Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Konzumuješ oslabujúce, slabé alebo SILNÉ kalórie?

Nie je kalória ako kalória. 2000 kcal z lentiliek na tvoje telo inak pôsobí ako tých istých 2000 kcal z vnútorností, morských živočíchov, zeleniny či zdravých tukov. Tvoja hormonálna ODPOVEĎ, tvoja REGENERÁCIA, tvoj mentálny a energetický VÝKON = to všetko je ovplyvnené KVALITOU vstupnej kalórie. Z obrázku TU to pochopíš. Podľa toho aký druh kalórií prevláda v tvojej strave, také budeš mať VÝSLEDKY - tak budeš vyzerať. 

OSLABUJÚCE kalórie to sú všetky sprocesované potraviny, FASTFOODY, veľa obalov, samá chémia, lacné ingrediencie, nebezpečné troj kombinácie PROZÁPALOVÝCH cukrov (1), rastlinných tukov (2) a múky (3). O zápal v tele, metabolicko - hormonálne KOMPLIKÁCIE aj priberanie máš postarané. VÝHODY? Skvelá chuť, nízka cena a návykovosť na úrovni DROGY. Môže byť?

SLABÉ kalórie sú tie, ktoré v primeranom množstve nie sú NEBEZPEČNÉ. Najčastejšie sú to rôzne SACHARIDY, prílohy, múčne veci, ALE AJ ovocie či listová zelenina. Vo veľkom objeme obsahujú len malé množstvá skutočne výživných látok a pri ich zvýšenej konzumácii sa k excelentným výsledkom (estetika, výkon, zdravie) NEDOPRACUJEŠ. Výhodou je, že sú lacné a dostupné, kvalita nezohráva veľkú úlohu.

SILNÉ kalórie sú kvalitné bielkoviny či tuky rastlinného i živočíšneho pôvodu. Mäso, vajcia, maslo, ryby, orechy, slanina, tvrdé syry, šunky, avokádo, vybrané oleje, koreňová zelenina, či vnútornosti a ďalšie. Toto všetko sú potraviny plné ŽIVÍN a nepotrebujeme zjesť kvantá, aby sme svoje telo vyživili potrebnými látkami. Cena a kvalita idú ruka v ruke a to je ich nevýhoda. VÝSLEDOK? Úplne iný človek. Čo si vyberieš dnes? 

Viac podobnej inšpirácie nájdeš TU (https://www.instagram.com/vladozlatos/) a zo zaujímavých informácií na tento týždeň vyberáme:


Prajeme úspešný zvyšok týždňa
-v-


 

 

 


Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER