Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:18
banner
Metabolické zdravie

Nástroje silného zdravia: hlad a funkčné jedlo?

Aký máte pocit po tom, čo ste si prečítali nadpis? Cítite, že pôjde o narušenie vašej komfortnej zóny? Väčšinou majú ľudia až panický strach z toho, že budú pociťovať hlad, ak budú chcieť chudnúť alebo zlepšovať svoje zdravie. Veď kto to kedy videl, aby sme boli o hlade! Ani naše mamy a starí rodičia to nikdy neodporúčajú, práve naopak. Na spoločnom obede do nás natlačia, čo sa zmestí, a neváhajú použiť ani citové vydieranie, ak im odvrávame. aPravdou však je, že hlad je náš veľký pomocník a priateľ. Benefity, ktoré prináša hlad alebo čiastočné hladovanie, sú také prospešné pre naše telo, pre náš metabolizmus a pre našu hormonálnu sústavu, že by bolo veľkou chybou nezaradiť hlad medzi nástroje, ktoré optimalizujú naše zdravie.  Ako na to sa dozvedáte v článku.

img
sid161
Pridané: 12.03.2021, 14:25
Reagovať
Pridané: 12.03.2021, 14:25
Reagovať
Zacpa
Ahoj, měl bys nejaké tipy, jak se zbavit extrémního diskomfortu při vyprazdňování, prosím?
Stravuji se keto/lowcarb, okolo 50g sacharidů na den.
Jak se díváš na důležitost vlákniny ve stravě? Té mám zcela určitě méně než doporučovaných 30g.. ale tj. při tomto stylu stravování asi běžné, ne? To by pak každý, kdo se stravuje ketogenne trpěl těmito obtížemi...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.03.2021, 16:50
Reagovať
Pridané: 15.03.2021, 16:50
Reagovať
Re: Zacpa
Dakujem za tvoj koment. Dolezitost vlakniny je zrejme precenovana, ale domnievam sa ze u kazdeho je to individualne, aj v otazkach celkoveho objemu, ale aj z ohladom na aktualny stav metabolizmu (meriam to aplikaciou metflex.me). Konkretne tabulkove udaje (napr 30g/den) su menej podstatne ako to, ze kvoli comu vlastne sa domnievas, ze potrebujes prave KETO stravovanie (mas ochorenie nejake?) a preco napriklad nepouzivas LOWCARB stravovaci protokol, ktory je vhodny pre vsetkych. No pred tym odporucam nastudovat si ake verzie lowcarb a keto stravovania existuju:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/rozne-verzie-lowcarb-a-keto-stravovania-ktora-je-naj.html

Dalej na optimalnejsie vyprazdnenie odporucam zaradit aspon 1x za den KIMCHI (fermentovana kapusta), ak je zapcha velmi zla, s kapustou konzumovat aj kefir a pripadne pridat aj olivovy olej. Mozno pomoze do jogurtov (ci inych jedal) pridat aj jablcnu vlakninu (pektin). Ja osobne sa stravujem blizsie ku keto stravovaniu, no to preto ze za poslednych 10 rokov som postupne konzumoval z lowcarbu menej a menej sacharidov a je to pre moj metabolizmus prirodzene. Dolezite je pouzivat stravu ako nastroj, prosim prestuduj si aj dalsie moje clanky na blogu. Pripadne ak potrebujes velmi komplexne navody, pozri tento moj online program:

https://premium.vladozlatos.com
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem