Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Newsletter: Kultúra, pohyb a fyzická degenerácia. Ako to zmeniť?

AKO KULTÚRA VPLÝVA NA NAŠE ZDRAVIE A FYZICKÚ ZDATNOSŤ? Dosť výrazne. Prečo? Pretože vytvára NORMY a štandardy, ktoré akceptuje väčšina. A ŠTANDARDY pre fyzickú zdatnosť, ktoré akceptuje väčšina, sú v hlbokom MÍNUSE. Stačí sa pozrieť okolo seba. Lenže ako vyzeral pohyb kedysi dávno pred 100, 200, 1000 rokmi? Ako sa cvičilo, aký to malo zmysel a prečo sme na mnohé dôvody “PREČO” sa hýbať, zabudli? 

Nasledovný článok je k historicky prvej učebnici telesnej výchovy v Slovenskom jazyku. Napísal ju Ivan Branislav Zoch pred 145 rokmi a v závere článku si kópiu tejto unikátnej učebnice môžete stiahnuť bezplatne v elektronickej verzii. Napísal som k nej predslov, ktorý pre vás vytvorí dôležitý kontext ako premostenie medzi dnešným svetom (kultúrou) a tým, kedysi dávno. Preto navrhujem, aby ste zrealizovali jeden alebo viacené odporúčané kroky:

  1. stiahnuť si publikáciu I.B.Zocha a voľne ju zdieľať medzi priateľmi a známymi
  2. prísť na naše školenie o výživnom pohybe túto sobotu 24.2.2018 pre praktické ukážky
  3. navštevovať naše tréningy v telocvičniach Skill LAB: Nitra / Bratislava, zapísať sa napríklad do:
  4. Mať vždy po ruke v mobile / tablete dôležité cvičebné postupy a inšpirácie pre vlastnú pohybovú sebarealizáciu.

 

Príjemný zvyšok týždňa plný pohybu želajú 
Vlado, Tina a z telocvične dokonca aj Amelia

 

Nová kultúra pohybu? Fyzická zdatnosť nie je voľba!

Pridal Vlado dňa 13.02.2018 do Články o pohybe | 0 komentárov

Ako vyzeral výživný pohyb kedysi dávno pred 100, 200, 1000 rokmi? Ako sa cvičilo, aký to malo zmysel a prečo sme na mnohé dôvody “PREČO” sa hýbať zabudli? Nasledovný článok je preslov k historicky prvej učebnici telesnej výchovy v Slovenskom jazyku. Napísal ju Ivan Branislav Zoch pred 145 rokmi a v závere článku si kópiu tejto unikátnej učebnice môžete stiahnuť v elektronickej verzii. 

 

VIP PREMIUM - online kurz

Pridal Vlado dňa 14.02.2018 do Hlavné správy | 0 komentárov

Veríme v dôsledných študentov a tých z vás, ktorí svoju optimalizáciu životného štýlu beriete vážne. Vytvoriť si trvalo udržateľnú životosprávu je náročná práca na mnoho mesiacov a každý užitočný nástroj pomáha. A jeden taký nástroj sme pre vás zostavili, v ktorom získate súbory dôležitých myšlienok a praktických postupov na jednom mieste

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER