Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Ako tvoriť zdravé pracovné prostredie?

Nielen pracovné ale aj školské. V týchto článkoch sme pre vás pripravili dôležité poznatky z našej praxe. V prevej téme diskutujeme o tom, ako vytvoriť skutočne zdravé pracovné prostredie, kde kvôli celodennému sedeniu nestrácate zdravie. Že to chce inováciu a zmenu vieme, ale začať môžete už aj vy a dnes. Inšpirujte sa sériou video návodov, kde vám prezradíme čo robiť v práci, ako si nastaviť svoj pracovný enviroment, aby ste zbytočne neriskovali (nadváha, dekondícia, disbalancie, degenerácia).

Druhá téma je radikálnejšia. Šíriť kultúru pohybu priamo na školách je väčšia výzva. Ale o tom je naše poslanie. V článku pojednávam o tom, aký strategický plán potrebujeme na to, aby sa podmienky na školách pre naše deti zmenili. Môžete to pokojne brať aj ako politický materiál, ktorý ale nemá politickú ambíciu. Má ľudí ako ja, ktorí sa pokúšajú rozširovať okruh vplyvu a potom ľudí ako ste vy, ktorí môžu priložiť ruku k dielu. Opýtajte sa ma písomne alebo telefonicky, ako aj vo vašom meste / obci môže vzniknúť napríklad MOVO park alebo aktívna školská chodba.


Okrem toho že máme leto, nezabúdajte že snaha o trvalo udržateľnú životosprávu neprestáva. Nikdy. Môžete na to využiť naše viaceré praktické nástroje či postupy, napríklad:


Na záver pre vás máme tieto inšpirácie:

 

Príjemné leto praje všetkým Zlatoš Family
-v-

Ako vyzerá zdravé pracovné prostredie v ktorom sa dá hýbať za no-extra-time?

Pridal Vlado dňa 10.07.2023 do Články o pohybe | 0 komentárov

Žijeme a pracujeme v prostredí, ktoré je chudobné na pohybovú sebarealizáciu. Čo to znamená? Iba toľko, že pod určitou hranicou (ne)pohybu začína naše telo chátrať a my strácame zdravie. Vzniká dekondícia, svalové disbalancie a v najhoršom prípade aj fyzická degenerácia. Je to ako byť podvyživený, nakoľko naše telo potrebuje mnoho pohybovej "výživy", pre udržanie zdravia pod kontrolou. Vieme to zmeniť a nieje to ťažké. Pozrite sa na video reportáž, ako priamo v krásnom pracovnom vytvoríme možnosti hýbať za no-extra-time.

 

 

Základné piliere zdravého pracovného prostredia

Pridal Vlado dňa 09.07.2023 do Články o pohybe | 0 komentárov

Dá sa byť produktívny a predsa nestrácať svoje zdravie? Prečo za možnosťami pohybu nemáme chodiť my, ale možnosti priamo za nami na pracovisko? Takto si predstavujeme zdravé pracovné prostredie, ktoré chráni vaše zdravie aby ste vy mohli byť produktívnejší. A preto naše telo potrebuje pohybovú výživu. Nehovoríme o tréningu v telocvični, ale o pohybe. Pracovné prostredie, ktoré je chudobné na pohyb, spôsobuje metabolickú dekondíciu (1xD), telesné disbalancie (2xD) alebo až fyzickú degeneráciu (3x negatívne D). Vy s tým môžete niečo urobiť. Pozrite si sériu video návodov ako na to.

 

 

Koncepcia obnovy a rozvoja kultúry pohybu na Slovensku

Pridal Vlado dňa 10.07.2023 do Články o pohybe | 0 komentárov

Považujem sa za šíriteľa kultúry pohybu v našej krajine a robíme to cez rôzne vlastné projekty. Od roku 2004 som začal budovať pohybové akadémie (parkour, freerun, movement), vychovávať trénerov a za tie roky máme pobočky v 8 mestách, 2000 detí a ročne realizujeme cez 3500 skupinových tréningov. Iný môj projekt stoličky Neseda od roku 2017 buduje kultúru pohybu priamo na pracoviskách. Za tú dobu sme prednášali v desiatkách firmách a predali tovary v hodnote cez 1 milión eur. A nakoniec je tu projekt MOVO parkov, ktorý buduje vysokokapacitné komunitné cvičiská, ktoré sú aj pedagogická pomôcka a teda slúžia predovšetkým školám, športovým odborníkom a mnohým ďalším. V nasledovnom článku sumarizujem skúsenosti, ako si predstavujem ja šírenie kultúry pohybu v našej krajine. Tento materiál je určený najmä osobám, ktoré v našej krajine o mnohých veciach rozhodujú.

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER