Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:19
banner
Potraviny a stravovanie

Redizajn Wellness a Premium produktov

V spolupráci so spoločnosťou Kompava sme od roku 2012 vytvorili 4 spoločné produkty. Aktuálne všetky produkty tejto spoločnosti prešli redizajnom a týka sa to aj Wellness Proteinu, Wellness BAR tyčiniek či Sport / Protein Premium produktov. Zistite základné informácie o dizajne ale aj drobné zmeny v zložení Wellness Proteinu. 

img
LubomirG
Pridané: 26.04.2019, 22:04
Reagovať
Pridané: 26.04.2019, 22:04
Reagovať
Je sukraloza ozaj bezpecna?
Podla mna by nemuseli byt tie s prichutou vobec prisladzovane. Mne pridu sialene sladke. Nasiel som aj stranky, ze to tak bezpecne so sukralozou nemusi byt a preto sa radsej vyhnem Wellness Daily proteinu. Prave som ho kupoval kvoli cistote, ktora bola na zaciatku produkcie. Taliani robili vyzkum na mysiach a sposobila im sukraloza rakovinu. Pri ludoch vyrobcovia vzhladom k vahe a prijatemu mnozstvu sukralozu vidia ako bezpecne sladidlo, ale ja mu radsej nebudem verit. Otazne teda je, ci iba neskodne prejde sukraloza cez system cloveka? Vie mi dat niekto 100% zaruku? Asi tazko.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4894270/
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 29.04.2019, 09:10
Reagovať
Pridané: 29.04.2019, 09:10
Reagovať
Re: Je sukraloza ozaj bezpecna?
Ja si myslim ze pre tych, co nemaju potrebu dosladzovat, mame jasnu moznost na vyber - verziu NATURAL v kt. nie je sukraloza. Takze Lubomir nie je potrebne sa tomuto produktu vyhnut lebo mate moznost volby. A ti, ktori su ochotni akceptovat toto cisto teoreticke riziku, ho pouziju. V clanku su jasne uvedene dovody preco prave ona (a nie horsie umele sladidla), preco vobec to musi byt (problem sladivosti, ak ho viete vyriesit lebo mate skusenost pokojne sa ozvite), co sa stane ak budeme mat na vyber aj nieco lepsie (vhodne sladidlo v EU trhu nie je schvalene legislativou, vsade vo svete ano) a kolko realne je problemovej latky v produkte.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
lubica
Pridané: 04.05.2018, 10:10
Reagovať
Pridané: 04.05.2018, 10:10
Reagovať
nové ingrediencie
Ok, chápem vaše rozhodnutie, musíte zobrať do úvahy všetky okolnosti. Ja som patrila asi k menšine, ktorej stévia nespôsobovala žiadne problémy. Ale nedalo by sa (je to len nápad) použiť namiesto sukralózy napr. Xylitol?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 07.05.2018, 09:20
Reagovať
Pridané: 07.05.2018, 09:20
Reagovať
Re: nové ingrediencie
Dakujem za podnet Lucia, pri akejkolvek domnienke ci by fungovalo to - ci tamto, tak verte, ze sme ziadne umele sladidlo nikdy do nasich produktov nechceli davat a vzdy sa tomu chceli vyhnut. Konkretne xylitol (alkoholovy cukor) ma velmi slabu sladivost. Aby mal dostatocny sladivy efekt, museli by ste ho dat mnoho na ukor napriklad proteinov v produkte. Ma k tomu akusi mentolovu prichut (cely produkt pokazy) a k tomu vsetkemu pridava 2,6 kcal na kazdy pridany gram. A hoci asi (?) nema efekt na inzulin a mozno ani zasadne negativna na cloveka (?), vo vyssich davkach je toxicky pre psov. Pre cloveka sa neodporuca prekracovat 50g / den. Kedze nie je plne stravitelny, moze mat laxativny efekt. Okrem toho moze "krmit" kandidu (premnozene kvasinky).

Uz asi chapete, ze akykolvek dalsi tip bez zhodnotenia vsetkych pre a proti je krok, ktory sme uz realizovali, alebo ani nezrealizovali, nakolko je tam mnoho technickych a inych prekazok, ako v pripade xylitolu. Ak mate najeky dalsi tip, ale tento krat taky, ktory by realne mohol pomoct, prosim urcite napiste. V Kompave sa tejto problematike rozumeju za tie roky skusenosti viac ako dost a nevedeli si dat rady. Pokial nepride povolenie ze mozeme pouzivat Luo Han Guo (monk fruit), tak to ruzovo nevidim.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem