Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:83
banner
Názory a postoje

Ovládni svoju myseľ, inak ovládne ona teba

Nie ste hlasom vo svojej hlave. Kto potom ste? Uvedomujete si, že vo vašej mysli neustále prebieha vnútorný monológ alebo dialóg, alebo nie? Dokážete tento svoj vnútorný hlas riadiť alebo si vaša myseľ robí čo sa jej “zachce”? Cesta k vyššiemu sebauvedomovaniu nebola nikdy náročnejšia ako v týchto moderných časoch. Nevedomé myslenie je však jedna zo zaručených ciest, ako nemať svoj život pod kontrolou a mať často depresie. Chcete to riskovať?

img

Pre zobrazenie článku musíte byť prihlásený

Prečítali ste iba 1288 slov z 2250 slovného článku. Po prihlásení môžete dočítať zvyšok.
martina.jarabov
Pridané: 16.03.2017, 18:20
Reagovať
Pridané: 16.03.2017, 18:20
Reagovať
skvele :)
Ahoj Vlado, tvoj blog sledujem uz par rokov a v mnohych oblastiach si mi otvoril oci, za co ti velmi pekne dakujem :) tvoje clanky su vzdy obsiahle, k veci, inspirativne, plne kvalitneho obsahu. Vidno, ze si uvedomely clovek a vies co pises, pretoze podla toho aj zijes. Prinasas ludom naozaj kvalitu, chvalim a nech sa dari :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(3x)
Vlado
Pridané: 16.03.2017, 22:26
Reagovať
Pridané: 16.03.2017, 22:26
Reagovať
Re: skvele :)
Velmi pekne dakujeme Martina za tvoje slova. Tesime sa ze nasa praca ti prinasa prospech a prave preto to robime. Drzime palce pri tvojom napredovani...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jaskovic.vladim
Pridané: 09.03.2017, 22:14
Reagovať
Pridané: 09.03.2017, 22:14
Reagovať
Udržuj krb svojich myšlienok čistý !
Mám silný pocit reagovať, ale nič ma nenapadá. V tomto článku si vystihol veľa toho,čo je v živote podstatné. Palec hore!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
applefruit
Pridané: 03.03.2017, 10:43
Reagovať
Pridané: 03.03.2017, 10:43
Reagovať
Kontrola myslenia
Zdravím, v článku je viackrát spomenuté, že by sme mali prebrať kontrolu nad myslením. Podtón, ktorý som zachytil je, že ide o prospešnú činnosť. Dôvod, že na toto narážam je ten, že sa mi zdá, že takéto zásahy do prirodzeného procesu, akým je myslenie, by mohli viesť k posilneniu vnímania "ja, kontrolór" / "ja, ovládateľ myslenia" / "ja, pán mysle". Nebolo by vhodnejšie nechať myslenie nech robí to čo robí bez akýchkoľvek zásahov?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 03.03.2017, 10:52
Reagovať
Pridané: 03.03.2017, 10:52
Reagovať
Re: Kontrola myslenia
Domnievam sa, ze aj to tak kazdy robi a nechava svoju mysel nech si robi co sa jej zapaci (moj nazor). Kazdy je strojcom svojho stastia a tak to aj vyzera (moj dojem z reality). Clanok nic direktivne neurcuje, iba inspiruje. Ten kto v nom ziadnu inspiraciu nenasiel, poobzera sa po niecom inom, co jeho vnimanie bude posilnovat prospesnejsim smerom...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
applefruit
Pridané: 03.03.2017, 15:21
Reagovať
Pridané: 03.03.2017, 15:21
Reagovať
Re: Re: Kontrola myslenia
Článok je pre mňa inšpirujúci - známy ktorý je pravidelným čitateľom mi ho odporučil. Plne súhlasím, že kvalita myšlienok ovplyvňuje kvalitu života. Ale, viac ako obsah myšlienok ma v tomto momente zaujíma samotný proces kontroly myslenia a pokúsim sa na neho zamerať. Na to aby som si mohol zvoliť na akú myšlienku budem myslieť, musím mať pocit, že "stojím" mimo proces myslenia a ďalej musím mať pocit 100% kontroly nad myslením. Následne si slobodne zvolím ako sa majú myšlienky vyvíjať a podľa tejto voľby prekonfigurujem proces myslenia do želaného stavu. Funguje to podobne u Teba? (pokiaľ by Ti prekážalo tykanie tak povedz) Na obrázku medzi knihami vidím Eckharta Tolleho. Nemôže to čo sa snaží kontrolovať myšlienky byť práve to ego ktoré Tolle spomína? Čo keď snaha usmerňovať prúd myslenia je práve to čo posilňuje toto ego, alebo dokonca je týmto egom samotným? Pre mňa snaha zasahovať do myslenia evokuje akúsi nechuť voči tomu čo je práve myslené a naopak náklonnosť k iným myšlienkam, ktoré práve nie sú myslené. Inými slovami máme 2 proti sebe stojace veci: (1) Myšlienky v danom momente. (2) To čo s nimi nesúhlasí a chce ich vymeniť za iné.
Mne sa zdá, že toto rozdelenie a následné zasahovanie do procesu myslenia môže samo o sebe vytvárať "trenie". Ako alternatívu mám na mysli totálnu absenciu snahy meniť myslenie. Následne by ani negatívne stavy myslenia nemali byť už naďalej negatívne nakoľko sú čisto pasívne prijímané bez aktívneho prijímateľa (ega) ktorý ich predtým hodnotil.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 06.03.2017, 21:18
Reagovať
Pridané: 06.03.2017, 21:18
Reagovať
Re: Re: Re: Kontrola myslenia
Preto by bolo vhodne, keby si si knihu od Tolleho aj prestudoval. V nej uvadza, ze uvedomovanie si myslenia neprichadza z tej istej casti mozgu, ako ego. Je to z inej urovne vedomia a detaily si mozes nastudovat priamo tam ak ta to zaujima ako to funguje.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
applefruit
Pridané: 07.03.2017, 08:54
Reagovať
Pridané: 07.03.2017, 08:54
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Kontrola myslenia
S tvorbou Eckharta Tolleho som zoznámený len minimálne. Spomenul som ho ako "most" k termínu ego, ktorý on používa, kedže jeho definícia tohoto termínu mi prišla vhodná v tomto kontexte.

Vďaka za článok a odpovede. Nech sa Ti darí.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
vladimirkralik1
Pridané: 28.02.2017, 14:08
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 14:08
Reagovať
Mimo stáda :)
Pekný článok Vlado! Naozaj budovať vnútornú silu je omnoho ťažšie :( Vystúpiť zo stáda a ísť vlastnou cestou je nepochopiteľné pre okolie. Bojovať s nimi je dlhá cesta, najmä keď sa jedná o moje dieťa ktoré je z toho zmetené :(. Ocko ju učí veciam ktoré druhý vyvracajú. ( škôlka, rodičia, okolie ... ). Takýto článok ma ešte viac posilní. Ďakujem !!!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(2x)
annameszarosova
Pridané: 02.03.2017, 10:44
Reagovať
Pridané: 02.03.2017, 10:44
Reagovať
Re: Mimo stáda :)
Ahoj, dovolim si reagovat na Tvoju spravu, lebo myslim, ze kazdy rodic sa s tym stretne. Ver sebe, ver tomu co vkladas do svojho dietata. Oni nas pomaly ale urcite nasleduju a budu po nas opakovat vcei ktore robime. Pride obdobie kedy sa zatnu a pojdu chvilu same (puberta) ale nakoniec uvidis, ze predsa len sa nieco naucili. Stravujem sa zdravo, myslim, ze uznavam spravne hodnoty v zivote, sportujem... moja starsia dcera zacala sama od seba venovat pozornost tomu co je, ako sa hybe a nepotrebuje k tomu presviedcanie... vzor je to najlepsie co detom mozeme dat. Rodina? Tam nemusis vysvetlovat, iba s laskou odpovedz nieco pozitivne, netreba sa hadat. Nie kazdy pochopi... :) Mensia dcera je na ketogennej strave 7 rokov, ver ze vsetci na nu pozeraju a vytahuju pred nou čipsy a cukriky (skola, okolita rodina). Podporujem ju tym, ze sa ketogenicky stravujem aj ja. Je to tazke pre dieta odolat, ale vidim na nej aka je silna, vsetko ju uzasne posilnilo. Ona padne 50 x a 50x sa postavi bez nervov a placu. Ta ina cesta a tazka cesta vedie k tomu lepsiemu, hodnotnejsiemu... Tak nas to urcite kazdeho zivot uz naucil niekolko krat :) Drzim palce, bud prikladom, vsetko sa Ti to vrati a ver sebe, svojim detom :) Prajem vsetkym vela pozitivneho myslenia :-)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Vlado
Pridané: 02.03.2017, 23:21
Reagovať
Pridané: 02.03.2017, 23:21
Reagovať
Re: Re: Mimo stáda :)
Dakujeme za postrehy Anna, kedze si dopisujeme aj sukromne, tak by sme mali pre ostatnych spomenut aj dovod, preco sa vasa dcera takto stravuje uz 7 rokov. Ja viem, ze ide o zdravotne dovody, pri ktorych vam ketogenicke stravovanie ako jedine zlepsuje priebeh ochorenia a pokial budete moct, napiste prosim aj ostatnym viac detailov<. To za vas urobit nemozem (ani bez vasho dovolenia). Takto aj ostatni nasi studenti a citatelia budu moct pochopit, preco strava ma silny metabolicko - terapeuticky ucinok a keby kazdy bol "potrestany" nejakym silnym zachvatom bezprostredne potom, ako do seba nezodpovedne "natlacil" hluposti, tak potom by sme sa na to co vkladame do ust pozerali celkom inak. Kedze za to "zaplatime" uctom az v starobe (fyzickou degeneraciou a civilizacnymi ochoreniami), tak dnesok az tak neriesime, ale to je zasadna chyba...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
annam M
Pridané: 03.03.2017, 09:05
Reagovať
Pridané: 03.03.2017, 09:05
Reagovať
Re: Re: Re: Mimo stáda :)
Ahojte vsetci, myslim, ze si urcite mozeme tykat :-)
Dakujem Vlado za prizvanie do diskusie a zaujem o podelenie sa so skusenostami. Moj prispevok bude viac menej metabolicko-terapeuticky. Mozno Vam vsetkym trocha viac z praxe objasnim, preco sa na ketogenicku liecbu orientuju aj ludia s ochoreniami. Rda by som na zaciatku povedala, ze "klobuk dolu" pred Vladom a jeho rodinkou, nakolko Vam davaju spracovane materialy, postupy, navody, proste to, za co by bolo niekolko rokov dozadu mnoho ludi velmi vdacnych, lebo v mnohych pripadoch ide o zivot, zdravie. Nebudem sa rozpisovat, dlhy clanok nebude nikto citat. Ked bude zaujem, mozem pisat ciastocne a na viac krat :-) Takze k mojmu pripadu. Moja dcera ma ochorenie GLUT 1, diagnoza bola stanovena v piatom roku jej zivota, teraz ma 13. Tak ako Vam uz Vlado naznacil v temach, telo dokaze fungovat na cukroch a aj na tukoch. Pre oboje vyzivovacie schopnosti su v tele nastavene transporteri, ktore dokazu prenasat cukor a ine zase tuky. Niektore metabolicke ochorenia ako je porucha transportu GLUT 1, sposobuje to, ze transporter pre prenos cukru je obmedzeny (moze to byt v roznych stupnoch), zavisi to od genetickeho poskodenia, takze do mozgu sa nedostava z miechy potrebne mnozstvo cukru a tak mozog nedokaze byt dostatocne vyzivovany a to vplyva na fungovanie celeho organizmu. Tu je ketogenicka strava jedinou pomocou, pretoze transporter pre tuk je v poriadku a na tukoch dokaze dcera fungovat bez problemov. My sme mali stastie, nas obisla epilepsia, ale pocet deti s epilepsiou je velky a tu dosahuje ketogenicka strava neuveritelne vysledky. Pacienti na takejto strave postupne vysadzaju vsetky tazke lieky a zachvaty postupne uplne vymiznu. Pre objasnenie: cim viac epileptickych zachvatov postihne maly detsky mozocek, tym je mozog poskodeny viac a nastava degeneracia mozgu. Moja dcerka v styroch rokoch bola prva v SR co bola a aj je s jej diagnozou bez epilepsie. Po stanoveni diagnozy sme sa zacali stravovat ketogenicky. Boli sme prvy pripad, co si tak trocha isiel vlastnou cestou v stravovani a aj pri dodrziavani pomeru stravy. Vela rodicov to vzdalo s touto stravou a to je najvacsia chyba, lebo dosledky su naozaj zle...
Vtedy Vam nikto nevedel nic povedat, hoci je to par rokov dozadu. O ketogenickom stravovani nebolo skoro nic pouzitelne na nete. Takze sme zacali podla vlastneho instinktu a podla dostupnych informácií. Bolo potrebne strazit pomer stravy, samozrejme aj to aby sa nedostala do silnej ketozy. Pre lepsie pochopenie: pre zdraveho dospeleho cloveka je pomer 1:1 v poriadku (tuky : bielkoviny+sacharidy). Nam odporucali pomer 2,5:1, ale podla vlastnych skusenosti a pokroku dcery sa naozaj ten pomer postupne blizi k 1:1, ale stravu prijima castejsie.
Trochu Vam priblizim aj ine pripady. Nakolko sme mali vyborne vysledky vo vyvoji a aj v strave, tak lekari z nemocnice ma dali ako kontakt rodicom, ktorí s chorymi detickami zacinali ketogennu dietu. Boli a su to to mnohokrat uz male deti, novorodenci s epilepsiou. Rodicia po nastaveni ketogennej diety telefonovali a boli stastni, ze ich dieta dostalo iba jeden epilepticky zachvat za den, dalej sa to zlepsovalo a zachvaty sa vyskytovali cim dalej menej.
Ako na nas vplyvala ketogenicka strava? Pocas toho ako dcera rastla ( teraz ma 13), dosiahla neuveritelne pokroky. Ked mala 4 roky nevedela poriadne drzat ceruzku v ruke, jej chodza bola neista, traslava, bola neustale unavena, k ranajkam som ju nosila na rukach, rec bola skandovana. Na ruky sa pýtala velmi casto...
Po nasadeni ketogenickeho stravovania prisiel zvrat a dnes je moja dcera na nerozoznanie od spoluziakov, skor sa vymyka tym, ze je vysmiata a stale pozitivne naladena :-) a samozrejme tym, ze ma inu stravu. V kolektive to nie je lahke a musim povedat, ze aj moje dieta s tym bojuje a sem tam zatuzi po tom co vidi u inych :)
Viem, ze ketogenna strava pomaha pri zapaloch, je ucinna aj pre reumatoidnu artritidu, ktorou zacinaju trpiet aj mladi ludia. Ale je tazke presvedcit niektorych ludi aby to skusili, pritom si myslim, ze vysledky by sa dostavili velmi rychlo. Treba robit medzi ludmi osvetu. Pre mnohych z Vas a aj pre nas je to uz zivotny styl, chceme byt zdravi, fit, uzit si ten zivot na Zemi. Su tu vsak ludia, ktorí túto stravu zo zdravotnych dovodov vyslovene aj potrebuju, len o tom mozno ani nevedia, ze sa da touto ketogenickou stravou velmi pomoct.
Este by som chcela upozornit odvazlivcov extremistov. Ketogenicka strava prinasa pri zlom nastaveni jedno vazne riziko. Hypoglykemia. Pozor na to, aby ste sa neuvazenym stravovanim a extremnym hladovanim nedostali do stavu, kedy sa vam znizi potrebna minimalna hranica cukru v krvi. Ciastocne hladovanie a vecerne prejedanie je uplne idealne aby ste sa takemuto stavu vyhli. Majte doma vzy po ruke Diaphan (kontrolne papieriky). Hypoglykemiu si treba strazit, telo Vam napovie ak ste na hranici, ale ked spite.... vtedy je to nebezpecne.
Ak by Vas cokolvek este zaujimalo , napiste, rada odpoviem. Je potrebne aby rodicia vedeli rozoznat priznaky niektorych metabolickych ochoreni a vedeli svojim detom pomoct. Stane sa aj to, ze ak hladate pomoc u lekarov, musite sa pripravit na to, ze ak vas vyhodia dverami, vratite sa oknom, ale mozno dnes to uz nebude take zle, aj ked metabolickych lekarov je u nas naozaj stale velmi malo a su pritom tak velmi potrebni. Odborne je Vlado a jeho rodinka na vysokej urovni, myslim, ze vsetko co tu najdete je velmi odborne, pre zivot dolezite, velmi vam tieto veci ulahcia tu cestu, ktoru ste si zvolili. Ja vam viem skor povedat veci z praxe, bola by som rada, ak by clanok citali aj rodicia, aby boli voci svojim detom vnimavi. Vieme tym pomoct malym detom, ktore ak maju podobny metabolicky problem, tak je riesenim ketogenna diéta a dieťa sa moze zaradit do bezneho zivota. Ak sa mu nepomoze, nasledky su velmi krute. Aj jedno dieta, ktoremu tento clanok pomoze je velkym uspechom.
Krasny den a aj krasny bliziaci sa vikend prajem vsetkym :-)
Anna
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(3x)
Vlado
Pridané: 03.03.2017, 09:57
Reagovať
Pridané: 03.03.2017, 09:57
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Mimo stáda :)
Velmi pekne dakujeme za tvoj prispevok Anna, mozno by bolo rozumne, keby sme tvoje poznatky z praxe, vcitane skusenosti s lekarmi, mozno aj ich menovat (tych co boli napomocni a su orientovani na metabolizmus) zverejnili v nejakom clanku / podcaste / akokolvek. Aktualne pripravujem aj clanok ako zacat s lowcarb alebo ketogenickym stravovanim spravne. A to, ze zijeme v metabolicky nebezpecnom enviromente, to je extrem ktory je este viac podporeny politickou propagandou, kde sa "bojuje" za nespravne veci. Kopirujem sem svoj dnesny prispevok z instagramu pre plnu ilustraciu problemu:

https://www.instagram.com/p/BRK1gCsjWsa/?taken-by=vladozlatos

Lacne potraviny nas degeneruju, tak preco za ne bojovat? V tychto dnoch je mimoriadne atraktivna tema dualneho zlozenia tych istych potravin s rovnakym obalom. Politicka propaganda marketingovo vyrukovala s “bojom” za rovnake zlozenie v EU. Ale je toto skutocne jadro problemu? Je dolezite aby bolo rovnake zlozenie jednej napolitanky v Nemecku i na Slovensku? Odpoved NIE JE. Jadrom problemu je politicko-ekonomicka podpora produkcie lacnych a fast food potravin, ktore nicia nase zdravie.
Je uplne jedno, ci v nejakom keksiku mate viac masla alebo nemate. Tak nepadnete z 12-teho poschodia, ale iba z 11-teho. Co tam po tom, ked sa aj tak metabolicky “zabijete”? Zijeme v metabolicky nebezpecnom prostredi, ktore poskodzuje nase zdravie a je uplne jedno, ci lacne potraviny maju o trochu lepsie alebo horsie zlozenie. Potrebujeme jest nutricne bohate potraviny, co psenica, kukurica, soja ani cukor nie su. Zato vajcia, maso, morske plody, vnutornosti, bryndza, maslo, zelenina (napriklad kel), orechy, avokado a mnohe dalsie nimi su. Lenze ked tie lacne potraviny taaaaak chutia a je mozne ich nakupit taaaak vela.

Ved co si radsej kupite za svojich 5 eur? Kilo telacej BIO pecienky (napr.Farma Turova), s vysokym obsahom vitaminov, mineralov, omega-3 tukov a bielkovin? Alebo 10-15 kusov napolitaniek a sladkosti? A co tak fastfood menu? Pre 90% Slovakov je odpoved jasna. Preto sme v obezite na 4 mieste celosvetoveho rebricka a pritom dlhe desatrocia poctivo dodrziavame aj odporucania odbornikov. Zaver? Bojovat za zlozenie lacnych potravin je trapna fraska a chora priorita. Bojujme za to, aby lacne potraviny boli drahe a tie nutricne bohate lacne a dostupne. Bojujme za ekonomicku zvyhodnenost domacich producentov pred tymi zahranicnymi. Bojujme za to, aby jedlo bolo metabolicky bezpecne a zdrave. Bojujme spolocne za kulturu funkcneho stravovania v nasej krajine tym, ze prestaneme svojimi peniazmi podporovat tych, ktori nam neponukaju vyzivne potraviny. Viac navrhov v tomto clanku:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/ako-sa-stat-potravinovo-sebestacnou-krajinou.html

#potraviny #politika #nutricnebohatejedlo #funkcnepotraviny #kulturastravovania #vladozlatos
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(2x)
Vlado
Pridané: 28.02.2017, 22:30
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 22:30
Reagovať
Re: Mimo stáda :)
Ber to menej tragicky a viac ako hru, ktoru musis hrat preto, aby si sa skutocne mohol stat ty aj tvoje deti lepsou verziou sameho seba... a do kazdej hry patria aj pokusy, aj omyly, aj vyska, aj pady... drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Dusan Plichta
Pridané: 28.02.2017, 06:36
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 06:36
Reagovať
Dokazy realneho zivota, ze mysel je 80% a potom ide vsetko
Vlado dakujem, tento clanok mi prispel dalsou silnou castou k budovaniu vnutornej sily. Co by som vsak chcel v komente odkazat vsetkym spolucitatelom a clenom kmena je moje konkretne vnimanie tejto problematiky a jasne dokazy, ze to funguje. Totiz neviem ako ty, ale ja vokol seba na Slovensku vnimam dost priemernosti v myselini, silnych obmedzeni zalozenych na strachu z autorit, ale vlastne na strachu vystupit z vlatneho tiena. Postupne ako sa ucim, ci uz na tomto blogu, osobne od teba, ale aj cestami do zahranicia , tak sa clovek dostava k hlavnemu principu a to je budvanie vnutornej sily a teda ako pises, k uvedomelosti toho, ze mas mysel pod kontrolou. Je to kontinualny proces rastu s padmi, ale vysledky su jasne. U mna je to hlavne management strachu a vnutorna sloboda, pokoj a jasnost v rozhodnutiach. Potom som uspesny tak ako chcem, ale ani nie financne, ale hlavne ako pises, ze kazdy den clovek preziva s radostou, vnimavstou k ludom, prilezitostiam a podobne. Takto pre mna vznikaju skor problemove otazky ako zvladnut tolko moznosti a co si vybrat a skor potom ako spravne eliminovat nedolezite a sustredit sa na to dolezite. Ako naozaj tu mame hojne vsetkeho a to ako to vyuzijeme zalezi od nasho kolektivneho povedomia a potom aj toho, ci si vobec sami uverime. Aj vdaka tvojej isnpiracii uz pracujem na novej knihe, kde vidim priestor prave v tychto nastrojoch: https://www.dusanplichta.com/blog/7-nastrojov-power-zivot-uspech-podla-vlastnych-predstav/. Uz ked som si spravil promo clanku :-), tak o to mi neslo. Skor by som chcel zhrnut a naozaj vam odporucit priatelia, ktory mozno pochybujete o tejto oblasti, ktora bohuzial casto zbytocne hranici z ezoterikou, ze podla mna sa naozaj oplati investovat prave tu co najviac energie a ucenia. Posunie naozaj najviac vpred...mozno to v kratkodobom horizonte bude aj najviac boliet... Mozno budete musiet nechat "kamosov" , mozno sa dostanete do rozporu aj s "rodinou"a podobne...ale z dlhodobeho hladiska sa to utrasie a ziskate silu. A potom uz len dookola aplikovat system a proces pre zelani zivot :-)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.02.2017, 08:11
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 08:11
Reagovať
Re: Dokazy realneho zivota, ze mysel je 80% a potom ide vset
Diky za postrehy Duky, na tieto veci musi kazdy sam za seba dozriet z vlastnej iniciativy a vnutornej potreby. Z vonka to nefunguje, ale inspirovat ludi je dolezite. Dolezitejsie ako hovorit stale dokola ze treba "nejaku" nekonkretnu zmenu a poukazovat na druhych, ako to robia zle. Ak tieto veci niekomu druhemu odporucas, skor sa stretnes s opacnou a odmietavou reakciou, ale aj to patri k tomu.... preto nech kazdy pracuje sam na sebe a vdaka svojim vysledkom inspiruje druhych.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Dusan Plichta
Pridané: 28.02.2017, 10:27
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 10:27
Reagovať
Re: Re: Dokazy realneho zivota, ze mysel je 80% a potom ide
Tak je ako hovoris...chces dobre a len sa divis, ako si to ludia prekrutia...Ale ked sa zlepsi uvedomelost, tak to zacina byt o niecom inom.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.02.2017, 12:22
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 12:22
Reagovať
Re: Re: Re: Dokazy realneho zivota, ze mysel je 80% a potom
Vsetko je tak, ako ma byt. Aj my trpime iluziami o tom kde sme, kto sme, co robime spravne, o nasich poslaniach, prinose, atd. Nic take ako objektivna realita neexistuje, len ta subjektivna. Kazdy ma pravdu ale aj sa myli. Preto ale robime to co robime, ze s tou nasou subjektivnou realitou (poslanim) moze niekto ale aj nemusi rezonovat. Ak rezonuje, je to super, ak nie, tiez super - ziskavas spatnu vazbu. Najhorsie co mozeme urobit je povedat, ze toto sme MY a toto su ONI (alebo tvrdit ze oni su ti horsi / zly / nemajuci pravdu, atd). Nic viac neposilni nase EGO ako tento myslienkovy koncept. Vsetci sme jedno a raz pride cas ked sa budeme vpred posuvat kolektivne bez zbytocneho nasilia (dusevneho, fyzickeho, emocneho, myslienkoveho, ineho). Mozno nam v tom pomoze aj umela inteligencia a dalsie nevyhnutne technologicke sily, ktore nam pomozu zistit kto sme a na co sme MY ludia predurceni?

https://knihy.vladozlatos.com/the-inevitable.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
palden
Pridané: 27.02.2017, 22:10
Reagovať
Pridané: 27.02.2017, 22:10
Reagovať
Super článok
Vlado super napísané, určite to chcelo veľa času ale výsledok stojí za to. Jedna vec mi troška pichá oči, možno by stálo za to trošku si naštudovať niečo o NLP. Často krát používaš tykanie pri ľudských slabostiach, nedostatkoch a zlozvykoch. Keďže tykanie a prítomný čas pôsobí na podvedomie ako priama sugescia, odporúča sa to používať radšj pre pozitívne veci, veci po ktorých túžime a chceme dosiahnuť. Negatívne veci radšej všeobecne a v minulom čase.. viem že bdelých sa to netýka ale zatiaľ je to vzácnosť a väčšina ľudí sa rado necháva programovať... každopádne ďakujem, dobrá práca :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 27.02.2017, 22:25
Reagovať
Pridané: 27.02.2017, 22:25
Reagovať
Re: Super článok
Dik za postreh, dufam ze to nikoho neurazi alebo neposkodi a naopak pomoze, aj ked niekto mozno tusi, ze sa ho to naramne tyka a potrebuje na svojej mysli zapracovat...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
palden
Pridané: 28.02.2017, 06:25
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 06:25
Reagovať
Re: Re: Super článok
To čo som myslel trošku súvisí aj s témou tohoto článku, o práci s mysľou. A konkrétne s obrazmi v hlave. Častokrát úspešní ľudia majú vo svojom podvedomí veľmi jasné, asociované, farebné a živé mikro obrazy toho ako s ľahkosťou vykonajú to čo sa práve chystajú urobiť a tak sa aj stane. Naopak neúspešní ľudia nedokážu plniť svoje ciele lebo ich obrazy o tom ako sú úspešní sú nejasné, čiernobiele, zahmlené, disociované a tam niekde v dialke.. a jediný jasný obraz čo majú vhlave je obraz o ich slabostiach, ako to nedokážu, ako opäť zlyhajú... chýba im bdelosť a neuvedomujú si silu obrazov ktorými sa neustále, hlavne negatívne, programujú. Mnohým ľuďom chýba bdelosť a preto sa často nechávajú programovať sugesciami (obrazmi) druhých, vkladajú si ich slová do svojho podvedomia a na základe nich potom konajú. Nejde o to že by sa mohol niekto uraziť, to asi nieje naša cieľová skupina :) práveže kto chce na sebe začať makať, musí čeliť faktu kde sa teraz nachádza.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.02.2017, 08:04
Reagovať
Pridané: 28.02.2017, 08:04
Reagovať
Re: Re: Re: Super článok
Plny suhlas. Aj preto som vytvoril 55 superuprimnych pravidiel, kde nie je priestor pre urazanie. Ale sam dobre vies, ze s kazdym sa spolupracovat neda a nie s kazdym sa da jednat uprimne a priamo, skor naopak:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/osvojte-si-55-pravidiel-pre-lepsie-medziludske-vztahy.html

O sebe len prezradim, ze ja sa osobne so svojimi viziami, snamy a predstavami "na zivo" stretavam kazdu nedelu pri planovani svojho tyzdna. Trva to tak 3-4 hodiny a velmi vela toho si predstavujem na zaklade postrehov a myslienok, ktore som si pred tym zozbieral v case. Mnohe z minulych predstav su uz davno zrealizovane, na mnohych sa prave pracuje a mnohe su este nenaplnene. Inspiraciu k planovaniu mam tu:

https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/vyuzivajte-svoj-cas-efektivne.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
radka dolezalov
Pridané: 27.02.2017, 15:00
Reagovať
Pridané: 27.02.2017, 15:00
Reagovať
pritomnost
skvelej clanek, sedl me jak "prdel na hrnec " :)) Ja se budu a denne a kazdou minutu snazit o to, byt bdela a pritomna. Do odvolani a uz jsem zacala :). Pritomnost- To jej dle me jedine vychodisko nejen z depresi. Pritomnost, pritomnost, pritomnost. Dekuji, za clanek, budte zdrávi, usmev.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(1x)
Vlado
Pridané: 27.02.2017, 15:10
Reagovať
Pridané: 27.02.2017, 15:10
Reagovať
Re: pritomnost
Pekne dakujeme za super postreh aj zavazok ze si urobila takto verejne... nech sa ti dari napredovat Radka.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem