Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Ako zlepšiť pohyb na školách?

Ako zlepšiť kvalitu života našich detí priamo na školách? Prečo sú školy v takom stave v akom sú v otázkach infraštruktúry (ihriská / telocvične)? Ako na pandemické opatrenia nezmyselne doplácajú najmä deti tým, že ich odtŕhame od pohybu a pridávame im tony času stráveného pred obrazovkami na zadku? 

Priatelia, tento newsletter venujem problematike pohybu na školách. Je to prostredie, kde naše deti trávia mnoho času a je na nás rodičoch, aby sme robili niečo pre to, aby sa im toto prostredie neustále zlepšovalo. Hneď dva nedávne články z blogu túto problematiku adresujú a prinášame aj konkrétne praktické riešenia:

 

 

A práve komunitné cvičisko "MOVO park" je naša vízia, ktorá nás fascinuje. Prvé realizácie sme už stihli pre deti vykonať v Nitre a budú nasledovať Budmerice. Otvorené jednania máme v Trnave, Banskej Bystrici, Košeca a ďalších miestach či obciach, kde je potenciálny záujem. Tento záujem by sa mohol prehĺbiť aj za podpory rôznych grantových programov, ako je tento.

 


Okrem pohybu sa v posledných článkoch venujeme aj téme vedomého otcovstva či protokolom na opravenie imunity. Oba články nájdete aj v podobe podcastu na počúvanie. A na záver z rýchlej inšpirácie pre vás vyberáme:

 

Príjemný zvyšok týždňa vám prajeme priatelia
-v- 

 

 

 

Protokol pre opravenie imunity

Pridal Vlado dňa 26.02.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Existujú obdobia v roku, kedy vonkajšie vplyvy môžu našu imunitu oslabovať. V obdobiach tzv. pandémie, to môže byť aj častejšie. K tomu ak pridáme oslabenia, ktoré si svojim životným štýlom spôsobujeme sami, sa môže ľahko stať, že naša imunita tento nápor nezvládne a prepukne oslabenie alebo ochorenie. Ako svoju imunitu posilniť tým, že ju podporíme od základov namiesto toho, aby sme jej podávali iba dočasné barličky? To sa dozviete v tomto článku. 

 

 

Ako na vedomé otcovstvo?

Pridal Vlado dňa 18.02.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

V tomto podcaste ma spovedajú priatelia Juraj Bednár a Michal Tomek z projektu otcovia.com (https://otcovia.com). Obaja sú čerství rodičia a pýtajú sa ma na moje osobné skúsenosti s otcovstvom za posledných 10 rokov výchovy našej dcérky Amelky. Dozviete sa, ako som do rodičovstva vstupoval ja spolu s Tinou, alebo ako prebiehali moje osobné a hlavne pracovné transformácie. Prezrádzam, ako si budujem citové väzby s dcérkou ja, ako spolu trávime čas, čo považujem za dôležité a mnoho ďalších úvah, ktoré s témou rodičovstva súvisia.

 

 

Komunitné cvičiská a redisciplína celej krajiny?

Pridal Vlado dňa 04.03.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Kultúra pohybu nikam neodišla, len ju "prekričali" iné hodnoty, iný životný štýl rodičov a následne aj ich detí. Výsledky chorobnosti, tučnoty, ľahostajnosti, lenivosti či digitálnej demencie nemusíme komentovať. Všetci to vidíme okolo seba. Toto celé umocňujú rôzne tzv. "zdravotné" korona opatrenia od štátu, ktoré situáciu radikálne zhoršujú a opäť si to odnášajú najmä deti. Riešenia existujú ale tie najviac efektívne sú také, ktoré zmenia prostredie v ktorom žijeme a spôsobom, akým s ním interagujeme. Takto podľa nás vyzerá budúcnosť infraštruktúry škôl, obcí či parkov, ktoré navrátia kultúru pohybu do života celým generáciám. 

 

 

Šport a pohyb na Slovenských školách

Pridal Vlado dňa 31.01.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Ako zlepšiť kvalitu života našich detí priamo na školách? Prečo výchova je dôležitejšia, obzvlášť ak nám ide o dlhodobo dobré výsledky v otázkach zdravia našich detí? Prečo sú školy v takom stave v akom sú v otázkach infraštruktúry (ihriská / telocvične)? Ako na pandemické opatrenia nezmyselne doplácajú najmä deti tým, že ich odtŕhame od pohybu a pridávame im tony času stráveného pred obrazovkami? Okrem zhrnutia poznatkov, sa v diskusii dostávame aj k návrhom pre nápravu situácie. Myslíte si, že sa niekedy niečo zmení k lepšiemu?

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER