Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:0
banner

Publikácie o surovej strave

Ahoj Vlado, chcem sa Ťa opýtať jednu vec. Pred nedávnom som čítala nejaké publikácie o ...

Ahoj Emma, no surová strava je dosť kontroverzná téma. Na jednej strane má veľký význam konzumovať surovú stravu (najmä ak ide o zeleninu a ovocie kvôli jej alkalickosti) no na druhej strane z evolučného hľadiska ľudia začali napredovať (rast a výkon mozgu) vďaka ovládnutiu ohňa. To nastalo asi pred 1,6 mil. rokov, čím tepelne upravená strava zlepšila nutričnú hodnotu stravy našich predkov, najmä v otázkach konzumácie mäsa. Práve k tejto téme dokončujem jeden článok a v ňom budú popísané ďalšie dôležité súvislosti. Zatiaľ si preštuduj tento priložený článok, v ktorom pochopíš ako surová i upravená strava (a jej výber) ovplyvňovali našu genetickú výbavu:

 

Hierarchia výživových princípov a evolúcia

lucia
Pridané: 17.05.2013, 13:09
Reagovať
Pridané: 17.05.2013, 13:09
Reagovať
tuky
ahoj som aktívna atletka,denne trénujem,pol roka som vegetarián,stravujem sa az superzdravo, ale stale sa ma držia prebytočné kilá.Rada by som vedela aké množstvo môžem denne skonzumovat kokosového mlieka alebo takej Tahini omacky, ktoré skvele ochucujú pokrmy.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 17.05.2013, 23:36
Reagovať
Pridané: 17.05.2013, 23:36
Reagovať
Re: tuky
Super zdravo sa stravovat urcite nie je po vegetariansky. A pokial mas stale nadbytocne kila tak je jasne, ze to zdrave nie je, pretoze to pre teba nie je optimalne. Ak si vyzivu zvladnes nastavit optimalne, tak spravne bude u teba fungovat aj hormonalna sustava, tym padom budes mat medzi 15-18% podkozneho tuku a tym padom to cele bude pre teba aj super zdrave. Kokosove mlieko a tahiny omacka nie su zaujimave natolko, aby si ich konzumovala v nejakych vacsich mnozstvach. Zato kokosovy olej (idealne panensky) by si mala konzumovat v nadmerom mnostve (pokojne aj 30-50g denne).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem