Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Ako správne hladovať viac dní pre zdravotný benefit?

Čiastočné alebo celkové hladovanie začína byť častejšou témou medzi ľuďmi. A oprávnene. Zdravotné výhody, ktoré sú spojené s týmto fenoménom, sú nepopierateľné. Je však dobré vedieť ako na to. Obzvlášť ak ide o viacdňové "dobrodružstvo", ktoré je s úplným hladom spojené. Vo video rozhovore s TOP expertom na túto tému sa dozviete všetko potrebné. 

K tomu pripájame článok o lowcarbe, ktorým som napísal pomocou umelej inteligencie (AI: chat GPT) a výsledok je prekvapujúci. No a opäť sme si posvietili na školstvo ako také, tento krát v podcaste spolu s ekonómom a expertom z INESS - Róbertom Chovanculiakom.


Z rýchlej inšpirácie pre vás máme ešte pripravené:


Príjemný zvyšok týždňa vám prajeme
-v-

Ako správne hladovať viac dní?

Pridal Vlado dňa 23.03.2023 do Články o zdraví | 2 komentáre

Je hladovanie zdravé? Ako dlho má človek hladovať? Aký to má význam a prečo to robiť? Čiastočné hladovanie je modalita, ktorú našich študentov vyučujeme už dekádu. Treba si vedieť vybrať správny model dňa, počet jedál za deň, dĺžku čiastočného hladovania a počet dní v týždni, kedy sa čiastočné hladovanie aplikuje. Ale čo ak sa rozhodnete kvôli zdravotným a psychohygienickým dôvodom hladovať viac dní, ako napríklad 11? Ako to urobiť správne a dosiahnuť očakávané benefity? Na tieto otázky nám opäť odpovedá najviac povolaný odborník v našej krajine, ktorý dlhé roky organizuje pobyty liečebného hladovania, Dr. Jozef Valuch. 

 

 

Lowcarb článok s chat GPT?

Pridal Vlado dňa 12.03.2023 do Články o zdraví | 0 komentárov

Požiadal som umelú inteligenciu, aby si naštudovala mojich cez 500 článkov na blogu. Chcel som, aby nadviazala na môj štýl písania a poznatky, aby som vytvoril niečo zaujímavé. Nestalo sa tak. Stalo sa však niečo iné a to ma prekvapilo. Pozrite si záznam mojej konverzácie s "detskou" verziou umelej inteligencie (chat GPT 3), ktorá je len špička ľadovca v porovnaní s tým, čím disponujú veľké spoločnosti, alebo čo nás čaká v blízkej budúcnosti. Nachádzame sa na prelome zásadných zmien a tento nástroj bude pre ľudstvo znamenať zrejme to isté, ako kedysi oheň, parný stroj, kníhtlač, autá, internet, smartphone či iné prelomové technológie.

 

 

Aké školy potrebujeme my rodičia pre naše deti?

Pridal Vlado dňa 14.03.2023 do Články o pohybe | 0 komentárov

Čo my rodičia vlastne od školy očakávame? Chceme, aby boli naše deti viac vzdelané alebo vychované? Hovorí sa, že školstvo je ako veľká zaocenánska loď, ktorej kurz sa otáča len veľmi ťažko a takmer žiaden minister s ňou zásadne nepohol od čias Márie Terézie. Existujú však riešenia, ktoré by vyriešili aj kvalitu vzdelania, aj platy učiteľov a mnohé ďalšie výzvy. Aké sú to riešenia, mi v zaujímavom podcaste vysvetľuje ekonóm Robert Chovanculiak z INESS.

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER