Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Newsletter: Aká vízia školstva dáva zmysel?

Aký je vlastne zmysel a cieľ výchovy i vzdelávania? Môže ním byť práve lepšia kvalita života a schopnosť presadiť sa v západnej kultúre? Ako definovať v tomto cieli štandardy, mieru ich naplnenia a na aké oblasti sa potrebujeme vo vzdelávaní zamerať? V tomto článku rozoberám úvahy o tom, čo deti vyučovať, ako nám v tom pomôžu gamifikačné (herné) mechanizmy, ako otvoriť trh so vzdelávaním, ale aj ako inovovať školské stravovanie či telesnú východu. Tento článok patrí medzi tie najdôležitejšie, ktoré som kedy napísal. Možno budete súhlasiť…

 

Z rýchlej inšpirácie pre vás vyberáme:

  

Úspešný štart do týždňa vám prajeme priatelia.

 

AKÁ VÍZIA ŠKOLSTVA DÁVA ZMYSEL?

Pridal Vlado dňa 15.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Aký je vlastne zmysel a cieľ výchovy i vzdelávania? Môže ním byť práve lepšia kvalita života a schopnosť presadiť sa v západnej kultúre? Ako definovať v tomto cieli štandardy, mieru ich naplnenia a na aké oblasti sa potrebujeme vo vzdelávaní zamerať? V tomto článku rozoberám úvahy o tom, čo deti vyučovať, ako nám v tom pomôžu gamifikačné (herné) mechanizmy, ako otvoriť trh so vzdelávaním, ale aj ako inovovať školské stravovanie či telesnú východu. Váš pohľad na školstvo sa zmení raz a navždy, ale najdôležitejšie bude to, či si tým dokážeme niečo spoločne urobiť (?).

 

Definícia mužnosti a ženskosti

Pridal Vlado dňa 20.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

V tomto podcaste sa zhováram so Stanom Ličkom z novymuz.sk. Ústrednou témou je diskusia okolo VZŤAHOV a rozoberáme: prečo o kvalite vzťahu rozhoduje kvalita VEDOMIA a uvedomenia si seba či druhých? Ako funguje naša NERVOVÁ sústava ak ide o tému šťastia či pokoja? Čo je to CNOSŤ a ako jej rozvíjanie vedieť k lepšiemu životu (rodina, práca, vzťahy)? Aké druhy LÁSKY ja osobne rozlišujem? Čo spadá pod DEFINÍCIU slova mužnosť alebo ženskosť? Ktoré vlastnosti si potrebuje osvojiť muž vo vzťahu so ženou? Tieto a mnohé ďalšie zaujímavé myšlienky sa dozviete v nasledovnom podcaste.

 

Anatómia vedomia a cnosti?

Pridal Vlado dňa 13.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Tento filozofický podcast venujem úvahám o tom, ako základným zdrojom akéhokoľvek utrpenia je NEVEDOMIE. Ak chcem za svoj život prevziať ZODPOVEDNOSŤ, musím viac vnímať, uvedomovať si, trénovať svoju NERVOVÚ sústavu a stať sa senzoricky VNÍMAVEJŠOU bytosťou. To je základnou definíciou CNOSTI, kedy si hlbšie uvedomujeme nie len seba, ale aj svoje okolie. V podcaste pojednávam o tom, aké životné OBLASTI sú dôležité pre náš osobnostný rast, ktorý je vlastne iba súčtom kvality vedomia a SKÚSENOSTÍ, ktoré nám priniesli vyšší ÚSUDOK. Otváram diskusiu okolo toho, ako umenie MENTORA nespočíva len v odovzdávaní vedomostí, ale v pomáhaní všímať si VNEMY, ktoré naša nervová sústava dočasne nevidí, pretože sa rýchlo unaví. Cez vybrané životne dôležité oblasti zvyšujeme kvalitu svojho vedomia a tým pádom aj KVALITU svojho života. Začína sa to veľmi jednoduchými KROKMI a možno ťa prekvapí, kde ti odporúčam začať.

 

 

Ako inovácie konkurujú štátu?

Pridal Vlado dňa 12.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Tento rozhovor je s vynikajúcim odborníkom na ekonómiu, politiku, platformy zdieľanej ekonomiky a autorom fantastickej knihy: “Pokrok bez povolenia” - Róbertom Chovanculiakom. Debatujeme o tom, ako nápady a podnikateľské aktivity dokážu konkurovať štátu, byrokracii, zákonom či samotným autoritám. Róbert na zrozumiteľných príkladoch vysvetľuje dôležité pojmy, ktorým by sme sa mali rozumieť my všetci, ktorí túžime po pozitívnej zmene v našej krajine. Z rozhovoru vzišli aj niektoré zaujímavé nápady, ktoré sa týkali školského stravovania, telesnej výchovy či celkovo vzdelávania detí. 

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER