Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:11
banner
Názory a postoje

Ako sme cestovali po Los Angeles

Pre Tinku bola návšteva spojených štátov splnený sen, ja som bol v tejto krajine po tretí krát. Čo sme v meste Los Angeles uvideli, aké zaujímavé miesta navštívili a aký máme z tohto mesta dojem? A čo dojem z jedla alebo ľudí? Všetko vám prezradíme a ukážeme v tomto článku, ktorý obsahuje nie len fotografie, ale aj video záznam a podcast príhovor priamo z pláže Muscle Beach - Santa Monica. Cestovať po svete je jedna z najviac obohacujúcejších činností aké existujú. Môžeš sto krát počuť, ale niekedy stačí raz vidieť, alebo zažiť. 

img
lachim777
Pridané: 08.11.2016, 21:59
Reagovať
Pridané: 08.11.2016, 21:59
Reagovať
Amerika a kondícia
Veľmi inšpiratívny článok a perfektne fotky, predpokladám, že Arnolda ste tam nestretli :). Na tej muscle pláži boli tiež obézny ľudia, alebo to bol iný svet plný vymakaných mužov a krásnych žien ako na fotkách a vo filmoch? Vlado na tom videu a aj fotkách si vo vynikajúcej kondícii, stále urobíš všetky triky, alebo si musel nejaké obtiažne prvky vyradiť z repertoára v priebehu rokov? Poprípade, či sa stále zlepšuješ alebo si udržiavaš nadobudnutú svalovú hmotu, silu, rýchlosť atď........?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 09.11.2016, 11:12
Reagovať
Pridané: 09.11.2016, 11:12
Reagovať
Re: Amerika a kondícia
Nie Arnolda sme nestretli, ale pre mna by to nemalo zmysel ani. Obeznych ludi mas vsade, vcitane Muscle Beach. Obcas si tam nasiel aj dobre vyzerajucich ludi, ale tych je relativne malo aj na takomto mieste. Ja rozlisujem nadvahu trochu inak a zrak / vnemy mam citlive aj na skritu obezitu. Dost casu travim v pritomnosti, tak mam cas si vsimnut aj taketo veci aj ked nie som v cudzom / novom prostredi...

Ak ide o moju kondiciu, hlavne uz zbytocne neriskujem a robim najma to, co ma bavi a dava my zmysel (pohybovy). Sily si rozkladam na cely zivot a nie na nejake kratke obdobie, v ktorom by som chcel zahviezdit (napriklad cool planche alebo double back na betone) a potom mat tyzdne pohybove problemy, kym sa presilenia / poskodenia / pretrenovania nezahoja. Mam dnes 35 rokov, trenovat som zacal v 18-tich naplno a nieco mam za sebou, ale naopak este viac pred sebou, takze podla toho k cviceniu pristupujem (dlhodoba strategia manazmentu sil, strachu, ci zraneni). Takze ano, trenujem stale casto, vzdy som trenoval a vzdy budem. Ak by som mohol, chcel by som aj viac, ale zivot nie je len o trenovani svalov. Je to aj o treningu mysle, ega ci ducha, objavovani toho co dokazeme (aj mimo gymu - napriklad v podnikani, v rodicovskych kompetenciach, v zanechani odkazu, poslani), atd.

Ale casto si opakujem stare pohybove zrucnosti a prvky, aby som obcerstvil davno naucene veci (neuroplasticita). Davam prednost cviceniam ktore su zamerane na zlepsenie struktury (slachy, upony, fascie, kosti) ako na cvicenia, ktore su zamerane na svaly (pumpovacky, opakovania, serie, ine straty casu). Preco? Pretoze ak raz zmenis strukturu (to trva extremne dlho - mesiace az roky), tak zmena ti ostane takmer na vzdy a sila upada velmi pomaly. Pozri moj pohybovy program iCore&Abs:

https://produkty.vladozlatos.com/cvicebne-dvd-icore-abs.html

Ak sa vsak zameriavas iba na svaly, ich estetiku / objem, za par tyzdnov je z teba taky isty slaby kremes, ako na zaciatku a bohuzial, ziadna strukturalna zmena nenastala. Sama povaha cvikov pri tomto pristupe (fitness, kulturistika a mnohom aj crossfit) su zamerane predovsetkym na svaly a nie strukturu (v crossfite chvala bohu aj na metabolizmus aspon). To vedie v kratkom case k peknym vysledkom, ale v dlhodobom horizonte k upadkom, degeneracii, strate vsetkoho na com sa clovek narobil (neudrzatelny koncept zivotneho stylu, na konci ktoreho je depresia a spomienky na "stare dobre casy"). Principy mojho pristupu o vyzivnom pohybe su ciastocne zhrnute v tomto bezplatnom video kurze:

https://www.vladozlatos.com/kurz-1.html

Takze ci sa zlepsujem? Ako v com, ale tomu comu venujem pozornost, tak v tom sa podla mna subjektivne zlepsujem (mozem mat iluzie). Kedze je narocne robit nejake kazdorocne showreels (video prezentacie co vsetko som sa naucil), tak som zvolil inu cestu a zacal postovat instagram kratke video / foto prispevky z treningov (dennik). Je to lahke, prakticke (pre mna casovo udrzatelne) a mozes z nich vidiet co robim a ci sa v tom podla teba zlepsujem alebo nie:

https://www.instagram.com/vladozlatos/

Hadam som ti odpovedal dostatocne trefne a vystizne - mozno ma aj pochopis :) ... maj sa zatial.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
lachim777
Pridané: 10.11.2016, 22:11
Reagovať
Pridané: 10.11.2016, 22:11
Reagovať
Re: Re: Amerika a kondícia
Ano odpovedal si mi viac ako dostacujuco, ďakujem. No k tym objemom a kremesom. Ja som sa zameriaval davnejsie tiez viacej na svaly a estetiku, ale cvicil som popri tom trochu aj gymnastiku, bojove sporty, behal som, plaval a teraz poslednych par rokov tancujem, resp. stale sa ucim, ale najviac som asi posiloval. Nebral som nic, nikdy som nesiel na obrovske vahy ani prehnane objemy a nebral som nic co by ma nafuklo a naplnilo vodou. I napriek tomu, ze som sekol zo vsetkym, da sa povedat zo dna na den na dobu cca 5 mesiacov a potom sa miestami len obcasne vracal ku akrobacii ci posilnovaniu, tak som nejaku vacsiu zmenu nezaznamenal - v tom case. Teraz je tomu uz skoro 7 rokov odvtedy a skoro 6 rokov co som presiel na tanec. Pocas toho casu som si bol parkrat zacvicit gymnastiku ci ja neviem zazapasit, zaposilovat, zabehat a podobne, ale mnohokrat je to nepravidelne. Nabral som aj dost tuku odvtedy a viac sa bojim skakat, kedze to neudrziavam no i napriek tomu, ze velakrat som cvicil ako som cvicil - tiez to robim pre radost - tak ten pokles aspon podla mna je dost pomaly a zeby som bol napr ako kremes po tych par mesiacoch to by som nepovedal...to je teraz take moje vlastne pozorovanie. Tak asi ten upadok ci uz napr. sili a svaloveho objemu, by bol znatelnejsi u ludi co fakt asi len tlacia objemy a nic ine nerobia. Do dvoch,troch rokov od skoncenia a nasledneho niekedy nepravidelneho cvicenia uplne ineho charakteru som pribral len velmi malo a aj malo zoslabol a dokazal som spravi stale tie prvky okrem tych co mi obmedzovalo zranenie. Takze nie je to asi elkom pravda, ze clovek do par tyzdnov hned splasne na svaloch, zoslabne asi iba vtedy keby len lezal alebo chodil. Dal som si teraz v lete pokus a chcel sa opat naucit premet vzad, skoro 4 roky som ho nerobil a na moje prekvapenie som zistil, ze ho stale viem, samozrejme na zinienke. Ladoval som sa niekedy, ked som mal chut aj dost sladkostami ako aj moja manzelka ma rada, lenze ked sa ona nenaje tak dobre ze neomdlievala a musela si dat sladke a ja som vydrzal den a noc nejest vobec nic ale energiu som mal, a bol som aj v praci aj si zabehat a dal som to. Chcem tym, len povedat, ze asi niekedy ten pokles je ovela pomalsi a dost dlho skoro vobec ak clovek si aj ked obcasne opakuje tie veci co vedel alebo robi inu formu pohybu s malou davkou sily ako je napr kombinacia roznych druhov tanca ako v pojom pripade, a rovnako asi su aj dake odchylky v tom ze ja velakrat ci jem alebo nejem, ci si davam sladke alebo mam vacsiu pauzu vladzem skoro rovnako, tak neviem v akom stave trenovanosti metabolizmu som ja.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.11.2016, 10:07
Reagovať
Pridané: 15.11.2016, 10:07
Reagovať
Re: Re: Re: Amerika a kondícia
Myslim ze si si hned sam odpovedal. Ak si cvicil formy pohybu ako gymnastika, tak to je hned jasne, ze tam sa musis zameriavat na strukturu a nie sval, cize mas take zaklady, ktore ti same o sebe zabranuju stratit vsetko co si si vybudoval. Takze tvoja investicia casu a usilia tak lahko nazmar nepride, aj ked teraz si pribral a nie si uplne vo forme. Ak zacnes opat poctivejsie, rychlejsie sa dostanes do formy a mozno aj rychlo schudnes, ak si si za ten cas neurobil mnoho metabolickych poskodeni, co posudit neviem...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem