Parkour a Freerun

Môj odkaz cez video showreel 2011

Už dlhšiu dobu som nepriniesol žiaden showreel svojho tréningového úsilia. Ako vyzerá moja aktuálna forma? Čo prostredníctvom videa odkazujem mladým "drtičom"?

Toto je moje prvé "väčšie" video od plastickej operácie kolena z júla 2009. Pri tejto príležitosti som si nenechal újsť priestor na odkaz.

 

V mene Akadémie Parkour a Freerun Slovakia všetkým odkazujem:

 

"staň sa lepšou verziou seba samého, pretože menej sily = menej zábavy" ;)

Ako na to?

Dobre viem čo ťa zaujíma. Chceš skákať tie najťažšie triky a užívať si slobodu pohybu tak, ako sa len dá. To je jasné, to chceme všetci. Ale nie všetci majú rovnako aj na mysli, že na to, aby si sa mohol stať lepšou verziou seba samého, musíš aj rozvíjať svoje fyzické sily poctivým tréningom. Nemyslím teraz len skákanie, ale najmä posilňovanie s vlastnou hmotnosťou.

Ty sa nechceš zraniť!

Presne tak. Pouč sa z mojich vlastných chýb, kedy som musel obetovať jeden celý rok života a neskutočne pracovať na svojom operovanom kolene. O skákaní som mohol len snívať a v mojom veku (narodil som sa v roku 1981 a k dnešnému dňu mám 30 rokov) a popri práci sa mohlo ľahko stať, že sa k skákaniu nevrátim. Vrátil som sa a neustále chcem byť lepší a patriť k slovenskej špičke.

To že sa nechceš zraniť je samozrejmosť. Nikto tento šport nerobí pre zranenia ale naopak, pre voľnosť pohybu a chuť na sebe pracovať, byť lepší. Keďže z akadémií parkour a freerun získavam mnoho cenných skúseností ako tréner, leader i pedagóg, viem veľmi dobre, čo máš v hlave. Až na niektoré "drtičské" výnimky, väčšina z vás chce zavčasu skákať tie najťažšie veci, vedieť hneď saltá a pritom majú fyzických síl len o trochu viac ako "trabant".

Ako musíš byť fyzický zdatný?

Pozri sa okolo seba, zisťuj ako veľmi silní sú tí najlepší parkouristi a freeruneri na Slovensku. Zistíš, že sú véééľmi silní. Nie je možné "porušovať" pravidlá zemskej gravitácie, pokiaľ ti na to chýba sila. Preto pracuj na svojej fyzickej kondícii nie len na tréningu, ale aj doma.

 

Držíme ti palce. Trénuj bezpečne a čítaj aj môj ďalší dôležitý odkaz pre všetkých "drtičov"

ahoj

-v-

 

 

Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem