Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:14
banner
Nadváha a obezita

Ako si odmerať percento podkožného tuku

Každý nový údaj, ktorý sa o svojom tele dozvieme, nám pomáha robiť lepšie rozhodnutia. Viete koľko na svojom tele nosíte percent podkožného tuku? Hádate alebo to viete presne? Koľko kilogramov tuku by ste mali mať prirodzene (fyziologicky) a koľko kilogramov tuku už máte navyše (nadváha / obezita)? Odpovedáme vám na najdôležitejšie otázky a prikladáme návod, ako si odmerať množstvo podkožného tuku aj u vás doma. 

img

Pre zobrazenie článku musíte byť prihlásený

Prečítali ste iba 1459 slov z 2233 slovného článku. Po prihlásení môžete dočítať zvyšok.
martinazh84
Pridané: 01.11.2017, 16:52
Reagovať
Pridané: 01.11.2017, 16:52
Reagovať
tuk
Dobrý deň Vlado,
Chcela by som ta poprosiť o vysvetlenie nasledovnej veci: Všeobecne platí, že človek schudne keď jeho energeticky výdaj je vyšší ako energeticky prijem. Praktizujem čiastočné hladovanie (2x v týždni) čiže minimálne vtedy by som pravidlo o vyššom výdaji ako príjme mala splniť. Ako však zistím, že strácam tuk a nie len vodu, alebo svaly? Pretože prvých ca.48 hodín pri hladovaní telo čerpá len cukor, ďalší deň bielkoviny a až potom čerpá zo zásob tukov.
Čo musím urobiť aby som s istotou spaľovala tuk? Ďakujem a prajem všetko dobré.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.11.2017, 12:33
Reagovať
Pridané: 02.11.2017, 12:33
Reagovať
Re: tuk
Fenomem nizsieho prijmu energie a vyssieho vydaja nie je jednoznacny. Ak napriklad zjete jedno jablko za den, teoreticky pohybom a sportom spalite viac ako prijmete, ale vas metabolizmus okamzite po par hodinach hladovania zahajuje "akciu" pomocou ktorej zacne sam seba vyzivovat (aj energeticky) zo zasob podkozneho tuku. Akonahle klesne hladina inzulina nizko (pri hlade) tak zacinate spalovat vyznamnejsie mnozstvo energie z vlastneho tuku, cize vobec nie je vylucene, ze na konci dna ste sa "stravovala" izokaloricky (cize z tuku ste nacerpala tolko energie, kolko vase telo potrebuje). Lenze objem spaleneho tuku / den ovplyvnuje aj stupen vasho metabolickeho zdravia / poskodenia a u tych, ktorych je poskodenie vysoke, je dlhsie hladovanie neznesitelne, sprevadzane so subjektivnymi aj objektivnymi komplikaciami rozneho druhu. A ano, cim je na tom vasa metabolicka kondicia horsie, tym viac vlastnej svalovej hmoty spalite, pretoze telo este nevie tak dobre spalovat zasoby podkozneho tuku a rychlejsie su dostupne ziviny zo svalov, ktore katabolizuje (poziera). Znacnu chvilu to trva, kym vase telo v peceni premiena mastne kyseliny z podkozneho tuku na ketony a dalej tie ketony su vyuzivane periferiami (od svalov, cez mozog a ine organy). Cize problematika a odpoved nie je jednoducha. Urobili sme vsak za posledne roky znacny pokrok a vynasli sposob, ako vyhodnotit vysku vasho metabolickeho zdravia / kondicie a nepriamo vdaka tomu urcovat, ako by mala vyzerat vasa dalsia stravovacia strategia. Bez tychto dat, je to vzdy len triafanie na slepo a viac detailov si prosim nastudujte tu:

https://konzultacie.vladozlatos.com
https://metflex.me
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Zuzanach
Pridané: 31.10.2017, 10:30
Reagovať
Pridané: 31.10.2017, 10:30
Reagovať
CHudnutie
Pri chudnuti: Ako často premeriavať kožné riasy a aktuaklizovať svoj jedálniček podľa ATH??
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.10.2017, 11:26
Reagovať
Pridané: 31.10.2017, 11:26
Reagovať
Re: CHudnutie
Navrhujem tak raz za mesiac, cize vtedy sa aj vazit, aby sa dala ATH vypocitat, skor ani jedno ani druhe nema moc zmysel.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Zuzanach
Pridané: 31.10.2017, 12:45
Reagovať
Pridané: 31.10.2017, 12:45
Reagovať
Re: Re: CHudnutie
myslíte si že príčinou ne-chudnutia, respektíve 2-3 kg schudnem a opäť naberiem naspäť i keď nič neporuším, čiže pokračujem v nastavení ako predtým, ale nepremeriavam sa a ani nenavyšujem jedlo vzhľadom k novým hodnotám??
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.11.2017, 13:05
Reagovať
Pridané: 02.11.2017, 13:05
Reagovať
Re: Re: Re: CHudnutie
Na to by sme sa museli pozriet podrobnejsie, jednak na presnejsi vypis toho, co konzumujete pocas tyzdna (co, kedy, kolko), ale aj to, ako sa hybete, ako stupa vasa kondicia (v porovnani s minulostou), ako sa zlepsuje aj vasa metabolicka kondicia / zdravie (metflex.me) a dalsie parametre bez ktorych je prakticky nemozne vam poskytovat nejake specificke a zodpovedne rady: https://konzultacie.vladozlatos.com
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem