Ak sa Vám e-mail nezobrazil správne, kliknite pre zobrazenie online verzie.

Trilógia o inováciách v ŠKOLSTVE: vízia, strava a pohyb?

Priatelia má zmysel hovoriť o inováciách na školách, zmenách v strave či ambíciách vylepšiť telesnú výchovu našich detí? Má, hoci sebelepší nápad má šancu na úspech najmä vtedy, ak začína v malom, prejde si testom ohňa cez trhové mechanizmy a ľudia sú ochotní zaň platiť. A kedy sú zaň ochotní platiť? Keď je toto riešenie aspoň 10x tak lepšie ako všetko ostatné, čo poznáme. Nižšie ponúkané články (1. vízia, 2. strava, 3. pohyb) sú mojim návrhom na riešenie dnešnej situácie. Tvoril som ich vzhľadom na doterajšie skúsenosti ale aj smer, akým sa naša práca a životné poslanie uberajú. Či stihneme za náš život všetko čo sme si predsavzali, to nik nevie. Každý náš doterajší úspech v projektoch však stál a vždy stojí na synergickej spolupráci s druhými. Možno budete chcieť priložiť ruku k dielu aj vy? Naše deti si zaslúžia žiť o kúsok lepší život, ako sme ho mali my - rodičia keď sme boli deti...

 

Z rýchlej inšpirácie sme pre vás pripravili:


Príjemný zvyšok týždňa vám prajeme priatelia
-v-

AKÁ VÍZIA ŠKOLSTVA DÁVA ZMYSEL?

Pridal Vlado dňa 15.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Aký je vlastne zmysel a cieľ výchovy i vzdelávania? Môže ním byť práve lepšia kvalita života a schopnosť presadiť sa v západnej kultúre? Ako definovať v tomto cieli štandardy, mieru ich naplnenia a na aké oblasti sa potrebujeme vo vzdelávaní zamerať? V tomto článku rozoberám úvahy o tom, čo deti vyučovať, ako nám v tom pomôžu gamifikačné (herné) mechanizmy, ako otvoriť trh so vzdelávaním, ale aj ako inovovať školské stravovanie či telesnú východu. Váš pohľad na školstvo sa zmení raz a navždy, ale najdôležitejšie bude to, či si tým dokážeme niečo spoločne urobiť (?).

 

Môžeme či musíme zmeniť školské stravovanie detí?

Pridal Vlado dňa 31.07.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Akú cestu vidíme pri snahe o zmenu školského stravovacieho systému, ktorý viac ako 50 rokov odoláva zmenám. Môžu 50 rokov staré poznatky, z ktorých vzišli stravovacie odporúčania, byť presvedčivé aj v tomto storočí? Inú cestu, ako robiť zmenu zdola mimo štátnej sféry zatiaľ nevidíme. Posledné roky (od 2017) sme aplikovali a zlepšovali náš vlastný návrh na školský stravovací program. V tomto článku vám predstavujeme základné princípy i poznatky, ktoré sme za ten čas nadobudli v súkromnej škole v Nitre so 130 deťmi. Ak navštevujete súkromné školské zariadenie, tento program dokážeme zaviesť aj u vás. Zlepšíme stravu aj vašich vlastných detí?

 

Inovácia v školskej telesnej výchove detí a mládeže?

Pridal Vlado dňa 17.08.2020 do Články o pohybe | 0 komentárov

Zdravie nie len detí ale aj dospelých, je úzko naviazané na úroveň fyzickej zdatnosti. Vzťah, aký si počas školy naše deti vytvoria k pohybu, ich ovplyvňuje po celý zvyšok života. Excelentné výsledky je v tomto smere možné dosahovať iba vtedy, ak excelentnú metodiku výučby pohybu, prepojíme s excelentným zážitkom. Ako by malo vyzerať inovatívne vyučovanie telesnej výchovy a v akom prostredí by sa malo odohrávať? V článku nájdete víziu, ktorá sa jedného dňa môže stať skutočnosťou aj vo vašej škole. Priložíte ako rodič aktívne ruku k dielu?

 

Ako budovať komplexnú pohybovú kondíciu po 40-tke?

Pridal Vlado dňa 12.08.2020 do Články o pohybe | 0 komentárov

Prečo je dobré zo zdravotného hľadiska disponovať komplexnou pohybovou kondíciou? Čo všetko “komplexnosť” zahŕňa a prečo v dnešnej usedenej dobe sa treba na ňu aktívne zameriavať? Ako je chudnutie zásob podkožného i viscelárneho tuku naviazané práve na tento druh komplexnej kondície? Prečo na budovanie tejto kondície nepotrebuješ žiadne špeciálne pomôcky (náradia / náčinia) ale naopak veľmi mnoho poznatkov (metodika, dávka, načasovanie)? A prečo si najmä ľudia okolo 40-teho roku života musia túto kondíciu dať do stredobodu svojej pozornosti? Na to si odpovedáme v tomto článku.

 

 

Manuál pre zdravé, krásne a vitálne telo?

Pridal Vlado dňa 05.08.2020 do Články o zdraví | 0 komentárov

Predstavte si, že by ste mali plný pohár energie hneď ráno, keď sa zobudíte. Naša duša je vždy v pohotovosti, len naše telo či náš mozog zväčša nie sú na vstávanie a budík pripravené. Aké by bolo, keby ste vstali z postele na rovné nohy bez akýchkoľvek bolestí, bez tzv. mentálnej hmly alebo bez nedostatku energie? Potom si predstavte, aké by bolo, keby ste mali plný pohár energie ešte aj večer. A to bez ohľadu na to, či ste cez deň mali na pleciach veľké bremeno zodpovednosti, či ste tvrdo pracovali, fyzicky trénovali, učili sa, boli v práci, alebo sa starali o svoje deti. Je to vôbec možné?

 

Ktorú oblasť chcete dnes zlepšiť?
BLOG OBCHOD TRÉNINGY KURZ PREDNÁŠKY KONZULTÁCIE VIP PRIHLASOVANIE
Odregistrovať NEWSLETTER