Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Tri životné piliere pre rok 2023

Na blížiace sa sviatky a do nového roka vám nebudeme želať nič bežné. Prečítajte si náš článok, v ktorom vyjadrujeme postoje k tomu, čo skutočne cenné by sme si mohli želať nie len na rok 2023. Článok sa zameriava na vzťahy, prácu aj osobnostný rast, ktorý nikdy nieje bez bolesti. A hneď nasledujúci podcast je práve celý o osobnostnom raste, ktorý nikdy neprebieha pri čítaní múdrej knižky. K tomu celému vám na sviatky pripájame aj video prednášku z Prahy, kde som celú problematiku trvalo udržateľnej životosprávy, vnútornej motivácie a ďalších aspektov rozoberal do detailov. Kto by sa chcel počas sviatkov namiesto  Netflixu venovať užitočným video návodom a sebavzdelávaniu, ten si pozrie tento náš predplatný program. Na záver pripájame podnetný článok venovaný školstvu a tomu, prečo a ako by sa školy našich detí mali premeniť na pohybové centrá


Na záver pripájame pravidelnú rýchlu inšpiráciu:


Príjemný zvyšok týždňa ale aj koniec či začiatok roka vám želá Zlatoš Family
-v-

Ako zdravé telo ovplyvňuje tvorivosť ducha?

Pridal Vlado dňa 06.12.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Prečo práve hlboké sebapoznanie je kľúčový element, ktorý nás všetkých delí od naplňujúceho života? Ako ten naplňujúci život chceme definovať? Každý má na to svoj vlastný pohľad, ale môcť sa sebarealizovať v čomkoľvek je základný predpoklad naplňujúceho života. V nasledovnej video prednáške sa s vami podelím o myšlienky, ktoré s vami môžu rezonovať na ceste za vašim hlbším sebapoznaním. Vyberám si na to 3 platformy a viac prezrádzam v článku. 

 

 

Prečo osobnostný rast bolí?

Pridal Vlado dňa 21.12.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Osobnostný rast neprichádza počas čítania kníh. Kedy prebieha tento rast? Bolesť, strach, konflikt, riziko a iná forma utrpenia, to sú presne tie chvíle, kedy osobnostne rastieme. Je len na nás, či toto utrpenie má zmysel a či si dokážeme toto utrpenie interpretovať tak, aby nás to posilnilo. V tomto podcaste diskutujem o manažmente strachu i riskovania. Hovorím o trojuholníku utrpenia alebo vytriezvenia, o pravde, školskom systéme, perfekcionizme, o životných cieľoch, o zmysle života a mnohých ďalších témach. 

 

 

Pohybové programy na školách ako celoslovenská výzva?

Pridal Vlado dňa 13.12.2022 do Články o pohybe | 0 komentárov

Poskytnúť viac voľnočasových pohybových aktivít pre naše deti je "len" manažérsky problém. Prečo? Pretože manažment času, priestoru, peňazí a ľudí je štandardný problém, ktorý efektívne vieme riešiť v iných pracovných oblastiach, inak neprežijeme v trhovom prostredí. Pohyb našich detí je nekonečne dôležitý ale zatiaľ sa nezdá, že by to bol v spoločnosti problém urgentný. Málo sa pozeráme na to optikou príjmov a strát. Deti nemajú dostatok pohybu (príjem) a doplácajú na to oslabenou imunitou, nadváhou či obezitou (strata). Priame aj nepriame ekonomické dôsledky sú fatálne dnes i v budúcnosti. V tomto článku navrhujeme komplexné systémové riešenie, ktorým sa odstránia problémy škôl, detí i rodičov. Zistite viac ako môžeme spoločne efektívnejšie šíriť kultúru pohybu v našej krajine, aby sme boli zdravší, spokojnejší aj produktívnejší.

 

 

Oprite sa o tri životné piliere aj v roku 2023

Pridal Vlado dňa 21.12.2022 do Články o zdraví | 0 komentárov

Na sviatky a do nového roka si vždy želáme niečo podobné. Naučené frázy ktoré sú síce zdvorilé, ale neprinášajú nám nový pohľad na svoj vlastný život, aby sme sa posúvali ďalej. Ak sa chceme posúvať ďalej, musíme akceptovať fakt, že osobnostný rast prichádza cez bolesť a určitú formu utrpenia. Tu sú tri základne životné oblasti, na ktoré sa domnievame, že by sa mal zameriavať každý z nás, kto chcem mať radosť a naplnenie zo svojho života. 

 

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER