Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Ako spáliť extra 1000-2000 kalórií v pracovnej dobe?

Je jasné, že taký návod zaujíma každého. Ale ako na to? Je to jednoduché na pochopenie, ale náročnejšie zaviesť do praxe. Lenže presne taký objem pohybu nášmu telu chýba na každodennej báze, pokiaľ celý deň len sedíme na zadku. V článku vám prezradíme minimálne pohybové štandardy (nie tréningové), nad ktorými sa v prvom kroku môžete zamyslieť. A potom uvažovať, ako zaviesť kultúru pohybu do svojho pracovného života, či už ide o homeoffice alebo prácu v kancelárii. 

Ani ostatné články nebudú na zahodenie. Nájdete hneď niekoľko zaujímavých video rozhovorov, medzi ktorými aj moju osobnú diskusiu s Dr. Bukovským po tých všetkých rokoch. O čom sme sa zhovárali?

 

Z rýchlej inšpirácie pre vás máme:

 

Príjemný štart do týždňa vám prajeme
-v-

Ako pomocou stravy zlepšiť svoje telo?

Pridal Vlado dňa 21.03.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Naše telo je biologický stroj. Trvá to zhruba rok, kým si osvojíme také vedomosti a zručnosti, pomocou ktorých sa vieme o naše telo postarať adekvátne. Naše telo sa teda dá zlepšovať napríklad z pohľadu: energie (bez jej straty počas dňa, útlmov, či bolestí hlavy), zdravia a vitality (bez oslabenia imunity či rovno choroby), estetiky (aktívna telesná hmota a hormonálna citlivosť). Ako k tomu prispieva strava?

 

Igor Bukovský a Vlado Zlatoš opäť?

Pridal Vlado dňa 30.03.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Kedysi dávno (2015), sme mali s Dr. Bukovským niekoľko verejných diskusií, v ktorých sme si vymenili názory na tému optimálneho stravovania pre človeka. Samozrejme, celé to bolo vtedy zbytočne konfrontačné a hoci to nikomu veľmi nepomohlo, niektorí ľudia sa na tom pobavili či už v dobrom alebo zlom. Dnes je ale situácia iná. Napriek tomu, že obaja veríme že cesta ktorú nasledujeme v otázkach výživy a stravovania je správna, tak názorová nezhoda je v týchto časoch omnoho menej podstatná, ako snaha porozumieť druhej strane. Prečo si to myslíme? 

 

 

Minutky zdravia - šiesty diel 4/2022

Pridal Vlado dňa 08.04.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

V našom formáte minutiek zdravia sa k vám opäť prihovárame. Tento krát s krásny výročím 10-tych narodením Wellness Proteinu, ktorý sme vytvorili v spolupráci s Kompavou a k tomu Kompava slávy aj 20-te výročie. Na akcii sme boli a uvidíte ako sme sa mali. Ďalej diskutujeme o ovocí, zelenine či hladovke. No a na záver zhrnieme aktuálny stav projektov, na ktorých dlhodobo pracujeme: sušienky KELA, komunitné cvičisko MOVO park (pre deti a školy), aktuálny stav kľačadla (pre aktívne státie), cvičebná aplikácia (MOVO gym) alebo komplexná diagnostika fyzickej zdatnosti pre deti aj dospelých (MOVO diagnostics). Príjemné pozeranie všetkým prajeme.

 

Ako cez pohyb a stravu zlepšiť budúcnosť našich detí?

Pridal Vlado dňa 05.06.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

V tomto video rozhovore rozprávam o tom ako vnímam životosprávu, pohyb, či stravu ja. Vnímam to ako komplexný proces sebapoznávania, ktorý potrebujeme zvládnuť všetci, hlavne naše deti. A my dospelí im s tým môžeme výrazne pomôcť. Nie len ako rodičia ale aj tvorcovia prostredia, v ktorom naše deti vyrastajú. Vďaka tomu majú naše deti šancu žiť lepší, zdravší a plnohodnotnejší život. Za pozvanie ďakujem Devínskej televízii.

 

 

Ako spáliť extra 1000 - 2000 kcal v jeden pracovný deň?

Pridal Vlado dňa 22.04.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Existujú vedomosti, pomocou ktorých môžete svoj manažment zdravia, hmotnosti či vitality riadiť aj bez každodenného tréningu. Tréning je pre zdravie nevyhnutný, ale naše zdravie len ťažko zachránime tým, že budeme pár hodín do týždňa trénovať, kým každý jeden deň presedíme 8 a viac hodín na zadku. Tak naše zdravie ťahá za kratší koniec. Vedomosti ktoré vám predstavíme ľahko pochopíte. Či z nich aj zmúdriete, bude vo vašich rukách. Inteligencia a múdrosť sa nemeria vedomosťami, ale činmi. Ako vás dnes inšpirujeme k zmene?

 

 

Ako aktívne státie zlepší produktivitu?

Pridal Vlado dňa 27.04.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Väčšina z nás je pri práci "prikovaná" na jedno miesto, napríklad k počítaču alebo zákazníkom. Potrebujeme tvoriť a slúžiť či už pri sedení alebo v stoji. Kým stoličky neseda riešia problém ako nestratiť zdravie v sedavom zamestnaní (aktívne sedenie), tak v projekte Neseda prichádzam aj s ďalšou inováciou, ktorá rieši problém stojaceho zamestnania (aktívne státie). Ako zlepšiť svoju produktivitu počas státia vďaka tomu, že môžeme opäť striedať zaujímavé aktívne polohy, sa dozviete v tomto článku. 

 

 

Zdraví ľudia, zdravá firma, zdravá krajina?

Pridal Vlado dňa 03.05.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Ako inovovať kultúru prostredia v ktorom pracujeme tak, aby sme ostali zdraví? Kultúru, v ktorej zdravie nebude odsunuté na vedľajšiu koľaj na úkor produktivity? Pričom vysoká produktivita je paradoxne vedľajším produktom najmä vysokého zdravia. O tom pojednávam viac v tejto video prednáške, ktorú som odrečnil pre môjho dobrého kamaráta Janka Košturiaka v rámci projektu IPA Slovakia. 

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER