Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:937
banner
Potraviny a stravovanie

Spoznajte prejavy hormonálnej nerovnováhy

Aké hormóny sú na tele najdôležitejšie? A ako sa prejavuje hormonálna nerovnováha? Na to vám vieme odpovedať celkom presne. Vďaka tomuto článku si môžete urobiť jednoduchý test, pomocou ktorého za 5 minút zistíte viac informácií o svojom tele, ako kedykoľvek pred tým.

img

Pre zobrazenie článku musíte byť prihlásený

Prečítali ste iba 1868 slov z 4083 slovného článku. Po prihlásení môžete dočítať zvyšok.
Jana
Pridané: 11.12.2016, 11:09
Reagovať
Pridané: 11.12.2016, 11:09
Reagovať
Pomoc
Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Mam 39 rokov, 172 cm 63 kg. Neviem či sa jedna o leptinovu rezistenciu, ale ja si musim doplnat cukor, momentalne v podobe hroznoveho cukru, lebo mi byva zle aj po najedeni (toči sa mi hlava, pride na mna slabost celeho tela, triaska, busi mi srdce) a ked si doplnim cukor tak to na hodinku dve prejde a potom to pride znova. Bola som na vysetreni na alergologii, tam mi povedali, ze z tym nic nemaju, poslali ma k diabetologicke, ta mi tiez povedala ze s tym nic nema a mala som sa objednat do Lubochne, tak idem cakat do marca co mi na to povedia tam. Neviete nahodou co sa mi to moze robit? Dakujem velmi pekne za odpoved Jana.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 11.12.2016, 23:38
Reagovať
Pridané: 11.12.2016, 23:38
Reagovať
Re: Pomoc
Podobne stavy je potrebne konzultovat s lekarmi / expertmi a ked budete mat od nich nejake stanovisko, potom nam napiste ake vam dali obmedzenia a my sa vam pokusime odpovedat na dalsie otazky k teme optimalizacie vyzivy, pohybu ci zivotospravy. Nasou ulohou nie je diagnostikovat ludi cez komentare webu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
narine.drobceko
Pridané: 11.06.2016, 23:09
Reagovať
Pridané: 11.06.2016, 23:09
Reagovať
hormony
zdravim.ide o moju mamku,ktora cez veganstvo a nasledne aj vitarianstvo porazila cukrovku. len v poslednom case pocituje neutichajucu hlad. nevie sa nasitit z jedla,z ktoreho este pred mesiacom bola. kde nastala chyba prosim vas? za odpoved velmi pekne vam dakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.06.2016, 22:35
Reagovať
Pridané: 12.06.2016, 22:35
Reagovať
Re: hormony
Na to sa neda odpovedat cez pisanie si komentov do blogu v online priestore. Ak potrebujete pomoct optimalizovat stav vasej matky, prihlaste sa na osobnu konzultaciu a zozente si niektore odporucane data o jej tele a zdravotnom stave:

https://konzultacie.vladozlatos.com/slider-items/optimalizacna-osobna-konzultacia.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
danraven
Pridané: 06.08.2015, 17:55
Reagovať
Pridané: 06.08.2015, 17:55
Reagovať
Leptinová rezistence
Zdravím, nedávno sem se kvůli hypoglykemii po jídle (OGT 2h 2,7 i s klinickými příznaky) začal zajímat o Paleo/Low Carb stravu až jsem se dostal sem a velice mě zaujal Váš přístup ke stravování. Uplně přesně na mě sedí Leptinová rezistence, neustálej hlad, v podstatě i po jídle, následný přejídání sacharidy a vše ostatní.. Už několik týdnů omezuju sacharidy, nepočítám přesně kolik, ale jím jen tuky, maso,, zeleninu, sýry, smetanu a pod. A můj stav se pomalu zlepšuje natolik, že si vystačím s jedním jídlem v poledne a pak večer. Dřív sem jedl v podstatě neustále a s jídlem rostla další chut. Do prvního jídla jsem chutě neměl, ale stačilo něco zobnout a rozjela se lavina.. No a ted menší dotaz, mám přesně opačný problém s váhou a tukem, tzn. jsem spíš stíhlý a neschopný nabrat žádný tuk. Možná viscerální jelikož mám docela vypouklý břicho při uvolnění. Jedná se i tak o Leptinovou rezistenci? Díky za vyjasnění. Daniel
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 16.09.2015, 11:18
Reagovať
Pridané: 16.09.2015, 11:18
Reagovať
Re: Leptinová rezistence
Dobry den Daniel, nie som schopny urcit, ci sa jedna prave o leptinovu rezistenciu. Vypukle brucho moze mat rozne priciny, okrem anatomickych aj taku, ktora suvisi s premnozenim nespravnej crevnej kultury na konci tenkeho creva (SIBO syndrom - nafukovanie po konzumacii jedla). Hladinu viscelarneho tuku si mozete zmerat pomocou kvalitnejsej bioimpedancie (levely od 1 - 50, idealne mat pod 5). V kazdom pripade niektore zalezitosti na tele sa riesia dlhsiu dobu a pokial ide aj o vase naberanie, tak tuk sa nejak zvlast naberat nesnazte. Radsej sa pokuste zdravo nabrat funkcnu svalovu hmotu, ktora ma okrem estetickych vyhod aj hormonalne vyhody (optimalizuje cinnost mnohych hormonov k lepsiemu). Niektore rady o tom, ako zdravo pribrat si mozete prestudovat aj tu. Drzim palce v dalsim napredovani:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/ako-zdravo-pribrat-na-hmotnosti.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
damianda
Pridané: 06.02.2015, 14:01
Reagovať
Pridané: 06.02.2015, 14:01
Reagovať
Hormonálna nerovnováha
Veľmi ma zaujal tento článok o hormonálnej nerovnováhe. Môj problém spočíva v tom že som po gyn.operácií a moje telo zostalo úplne iné. Veľmi som pribrala / 20 kg/ a neviem nijakým spôsobom zhodiť. Bola som presvedčená že stravou a cvičením sa toho zbavím, ale nie. Prvých 5 kg som ešte prijala ako tak lebo to sa dalo očakávať, ale nabaľovalo sa to ďalej a nedalo sa to nijako ovplyvniť. snažila som sa schudla som vždy max.3 kg ale ono sa to vrátilo a pokračovalo to ďalej smerom hore. teraz už dlhší čas sledujem že konečne nepriberám ale ani nechudnem. Som bezradná, mám 44 rokov a 85 kg. Nechcem takto zostať a chcem sa vrátiť na svoju pôvodnú váhu. okrem toho že sa snažím hýbať, cvičiť a nejem veci ktoré nevhodné a nedáva to žiaden efekt, čo ma ešte trápi je to že by som dokázala stále jesť, je to večný boj. som už z toho unavená ale pri pohľade na svoje telo vždy chcem so sebou niečo urobiť len potrebujem radu ako .V istom čase som vedela bez problémov zhodiť, ale teraz nič z toho nezaberá. Skúsila by som vyšetrenie rovnováhy hormónov ak by bol náhodou háčik v tom. Príznaky čo sa popisujú pri nerovnováhe sú na mňa presné.Prosím Vás môžete mi poradiť kde si mám dať urobiť vyšetrenie na hormóny u gynekológa alebo endokrinológa? prípadne radu v čom môže byť problém že som tak hrozne pribrala a neviem schudnúť.ďakujem a prajem pekný deň Daniela
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.02.2015, 23:14
Reagovať
Pridané: 17.02.2015, 23:14
Reagovať
Re: Hormonálna nerovnováha
Dobry den Damianda, vasa ziadost je viac na osobnu diskusiu, ako na pisanie si komentov, kde vsetky suvislosti aj tak nie su zname bez diskusie. Okrem toho potrebujete zacat zbierat viac lepsich informacii, ktore poukazu na jadro problemu. Problemovych oblasti moze byt viac, ale bez toho, aby som vas videl si trufam povedat, ze mate problem s kondiciou a s cyrkadialnym rytmom (ktory priamo ovplyvnuje hormonalna sustava). Uz len vysvetlenie suvislosti by mi zabralo minimalne hodinu, preto by mozno stalo za to si pozriet tento nas novy produkt, v ktorom sa na uvod dozviete, v akych oblastiach mate nedostatky. Tieto informacie su akousi vstupnou branou do sveta optimalnej zivotospravy:

http://produkty.vladozlatos.com/dvd-video-vzdelavacia-konzultacia.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Aďka_13
Pridané: 30.12.2014, 21:28
Reagovať
Pridané: 30.12.2014, 21:28
Reagovať
Príčina zrejme odhalená !!!
Krásny deň Vladko !!!
Po takmer denno-dennom čítaní a študovaní odborných článkov (hlavne Tvojich samozrejme :o) som zrejme našla skutočnú príčinu hormonálnej nerovnováhy.
Je viac než isté, že trpím nedostatkom LEPTÍNU !!! - toto mi zrejme narušili hlavne tie lieky ( hormonálna substitučná liečba) a samozrejme dlhodobé nesprávne hladovanie a extrémne veľa cvičenia .a stresu.
Chcem sa opýtať, že ako sa dá prirodzenou cestou zvýšiť hladina leptínu? (Teda okrem dostatočného spánku, nejedenia koncentrovanej fruktózy a jednoduchých sacharidov a trans-tukov)??? Zrejme naozaj hapruje leptín - generál, lebo takmer vôbec necítim sýtosť po jedle (okrem rána) . Tak si zvyknem zajedať surové orechy namáčané vo vode a semiačka. Myslíš, že by som mala obmedziť aj zdravé tuky??? Lebo tie znižujú hladinu leptínu... Stravu držím podstivo, sacharidy prijímam iba z ovocia (do 30g fruktózy denne) a zeleniny, takže inzulín nedráždim.

ĎAKUJEM KRÁSNE ZA ODPOVEĎ :)

P.S.-Minule som Vás zazrela s Tinkou v Auparku a musím povedať, že obom Vám to neskutočne sluší a naživo vyzeráte ešte lepšie ako na videách :) škoda, že ste mi potom zmizli z dohľadu, lebo som Vám obom chcela povedať, že ste pre mňa veľkým vzorom a inšpiráciou a ďakujem, že ste !!!!!!!!!! MEGA REŠPEKT !! :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 18.01.2015, 23:54
Reagovať
Pridané: 18.01.2015, 23:54
Reagovať
Re: Príčina zrejme odhalená !!!
Nie nedostatkom, ale prebytkom (rezistencia). Cim je viac tukoveho tkaniva, tym viac sa produkuje leptinu a o to vznika viac metabolickych poruch, nakolko leptin je jeden z najdolezitejsich hormonov v nasom tele. Precitaj si tento clanok, najdes v nom sposoby ako optimalizovat svoju zivotospravu i metabolizmus:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/odstrante-svoju-metabolicku-negramotnost.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Aďka_13
Pridané: 30.12.2014, 21:36
Reagovať
Pridané: 30.12.2014, 21:36
Reagovať
Ešte ma napadlo....
....ešte ma napadlo, že či by som nemala úplne prestať jesť ovocie?!? Predsa len fruktóza ( i keď hlavne na koncentrovanú to platí) doslova ohluchuje leptín pred pocitom nasýtenia. Ono neprejedám sa, vždy polka taniera je tvorená zo zeleniny a druhá polka kvalitné bielkoviny (a pred tým alebo potom si dám orechy alebo semiačka). Ďakujem za trpezlivosť so mnou :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
danenka
Pridané: 13.11.2014, 13:02
Reagovať
Pridané: 13.11.2014, 13:02
Reagovať
hormony
Super článek... Řekla bych svůj příběh a poprosila bych o radu. Já jsem po pul roce sacharidových vln kdy jsem zhubla 10kg , jedla jsem až 100 bílkovin denně , někdy přes, měla jsem neustále hlad.Jedla jsem 5x denně .nooo nakonec jsem si totálně rozházela metabolismus a vše okolo. Došla jsem do te faze kdy jsem měla až ketoacidozu, živila jsem se pouze masem a pufovanyma chlebikama za cenu zhubnout. Nevěděla jsem co se dějě, čím víc jsem cvičila a chodila tím se jakoby metabolismus zabrzdil začal požírat sám sebe a necítíla jsem se ve své kůži, Dokonce jsem měla pocit že mám zánět v celém těle. Dva dny jsem zkusila nejíst nic a to byl konec kdybych nejedla ještě jeden den tak asi umřu. Měla jsem pocit, že můj mozek nechápe, že může brát tuk i z podkožního tuku. Tak jsem začla jíst normálně a zkusila týden sacharidových vln, nic se nedělo , vím jak moje tělo reagovalo když jsem začínala, poté jsem zkusila IF dietu, taky nic. Tak jsem to vzala z jiného úhlu, když mé tělo přibírá z hodně bílkovin a sacharidů, zkusím vyloučit sacharidy, zařadím trochu bílkovin např z vajec/masa a přidám zdravé tuky. Začala jsem se více zajímat o keto dietu a tukový metabolismus, sice zatím nehubnu, ale cítím se lépe. Myslím, že jsem si zabrzdila celkově metabolismus, leptin a vše co s hormony souvisí. Nyní snídám hodně, protože mám ráno největší hlad a jelikož se metabolismus zbrzdil nemám potřebu jíst a strašně dlouho mi tráví, když jím 5x denně tak je mi z toho akurát zle. i když vím, že se to všude doporučuje... většinou snídám vejce s máslem, slaninu, avokáda kokosový olej, okurky, salát pak nemám třeba i půl dne hlad a večer pár lžic olivového oleje a kokosového oleje. Sice už nejím 5x denně , ale prostě nepociťuju hlad. A zjistila jsem, že když méně jím tělo se strašně zpomalí začne mě bolet hlava a cítím se jako skála, že tělo nechápe, že může spalovat tuk, tak raději se totálně zpomalí.Sportuji dost běhám, cvičím, ale prostě váha stojí. Chtěla bych se zeptat za jak dlouho se dá tímto jídelníčkem hormony srovnat a leptin znovu obnovit a zda stačí 2x denně jídlo kdy snídaně tvoří hlavní jídlo.Sacharidů mám denně cca do 10g , bílkovin 30g a tuků 100/150g - má výška 160cm , váha 49 , věk 23
Děkuji moc za odpověd. Blog je super, jen tak dál :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.11.2014, 23:03
Reagovať
Pridané: 25.11.2014, 23:03
Reagovať
Re: hormony
Dana skusim vam odpovedat aspon trochu uzitovne i napriek tomu, ze vas pripad si vyzaduje diskusiu a odbornu konzultaciu. Jest max. 3x za den je velmi rozumna volba. Mozno tych sacharidov mate az prilis malo, na zaciatok by som si prestudoval aj sirsie suvislosti tu:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/odmerajte-flexibilitu-svojho-metabolizmu.html

Ak budete volit sacharidy, tak idealne bezlepkove a podla tychto instrukcii:
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/sacharidy-pouzivajte-ako-dobrych-sluhov.html

Volba ranajok je v poriadku, jest treba len vtedy, ked ste hladna (nie ked je cas). Inteligentne tuky su samozrejmost. Na optimalizaciou hormonalnej sustavy vsak najzasadnejsim sposobom (vacsim ako samotna vyziva) posobi otuzovanie. Nastudujte si na internete pojem "cold thermogenesis", mozno dovtedy stihneme dopisat aj pripravovany aj clanok. Drzim palce.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
danenka
Pridané: 13.11.2014, 13:07
Reagovať
Pridané: 13.11.2014, 13:07
Reagovať
Re: hormony
Ještě jsem zapomněla napsat, že nyní jsem v ketoze, ale zdá se mi, že jen proto, že jím hodně tuků, jakmile pociťuju hlad moje tělo se začne jakoby bránit abych tuky ztrácela, tak se zabrzdí a nebere si z vlastních zásob. Všichni popisují ketozu jako acetonový dech , malátnost, slabost, já toto absolutně nepociťuju.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
drummond
Pridané: 10.09.2014, 08:40
Reagovať
Pridané: 10.09.2014, 08:40
Reagovať
nedostatok spanku
zdravim,
Rad by som sa spytal, v pripade, ze viem, ze v noci nebudem vela spat, napr nocna sluzba, alebo byt na telefone, oplati sa v ten den cvicit? budem mat nedostatok spanku, pripadne preruseny spanok az taky velky vplyv na tvorbu svalovej hmoty?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 18.09.2014, 23:49
Reagovať
Pridané: 18.09.2014, 23:49
Reagovať
Re: nedostatok spanku
Tazko sa mi odpoveda na tuto otazku. Lahke cvicenie moze prospiet. Ale musel by som vediet, ci si vo faze regeneracie (anabolciky cyklus), alebo si vo faze superkompenzacie (cyklus regeneracie vrcholy a ty si v plnej sile)...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
wickycs
Pridané: 27.05.2014, 10:45
Reagovať
Pridané: 27.05.2014, 10:45
Reagovať
tuk pod 15%
Pekny den sa praje :-) ja by som mala taku otazku co v opacnom pripade.ako sportovkyna som mala vzdy okolo 20% podkozneho tuku,tak som vyskusala prejst ja tukovy metabolizmus,sacharidy som znivila do 50g,bielkoviny okolo 65g a pridala spravne ruky do jedalnicka,za necele 2tyzdne podkozny tuk sa znizil na 12%. Ako nabrat spat podkozny tuk aby bol opt.15-18%? A ako to udrzat? Dakujem :-)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.05.2014, 23:44
Reagovať
Pridané: 28.05.2014, 23:44
Reagovať
Re: tuk pod 15%
Tak to mate skor tie prijemnejsie starosti, hoci dost by ma zaujimalo, ako ste vyhodnocovala ubytok % tuku (podla coho?). O takomto progrese dost vyrazne pochybujem...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
wickycs
Pridané: 31.05.2014, 23:02
Reagovať
Pridané: 31.05.2014, 23:02
Reagovať
Re: Re: tuk pod 15%
Pravidelne chodim na meranie - pomer tuky/svaly,hydratacia,baz.met,viscerealny tyk...-na spec pristroje, na ,tanite,
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 13.06.2014, 23:05
Reagovať
Pridané: 13.06.2014, 23:05
Reagovať
Re: Re: Re: tuk pod 15%
Problem tychto pristrojov spociva v tom, ze na polovicu je to statistika a na polovicu impedancia (el. prud). To znamena, ze vstupne udaje ovplyvnuju vystupne udaje (vyskusaj si zadat ze si niekto uplne iny) a po dalsie, objem skonzumovanych tekutin, alebo (ne)obtiahnute oblecenie tiez vysledky skresluje (hore dole 2-3%). Najlepsie je merat si kozne riasy pomocou kalipera, ktory sa da kupit aj za 5 eur.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
wickycs
Pridané: 07.08.2014, 11:56
Reagovať
Pridané: 07.08.2014, 11:56
Reagovať
Re: Re: Re: Re: tuk pod 15%
Ďakujem a kde si taky kaliper da kupit prosim Vas?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.08.2014, 23:45
Reagovať
Pridané: 25.08.2014, 23:45
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: tuk pod 15%
Ja som zohnal na eBay, postovne bolo zdarma. Treba pohladat, je to dolezita pomocka...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
aniina
Pridané: 12.05.2014, 19:21
Reagovať
Pridané: 12.05.2014, 19:21
Reagovať
Padanie vlasov
Ahojte Zlatošovci! v prvom rade Vám chcem poďakovať za tento web, za vaše denné maily, ktoré si s radosťou ráno prečítam. stali ste sa pre mňa veľkou inšpiráciou a dosť ste zmenili môj pohľad na život, stravovanie, no hlavne som sa začala hýbať- posilňovať, behávať, skrátka prišla som tomu na chuť a je to to, v čom som sa našla, keďže celých 22 rokov som nerobila žiadny šport a žila pasívne a pomerne nezdravo.
Robí mi to veľkú radosť :)
Mám na Vás ale otázočku, môže byť s vypadávaním vlasov spojený rast svalovej hmoty, čiže vyššie hladiny testosterónu? Deje sa to asi posledné 2 týždne a aj moje výsledky sa za tento čas o dosť zlepšili.
Ďakujem pekne za odpoveď, nech sa vám dari!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 23.05.2014, 23:37
Reagovať
Pridané: 23.05.2014, 23:37
Reagovať
Re: Padanie vlasov
Ahoj aniina, dakujeme za tvoj koment aj pochvalu. Ak ide o vypadavanie vlasov, nedokazeme jednoznacne potvrdit, ci to moze sposobovat testosteron. Pravdepodobne sa jedna o komplexnejsi problem, ktory moze a nemusi byt spojeny aj s potravinamy alebo s potravinamy, ktore neprijimas (napriklad kvalitne tuky). V kazdom pripade ak sa ti tvoj problem podari vyriesit, daj nam vediet, nech sme viac v obraze. Nech sa ti dari aj nadalej...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jarmila1980
Pridané: 25.04.2014, 02:55
Reagovať
Pridané: 25.04.2014, 02:55
Reagovať
cvičenie
Ahoj Vladko mam 33 rokov som astmatička,mám šelest na srdci a kondičku nemám skoro žiadnu.Vedel by si mi poradit v tejto oblasti?Lebo moja lekárka mi bohužial nevie alebo nechce poradit.Dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 30.04.2014, 00:05
Reagovať
Pridané: 30.04.2014, 00:05
Reagovať
Re: cvičenie
Myslim ze cesta pre teba by mohla byt cez zatazovy test niekde v nejakom centre, aby ti urcili na zaciatok bezpecne srdcove tepy (hranice), aby to bolo pre teba bezpecne. Jedna sa o bezne vysetrenie, ake absolvuju obezny ludia (ci iny), aby sa sledoval ich stav ci progres v case (ak maju stastie na lekara). Cize zacni tam, potom sa ozvi s vysledkami, urcime co dalej.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jarmila1980
Pridané: 30.04.2014, 05:40
Reagovať
Pridané: 30.04.2014, 05:40
Reagovať
Re: Re: cvičenie
ahoj Vladko dakujem a určite sa ozvem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jozef Pisar
Pridané: 15.03.2014, 15:19
Reagovať
Pridané: 15.03.2014, 15:19
Reagovať
pochvala
Vlado, tak s celým týmto tukovým (ketónovým) metabolizmom si ,,fakt zabil,,. Uz tyzden sa snazim postupne preprogramovavať telo na ketonovy režim. Chuť na sladké sa znižuje a celkovo sa mi darí znižovať dávky cukru. Akurát pri aktívnom cvičení - keď vládzem, tak ráno aj večer - a keby som ešte vládal tak aj okolo obeda :) ) mám trochu problém s energiou , ale to snáď po adaptovaní na ,,ketónovku,, prejde. Este sa vsetkým pochválim :). dnes som zjedol asi len 30g sacharidov (aj to preháňam - pre istotu). Cítim sa trochu ako pri pôste, akurát s tím efektom, že neodpadávam od nízkeho tlaku a spomaleného pulzu. Zas som sa rozkecal, prepáčte všetci... Ešte raz dakujem, šírim myšlienky z týchto stránok ďalej ako sa len dá. Držím palce a ak by som mohol byť nápomocný pri ich ďalšej cielenej propagácií, alebo tvorení, bol by som veľmi rád.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 24.03.2014, 23:27
Reagovať
Pridané: 24.03.2014, 23:27
Reagovať
Re: pochvala
Dakujeme Jozef za postrehy, mozno dalsie usmernenie najdes v tomto clanku:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/sacharidy-pouzivajte-ako-dobrych-sluhov.html

a dakujeme aj za tvoju snahu sirit nase myslienky dalej, akekolvek slovne ci pisomne odporucanie tvojim znamym nas velmi potesi...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
emau
Pridané: 25.02.2014, 14:52
Reagovať
Pridané: 25.02.2014, 14:52
Reagovať
hormonální nerovnováha?
Dobrý den, velmi mě zaujal Váš blog a rovněž tento článek. Mám následující problém: již delší dobu dodržuji nízkosacharidovou dietu, přijímám energii ve formě olivového oleje (až 1 dcl za den), lněného oleje (asi 60 ml), dále ze sýrů, kysaných mléčných produktů, někdy avokádo, někdy mandle, k tomu samozřejmě spousta zeleniny. Denní příjem tuků přesahuje 200 ml, energeticky se dostani i přes 10 000 Kj. Přesto se mi při BMI necelých 18 nedaří přibírat a jsem neskutečně unavená, i když tělu dodávám různé vitamíny a minerály. Ráno vstanu, energii mám asi tak hodinu, pak pozvolna klesá, kolem oběda mívám problém i s obyčejnou chůzí. Podkožního tuku mám 16%. Může být kámen úrazu v tom, že BMI není optimální nebo že má tělesná konstituce vyžaduje větší míru podkožního tuku? Děkuji předem za odpověď a přeji hodně úspěchů všemi směry.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 11.03.2014, 22:24
Reagovať
Pridané: 11.03.2014, 22:24
Reagovať
Re: hormonální nerovnováha?
Dobry den Emau, nie som si isty, ci vas problem vyriesime takto cez komenty bez osobnej diskusie. Urcite vas problem nie je v % podkozneho tuku ci nizkom BMI. Skor to vidim na inu hormonalnu komplikaciu, ktora moze suvisiet nie len z vyzivovym, ale aj treningovym protokolom. O svojej kondicii sa nezmienujete, mozno prave tu potrebujete najviac riesit. Skusite si prestudovat aj tento clanok:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/silove-cvicenia-pre-zeny-a-predsudky.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
emau
Pridané: 20.03.2014, 10:32
Reagovať
Pridané: 20.03.2014, 10:32
Reagovať
Re: Re: hormonální nerovnováha?
Děkuji za odpověď. Na tréning nemohu mít ani pomyšlení, mám tak akorát sílu na to přežít nějak den. Ještě mě napadlo, jestli můj stav nemůže být způsobem tím, že jsem dost dlouho jedla oleje s vysokým obsahem omega 3 MK. Když jsou užívány jako zdroj energie, může to prý poškozovat organismus.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 05.04.2014, 14:27
Reagovať
Pridané: 05.04.2014, 14:27
Reagovať
Re: Re: Re: hormonální nerovnováha?
Tazko to takto zhodnotit. Davka samozrejme moze byt "jed" aj pri omega-3 cennych olejoch. Mozno ste tak neumerne zvysila objem PUFA tukov, ze vo vas sposobuju zapalove reakcie:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/tuky-nie-su-volba-ale-povinnost.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
bilanqo
Pridané: 10.01.2014, 14:48
Reagovať
Pridané: 10.01.2014, 14:48
Reagovať
Krvná plazma
Ahoj Vlado zaujíma ma tvoj názor na darovanie krvnej plazmy, môže dochádzať k znižovaniu mojej výkonnosti, sily alebo narušeniu mojej cesty k vysokým výkonom? Ohroziť moje zdravie a pod..?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.01.2014, 20:39
Reagovať
Pridané: 14.01.2014, 20:39
Reagovať
Re: Krvná plazma
Ahoj, ak nebudes darovat krv prilis casto (3 a viackrat do roka), tak to moze skor zvysit tvoj vykon, nakolko telo je nutene vytvorit novu cerstvu krv, ktora je zdravsia. Takze darovanie krvi je vyhodne, to mi pripomenulo ze by som sa k tomuto zvyku mal tiez vratit.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
bilanqo
Pridané: 16.01.2014, 10:28
Reagovať
Pridané: 16.01.2014, 10:28
Reagovať
Re: Re: Krvná plazma
Ja som mal na mysli krvnú PLAZMU nie KRV. Ako je to s krvnou plazmou?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.02.2014, 13:15
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 13:15
Reagovať
Re: Re: Re: Krvná plazma
Aha prepac to som prehliadol. Preco chces darovat krvnu plazmu? Lenze ak darujes krv, darujes aj krvnu plazmu. V jednom litry krvi je az 55% plazmy a neviem ci sa to da robit inak ako tak, ze darujes krv a oni si ju izoluju. Tym padom moja odpoved je rovnaka.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
bilanqo
Pridané: 01.02.2014, 15:17
Reagovať
Pridané: 01.02.2014, 15:17
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Krvná plazma
Brat chcel ist darovat tak pojdem snim do Rakúska a tam zato ešte aj platia. Tak ďakujem teda som za nové informácie pre mňa :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
emo
Pridané: 07.01.2014, 17:32
Reagovať
Pridané: 07.01.2014, 17:32
Reagovať
info
Dobry den, nedavno som objavi vasu stranku a citam ju uz asi dva tyzdne. Je tu vela zaujimavych info a nakolko aj ja hladam nejaku formu zdravej vyzivy z dovodu znizenia hmotnosti ale hlavne aj z dovodu zlepsenia zdravotneho stavu. Niektorym veciam vsak celkom nerozumiem a chcem sa s vami poradit. Je vhodna takato povedzme ketodieta aj pre ludi s vyssim cukrom? Ja totizto mam DM II stupna,diagnostikovanu len nedavno, ale nezavislu od inzulinu-uzivam len tablety. Podobnu otazku sa mi zda uz som tu cital, ale neviem sa docitat na to odpoved. Vychazdam z informacii ze pri zvysenej glykemii je velmi vysoka koncentracia ketonov, co je dost nebespecne. Pokial by sa to vsak nejako dalo, co by ste mi odporucil. dakujem pekne a prajem vela sily. Emo.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.01.2014, 20:23
Reagovať
Pridané: 14.01.2014, 20:23
Reagovať
Re: info
Dobry den, vyzadujete ciastocne lekarsku radu, ktore nie je mozne poskytovat, uz vobec nie cez komenty blogu. V kazdom pripade co viem, tak keto-adaptacia je pre vasu situaciu viac ako vyhodna, mylite si to vsak s ketonovou acidobazou, co je uplne iny stav. Dalsie dolezite informacie si dostudujte tu:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/preco-ist-trenovat-s-prazdnym-zaludkom.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Konstantin
Pridané: 11.12.2013, 21:12
Reagovať
Pridané: 11.12.2013, 21:12
Reagovať
Komentar
Pán Zlatoš,klobúk dole pred Vašimi vedomosťami,a veľmi pekne Vám za tieto informácie ďakujem,myslím, že v blízkej budúcnosti podľa svojich možností vyhľadám Vašu pomoc.Ešte raz ďakujem.
Zápasníci do toho.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.12.2013, 00:26
Reagovať
Pridané: 12.12.2013, 00:26
Reagovať
Re: Komentar
Dakujeme pekne za koment, budeme sa tesit na pripadnu spolupracu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
nina.swan
Pridané: 02.12.2013, 23:34
Reagovať
Pridané: 02.12.2013, 23:34
Reagovať
zdielaci panel
Článok je skvely ako vždy, ale jeho čítanie na Ipade mi velmi znepríjemnovalo neustále zobrazenie zdielacieho panelu (na fb, gmail, twitter...), kedže tento panel stále prekryva čast textu. Myslím si, že bolo by ovela lepšie umiestnit tento panel niekde inde, kedže vám asi ide hlavne o to, aby sa článok pohodlne čítal. Dakujem :-) A prajem aj nadalej vela energie vo vašej úžasnej práci!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 11.12.2013, 19:00
Reagovať
Pridané: 11.12.2013, 19:00
Reagovať
Re: zdielaci panel
Dakujeme za postreh, pokusime sa web optimalizovat.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Šimon
Pridané: 04.06.2014, 16:00
Reagovať
Pridané: 04.06.2014, 16:00
Reagovať
Re: Re: zdielaci panel
Zdravím, zajímalo by ma či pri prechode na tukový metabolizmus môže vadiť ak niektorý deň skonzumujem vačšie množstvo sacharidov povedzme 400g, respektíve či ma táto občasná nadmerná konzumácia sacharidov neposunie zase na začiatok.Čiže stále mám sacharidový metabolizmus ajked sa snažím fungovat na tukoch a len raz za čas to zo sacharidmi preženiem.Následne nemôžem pribrať na svalovej hmote kedže nespalujem tuky. Je teda potrebné pri prechode na tukový metabolizmus držať sacharidy pod 150g? A posledná vec ako zistím či som na tuky už adaptovaný? Za odpoved Ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 13.06.2014, 23:31
Reagovať
Pridané: 13.06.2014, 23:31
Reagovať
Re: Re: Re: zdielaci panel
Nie, na zaciatok rozhodne nie. Niekedy to moze mat naopak silny regeneracny efekt, najma ak ide o pravidelne sportujucich ludi na vyssej urovni. Sacharidy pod 150g je rozumne drzat co najviac, ale na to, aby tvoj prechod bol primerany tvojmu metabolickemu nastaveniu, je dolezite aby si si doplnil svoje poznatky v tomto clanku. Drzime ti palce:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/absolvujte-postup-pre-metabolicky-trening.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
realshop
Pridané: 01.12.2014, 18:49
Reagovať
Pridané: 01.12.2014, 18:49
Reagovať
Re: Re: Re: Re: zdielaci panel
Dobrý deň Zlatošovci.
Aký máte názor na takýto publikovaný článok ?

http://www.pluska.sk/plus-7-dni/veda/nenalette-bezlepkovym-celebritam-z-diety-celiatikov-neschudnete.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.12.2014, 23:35
Reagovať
Pridané: 08.12.2014, 23:35
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: zdielaci panel
Fakt si myslite, ze sa musime vyjadrovat ku vsetkym mentalnym zvratkom, ktore sa publikuju na tychto bulvarnych strankach?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem