Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Newsletter: Spôsoby efektívneho učenia nie len na skúšky

Či sa pripravujete na životne dôležité skúšky, maturity, zápočty, prímačky, prednášky, sedenia so šéfom alebo s klientom, vždy musíte použiť svoj rozum ako nástroj, pomocou ktorého dokazujete svoje kvality. Váš rozum je niečo ako bioprocesor, ktorý sa dá prirovnať k operačnému systému v počítači (software). Čím prepracovanejší je váš "software", tým viac úloh zvláda, pracuje efektívnejšie, rýchlejšie, s menším počtom chýb a čo je najlepšie, stúpa jeho predajná cena. V nasledovnom článku vám vysvetlíme súvislosti medzi školou a jej významom, nesprávnych postojoch k učeniu a k meraniu inteligencie (vás i vašich detí), o tom ako funguje učiaci sa mozog, ako zvýšiť jeho výkon a ako sa učiť lepšie aj vďaka výžive a životospráve. Berte to ako taký malý návod na lepšie programovanie svojho neskutočne výkonného mozgu, ktorého potenciál len sotva využijeme niekedy naplno.

Ďalej si povieme čo si zabaliť so sebou na cesty do ruksaku ak idete na výlet. Prezradíme vám ako vzniká začarovaný mechanizmus neúspešného života ak pohyb nie je každodennou súčasťou životosprávy. A na záver vám ukážeme 3 základné cvičenia, ktoré vám pomôžu diagnostikovať ak máte zranené či operované koleno.

Príjemný koniec pracovného týždňa vám želajú

Vlado, Tina a malá Amelia Zoe

Ako testovať výkon oslabeného kolena

Pridal Vlado dňa 28.04.2012 do Články o pohybe | 45 komentárov

Či už ste absolvovali operáciu kolena alebo ste sa zranili, v každom prípade bude pre vás dôležité priebežne zisťovať výkon svojho oslabeného kolena. Ako sa dá testovať koleno? Čo tým získate a ako sa podľa toho môžete zariadiť? To všetko sa dozviete z nasledovného článku.

 

Čo mládež získa vďaka pohybu

Pridal Vlado dňa 25.04.2012 do Články o pohybe | 4 komentáre

Pohyb je dôležitou súčasťou života každého z nás. Evolúciou je naše telo predurčené na fyzickú záťaž a našou úlohou je nájsť pre seba i svoje deti taký druh pohybu, ktorý nám prinesie radosť i zdravotný úžitok zároveň. Čo ak má šport omnoho zásadnejší vplyv na život človeka?

 

Čo so sebou do ruksaku na cesty?

Pridal Vlado dňa 27.04.2012 do Články o zdraví | 11 komentárov

Jarné obdobie prináša aj čas, kedy sa mnohí z nás vyberajú na výlety do prírody. Tak ako si naplánujete trasu, nezabudnete mapu či správnu obuv, nemali by ste zabúdať ani na správne palivo. Čo si potrebujete zabaliť do ruksaku, aby ste vládali?

 

Význam školy a spôsoby efektívneho učenia

Pridal Vlado dňa 30.04.2012 do Články o zdraví | 36 komentárov

Maturity, prijímačky na vysoké školy, zápočty, kredity a iné povinnosti. Nech už do svojej hlavy chcete dostať akékoľvek podstatné či nepodstatné informácie povieme vám, ako to urobiť čo najefektívnejšie. Ktorým chybám by ste sa pri učení mali vyhnúť?

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER