Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Aj produktivita a ciele môžu viesť k depresii?

OZNAM: priatelia testujeme nový nástroj na odosielanie newslettra a tento práve prichádza zo starého systému. Ak ste za posledne 2 mesiace od nás nedostali 2 newslettre, tak nám dajte prosím vedieť. Nižšie pripájame znenie oboch:

 


Na úvod hneď dve VÍZIE

Jedna o výchove detí a druhá o “výchove” náš DOSPELÝCH. Našimi rozhodnutiami vytvárame prostredie okolo nás, ktoré spätne formuje nie len naše správanie, ale určuje aj kvalitu nášho života (zdravie, kondícia, vitalita). Vízie sú prísľubom toho, kým sa jedného dňa staneme, prezentácia ideálov, ktoré nosíme v srdciach:

Budete s touto víziou súhlasiť priatelia?

Z rýchlej inšpirácie pre vás vyberáme:


Newsletter 2: Môže produktivita a ciele viesť aj tak k depresii?

Tento podcast #79 je venovaný podnikaniu a spovedá ma Peter Chodelka z Podnicastu. Otváram provokačné myšlienky o workoholizme, produktivita, či zmysle práce ako takej. Položíme si zopár kľúčových otázok a je na tebe, ako na ne odpovedáš. Za mňa je podnikanie o tom, kým sa človek stane (osobnosť) vďaka odvážnym cieľom, ktoré si sám slobodne vytýči (odvaha), aké myšlienky dokončí (nie začne), ako zmení niečo okolo seba k lepšiemu (spolupráca), aký okruh vplyvu prirodzene vytvorí (zmena) a hlavne, či jeho úspech stojí na kvalitných medziľudských vzťahoch (dobro / láska), alebo stojí na bahne utrpenia tých druhých (zlo). Podľa toho vyzerá aj kvalita života či osobnosti a celý zmysel ľudského života...

Z rýchlej inšpirácie vyberáme:


Príjemný štart do týždňa želáme

 

 

Digitalizácia zdravia a definícia zdravia?

Pridal Vlado dňa 08.05.2019 do Články o zdraví | 0 komentárov

Zbierať dáta týkajúce sa zdravia je jedna vec. Vyhodnotiť a interpretovať tieto dáta je vec druhá. Robiť nad všetkým závery si už žiada úplne iný stupeň úsudku a skúseností. A toto celé nie je možné urobiť bez toho, aby sme mali dáta zozbierané z celej krajiny (zdravie, stravovanie, iné príbuzné odvetvia). Ako by mohla vyzerať moderná digitalizácia zdravia? Ako nám dáta môžu pomôcť zadefinovať kto skutočne je zdravý človek? Aký to bude mať na krajinu dopad? A ako by mohol štát vytvoriť podmienky na to, aby sme kolektívne dáta zbierali a vyhodnocovali bez skresľujúcich ilúzií?

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER