oni chcú finančne profitovať. Z uvedeného vyplýva, že náklady na výrobu bio stravy nemusia byť vôbec vyššie, ako náklady veľkochovateľov, či veľkopestovateľov.
Píšeš aj to, že zvieratá netreba kŕmiť pšenicou, alebo kukuricou. To je síce pekná idea, ale v praxi ťažko realizovateľná. Napríklad, sliepky v zime odmietajú žrať seno. Čím iným ich teda navrhuješ kŕmiť? A podobne svine. Čo dávať žrať sviniam namiesto pšenice a kukurice? Budem rád, ak sa vyjadríš k tejto téme.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 07.04.2019, 21:37
Reagovať
Pridané: 07.04.2019, 21:37
Reagovať
Re: Bio strava
Pesobus, navrhujem, aby si o tejto teme nediskutovali. Jednoducho zober svoje presvedcenia, dokonci svoje myslienky a ponukni nam vsetkym za primeranu cenu kvalitne zivocisne produkty, ktore budeme my vsetci velmi radi od teba kupovat o 20-30% menej, ako je bezna trhova cena za kvalitne potraviny. Ostatne tvoje myslienky ci porovnania su uplne nepodstatne, ak nevies ake je to kazde rano si obut topanky farmara, ktory sa musi starat od A po Z o vsetko, aby seba ci svoju rodinu uzivil a pri tom tebe (nam) predal nieco kvalitne. Ako navod na tvorbu zdravych potraviny najma zivocisneho povodu mozes pouzit tento moj clanok, v ktorom najdes vela dobrych tipov ako zacat. Verim ze prilozis ruku k dielu a neostanes len teoretikom od zeleneho stola (takych slovensko pozna dost) ak mas pocit, ze v tejto teme rozumies vsetkemu co treba, aby si mal takyto stupen usudku a konstatovania:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/ako-sa-stat-potravinovo-sebestacnou-krajinou.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 28.01.2019, 18:36
Reagovať
Pridané: 28.01.2019, 18:36
Reagovať
Slovo, myšlienka
Ahoj Vlado. V skratke drobná pripomienka k podcastu - často používaš pojem STRAŠNE vo význame - veľa, veľmi dôležité. Slovo má veľkú silu ako aj myšlienka. Isto chápeš čo tým myslím, pre čo a s akou energiou ti to píšem.
Inak nieje čo dodať. Perferktné.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 29.01.2019, 23:42
Reagovať
Pridané: 29.01.2019, 23:42
Reagovať
Re: Slovo, myšlienka
Priznam sa ze neviem teraz co tym myslis. Skus priblizit viac, dakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 30.01.2019, 15:01
Reagovať
Pridané: 30.01.2019, 15:01
Reagovať
Re: Re: Slovo, myšlienka
Slovo STRAŠNE je odvodené od základu slova STRAŠIŤ - vyvolávať STRACH. Strach je asi základná negatívna emócia, z ktorej vyvierajú možno všetky ostatné. Naše telo - cháp prosím ako celok ľudskej existenciemá - so všetkým čo živého jedinca utvára, to o čom vieme aj to o čom nevieme má jasné chápanie pojmov a energie slov. ( určite poznáš ten pokus kde používali slová v kontakte s rastlinami, kristalmy mrznúcej vody a pod.) , Bez ohľadu na to ako si ich my prekrútime, bez ohľadu na to či si uvedomujeme, že často používame rôzne slová nie len pre ich význam ale aj pre to aby sme zaujali, dramatizovali, akosi zvýraznili vyslovované myšlienky a pod. , naše bytie na to reaguje. Je to tak na všetkých úrovniach. To že si niekto myslí, že sacharidy vo zvýšenej miere sú pre telo prospešné ešte neznamená že to tak je a proste mu budú škodiť. A tak isto, to že si niekto myslí že slová ako Strašne alebo Brutálne majú význam zvýraznenia - vo význame slov: veľmi, radikálne, zásadne - neznamená, že ich tak chápe aj naše bytie.
Vnímam to ako takú hru našeho vnútra, keď sami v sebe máme negativitu, agresivitu, zverský zápal a pod. (Samozrejme je to zdĺhavejšia téma o našich vnútorných vlastnostiach a ich použití, zneužití, alebo nechaní sa nimi ovládať) a sami pred sebou ho skrívame, obhajujeme, nechceme vidieť a pod. Pri sebazdokonaľovaní nám tá naša časť bytia, ktorá obsahuje negatívny "tlak" neustále preukazuje svoju existenciu akýmkoľvek spôsobom je schopná. Tak ako všetky postoje, názory - presveďcenia by som ju prirovnal k akej si skoro živej entite, ktorá ale nemá vôlu na zmenu svojho charakteru. Má iba schopnosť používať všetky možné prostriedky na napĺňanie ulohy na ktorú bola stvorená. . Preto hnev alebo jej odmietanie a negativita voči nej nemá reálny základ v jej pochopení ale je len jej vlastným spôsobom ako sa prejaviť a udržať sa, resp. rásť. Každým venovaním energie - našej pozornosti a zdielaním jej prejavov sama rastie - kam smeruje pozornosť kam smerujú myšlienky tak to rastie. Nevedomému človeku sa táto entita rozrastá pomerne rýchlo, lebo je vnútorne presvedčený o správnosti jej konania, vedomejší človek jej konanie pozoruje a postupne pracuje na jej oslabovaní. To ale neznamená že celkom zmizne (a možno u niekoho aj hej... ) je tu len je omnoho slabšia a prejavuje sa neustále, ale na takej úrovni na ktorej niesme schopný ju zachytiť - pochopiť že to ona sa prejavuje, alebo aj keď o jej prejavoxh vieme, tak nemáme silu to zmeniť. (Ako ja a moje fajčenie a pitie kávy, agresivita, nespokojnoať, neschopnosť dostatočne sa postarať o rodinu a pod. ) Postupnou vnútornou prácou a presvedčeniami ktoré súznejú s našim zámerom, s našim poslaním sa dokážeme posunúť do takej úrovne svojho sebapoznania, že odhalíme každú jednu vnútornú dohodu - presvedčenie, ktoré nám bráni v našom raste.
Mám ťa rád Vlado. Ako človeka aj keď sa nepoznáme. (Už aj toto vysloviť a verejne prejaviť a zabojovať so svojimi obavami o tom čo si o tom kto pomyslí, čo si o tom pomyslíš ty prejaviť tú spriaznenoať o ktorej ai hovoril v podcaste je vcelku. V úvodzovkách ryskovať odmietnutie priateľského postoja. Cítim v sebe strach z odmietnutia, to je presne tá "negatívna entita" aj ked nieje negatívna sama o sebe, len jej zámerom je brzdiť nás vo vývoji - negatívne na nás vplývať. Pre niekoho moze byt nepriatelom, lebo nepochopil jej účel pre iného najlepším priateľom a radcom na ceste životom - pokiaľ je dostatočne vedomý...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 05.02.2019, 23:55
Reagovať
Pridané: 05.02.2019, 23:55
Reagovať
Re: Re: Re: Slovo, myšlienka
Dakujem za postrehy. Kedze to co robim, robim pre ludi ako si ty, co sa bez lasky k ludom robit neda, tak som uplne OK s tym co si napisal. Dakujem, cenim si to, verim ze budeme mat prilezitost diskutovat nielen o filozofickych temach...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 14.02.2019, 14:34
Reagovať
Pridané: 14.02.2019, 14:34
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Slovo, myšlienka
Máš na mysli aj konkrétne témy? Alebo len všeobecne?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.02.2019, 17:15
Reagovať
Pridané: 14.02.2019, 17:15
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Slovo, myšlienka
Skor vseobecne.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jose.pisar
Pridané: 30.01.2019, 15:13
Reagovať
Pridané: 30.01.2019, 15:13
Reagovať
Re: Re: Re: Slovo, myšlienka
Ešte dodatok: jej zámerom nieje brzdenie našeho vývoja. My programujeme jej zámer. Môj bol doteraz taký - že ma brzdí. Opäť len výsledo akejsi základnej negatívnej sily - vždy a všadeprítomnej... Po tomto hlbšom vhlade mením jej zámer mojou vedomou voľbou na cieľ pozitívneho rastu. Ze mi láskavo a s pochopením ukazuje moje vlastné poklesky a nedostatky, ktorými sám sebe bránim v raste. Je to sám život a jeho energia, ktorá láskavo, trpezlivo, zodpovedne s neustálou dôslednosťou prostredníctvom našeho prežívania v čase a priestore nám ukazuje akí sme. Dáva nám voľbu výberu. K ničomu nás nenúti. Dokonale akceptuje naše rozhodnutia a dokonale ich napĺňa.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem