Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:5
banner
Inšpirujúce osobnosti

Rozhodujme o našej krajine spoločne

Dnes žijeme v časoch, kedy by sme sa mali opierať o vzdelanosť a úsudok tých, ktorí si ich poctivou praxou budovali dlhé desaťročia. Ak takéto niečo prirodzene existuje v konkurenčnom a podnikateľskom prostredí, prečo by to nemohlo platiť aj na celú našu krajinu? Na tieto a mnohé ďalšie otázky odpovedá pán Ján Janso. 

img
LubomirG
Pridané: 18.02.2015, 22:54
Reagovať
Pridané: 18.02.2015, 22:54
Reagovať
Policajti a sudcovia - sipkove ruzenky
Dlho som tu nebol. Pekny clanok, Vladova filozofia je pre mna jasna v mnohych aspektoch zivota .. ciz uz zdravie, buducnost dalsich generacii.. Myslienky nie su nerealne, v spojeni s tymi pana Macuru by tie zmeny boli revolucne celosvetovo. Nemyslim, ze SK by nemohlo urcovat trendy akym smerom pojde cele ludstvo, prave naopak potencial je. Urcite je vyhodou dnesnej doby internet. Jeden priklad, co by som ja v ramci "obcianskej demokracie" zaviedol: Internetove volby obcanov, ale aj priame odvolavanie zastupcov spravy od parlamentu az po posledny mestsky / obecny urad a dokonca aj akykolvek iny urad, ministerstvo a pod. Moc obcanov by mala prednost pred mocov jednotlivca, zial ako je tomu teraz. Ak by doslo k ocividne predrazenemu tendru, co je velky problem, nasiel by sa mechanizmus (kontrolny organ, ktory realne nezavisle funguje nie ako NKU, co sa tvari, ze vykonava kontroly, ktorych zmysel je nulovy akurat obcan zivi desiatky darmozracov, ktori sa nevedia poctivou pracou uzivit), ktory by okamzite zvolal hlasovanie o odvolani zodpovednych (ten mechanizmus by mohol byt aj clovek, ktory by mal kompetenciu zvolat hlasovanie, pre mna zamna aj ja osobne, asi by som mal "tlacidlo" prilepene na ruke). Museli by pochopitelne fungovat sudy a policia na aspon na 99,9 %, aby nasledne mohli konat, zatykat, sudit, zhabat majetky. Teraz to je s nimi fakt bieda az sa divim, ze nic neriesia? Vela dalsich veci by sa dalo "vymakat" k dokonalosti.

Pre spiacich (ci uz umyselne alebo vedome) policajtov a sudcov mi neda, musim napisat odkaz pre vas, kedze to mas suvis s clankom a s tym, ze nekonate ziadne kroky, aby sa situacia zmenila k lepsiemu:
To ste fakt vsetci tak sprosti? Je vam to fakt jedno akou politikou tu vladnu bezcharakterni politici vam aj zvysku naroda? Nezalezi Vam na vasich detoch a dalsich generaciach vasich deti. Podla mna nemate vsetci prazdne hlavy, urcite je vas zopar normalnych min. z "nizsich radov". Co nediskutujete medzi sebou, ake by to bolo, ak by neboli "rozkradacky" nasich spolocnych dani vo velkom? Mnohi z vas pracujete za nizke platy a jednym z dovodou je, ze nie su financie v kase, penazi by bolo dost na vsetko, keby tazke miliardy nekoncili v predrazenych tendroch. Preberie Vas nieco alebo budete nadalej spat ako sipkova ruzenka?

PS: poradi mi niekto, ktoru olympijsku tyc kupit? Do fitka uz dlho nechodim a neviem, ci bude dobra aj lacna, ci radsej investovat viac? Uz ma prestava bavit obycajna 30 mm, na ktorej sa mi uvolnuju kotuce ked dviham hore nad hlavu a naspat a ked sa uvolnia sruby tak sa o seba tlcu a rachotia ako dive. Tie pogumovane kotuce na doma asi budu v pohode?
Napr.:
http://www.insportline.sk/711/vzpieracska-tyc-insportline-olympic-rovna-218-cm-ob-86-do-300-kg
alebo
http://www.insportline.sk/3298/vzpieracska-tyc-insportline-olympic-profi-rovna-220cm-ob-86-do-700-kg

alebo inu? Dajte prosim tipy niekto. Vopred dakujem. Vela stastia a dobru energiu vsetkym :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Viktor Macanga
Pridané: 01.12.2015, 18:58
Reagovať
Pridané: 01.12.2015, 18:58
Reagovať
Moc pochadza od obcanov, ktori ju vykonavaju priamo... Ustav
Obcania uz na tom pracuju. Vykonali mnoho osvety, samovzdeavania, ale hlavne prace na moznosti presadenia tohoto konceptu do zivota. Ziaden skorumpovany politik nehlasuje za. Aj Matovic sa vyfarbil a podviedol obcanov, ked nepodal ich navrh ale svoj, obcanov ktori 1/2 roka pracovali na vypracovani zakonov pre funkcne referendum, kde bol kladeny velky doraz na informovani volicov a odstraneni vplivu medii na manipulacii. Zatial jediny sposob mimo prevratu je ist parlamentnou cestou - obcania do parlamentu, odbornici na ministerstva a strany na smetisko dejin - Na to bola zalozena a v vo volbach 2016 ma sluzit strana PRIAMA DEMOKRACIA
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.03.2015, 23:38
Reagovať
Pridané: 02.03.2015, 23:38
Reagovať
Re: Policajti a sudcovia - sipkove ruzenky
Ahoj Lubo, dakujem ti za tvoje triezve postrehy, verim v trvalo skvelu spolocnost a verim aj v to, ze jedneho dna sa nam ju cez tieto a mnohe ine spravodlive mechanizmy podari nastolit. Ak ide o radu pre teba mylsim ze jezko ti fajn poradil, hoci my sme kupili do Skill LABu uplne najlacnejsiu a drzi nam doteraz vyse 2 roky...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
p.jezko
Pridané: 19.02.2015, 13:17
Reagovať
Pridané: 19.02.2015, 13:17
Reagovať
Re: Policajti a sudcovia - sipkove ruzenky
Odporucam http://www.sk.stronglifts.eu/d/olympijska-panska-osa-2200-50-mm-1000008/. Je to spickova kvalita. Spominana oska od insportline nie je taka kvalitna. V pripade otazok ohladne osky od stronglifts.eu nevahaj kontaktovat majitela - Ondrej. Ja som s nim komunikoval, ten pan sa vyzna do technickych detailov. Investicia do kvalitnej osky sa urcite oplati.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem