Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Ako rozhýbať naše deti priamo na školách?

Deti potrebujú pohyb. Veľa pohybu. A o tom je náš projekt MOVO park, na ktorom intenzívne pracujeme posledné mesiace. V Budmericiach vznikla prvá pilotná časť tohto MOVO parku a z video reportáže si môžete pozrieť, čo na to hovorí sám starosta obce ale aj pani riaditeľka základnej školy. A to je len začiatok. Takto si predstavujeme budovanie školskej infraštruktúry pre výživný pohyb detí, ktorá v našej krajine chýba. Ak sa zlepší ešte aj financovanie školského pohybu (napríklad podľa Nórskeho vzoru) a vznikne široká ponuka programov pre deti, začnú sa diať "zázraky". Takto si predstavujeme zlepšovanie kvality života detí i rodín.

Poznáte riaditeľov, starostov obcí alebo iné kompetentné osoby, ktoré by sa mohli o tento náš projekt zaujímať? Prosíme, prepošlite im tento LINK.

 

Z rýchlej inšpirácie pre vás vyberáme:

 

A na záver rada pre tých z vás, ktorí máte stále nejasnosti okolo udržateľného životného štýlu. Už je leto a všetci radi ukazujú výsledky (oi. aj estetické), ku ktorým sa počas roka prepracovali. Ak náhodou nie ste so svojim vizuálom spokojný (nahý v zrkadle alebo v plavkách pri vode), možno práve teraz nastal čas zamerať sa na prioritu číslo jedna: udržateľný životný štýl zvládnutý od základov. Máme pre vás dve odporúčania:

 

Prajeme vám príjemný letný týždeň
-v-

 

Inovatívny MOVO park vznikol v Budmericiach

Pridal Vlado dňa 16.06.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Vytvorili sme inovatívny projekt MOVO park, ktorý rieši problém nedostatočnej infraštruktúry priamo na školách. Nejde však len o riešenie pre školy. Ihrisko poslúži nielen ako pedagogická pomôcka pre telesnú výchovu, ale slúži aj ako komunitné cvičisko, ktoré využijú všetky tri generácie: deti, rodičia a starí rodičia. Vzniká tak skvelý priestor pre trávenie voľného času pohybom pre všetkých. Z našej video reportáže priamo v Budmericiach sa dozviete viac. 

 

 

AKO KOMPLEXNOSŤ ZLEPŠUJE KVALITU NÁŠHO ŽIVOTA?

Pridal Vlado dňa 12.06.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Ľudský život sa kedysi začal od jednoduchých foriem organizmov. Tie sa cez adaptáciu učili zvyšovať stupeň svojej komplexnosti. Domnievam sa preto, že zvyšovať komplexnosť vlastného života je osudom každého z nás. Nieje to ani tak voľba ako nástroj na prežitie plnohodnotného života či už v osobnom alebo pracovnom živote. V podcaste rozprávam o tom, aké príklady komplexnosti nachádzame v prírode, ktorá je hlavným zdrojom pravdy. Poukazujem aj na príklady komplexnosti z vlastných projektov a prezrádzam, prečo si myslím že komplexnosť je hlavný zdrojom sebapoznania. So stupňom komplexnosti sa zvyšuje nielen stupeň kvality života, ale aj stupeň prúdenia energie (zdrojov, financií, dát, iné). Komplexnosť si netreba zamieňať s komplikovanosťou ale o tom viac už v podcaste.

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER